ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Απόκτηση λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με τις ευχές μας για προσωπική και οικογενειακή υγεία και υπομονή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής των παιδιών σας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα αρχίσει να υλοποιείται για όλες τις τάξεις του σχολείου μας αυτή την εβδομάδα

Η πρόταση του Υπουργείου είναι να χρησιμοποιηθεί για την σύγχρονη εκπαίδευση η πλατφόρμα Webex Meetings της Cisco, και για την η ασύγχρονη οι πλατφόρμες  e-class ή e-me του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου - ΠΣΔ)

Για το λόγο αυτό θα πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη  στο ΠΣΔ, ώστε τις επόμενες μέρες να μπορούν να συνδέονται στις διάφορες "ηλεκτρονικές τάξεις" που θα δημιουργήσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Οι οδηγίες για την απόκτηση λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βρίσκονται στον σύνδεσμο:  https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf,  ενώ για την απόκτηση λογαριασμού θα επιλέξετε  τον σύνδεσμο:  https://register.sch.gr/students/Θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου του μαθητή που θα βρείτε τυπωμένο στον έλεγχό του.

Αναβολή 6ου Διαγωνισμού Λογικής LogiGame.
Νέα ημερομηνία 16-05-2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 και με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αναβάλλεται ο 6ος Διαγωνισμός Λογικής LogiGame που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2020 στο 1ο ΠΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος".

Η Διεύθυνση του Σχολείου και οι υπεύθυνες καθηγήτριες με αίσθημα ευθύνης έλαβαν αυτήν την απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των μαθητών και των καθηγητών που λαμβάνουν μέρος στο Διαγωνισμό.

Δήλωση πρόωρης αποχώρησης μαθητή μαθήτριας

 

Δηλώνω υπεύθυνα ότι την ……………………………… (ημέρα)  ……/……/20.... (ημερομηνία) ο μαθητής / η μαθήτρια (διαγράφεται ανάλογα) …………………………..……..………… (επίθετο)   ……………………………………………. (όνομα) της …….. τάξης του 1ου Πειραματικού σχολείου Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος θα αποχωρήσει νωρίτερα από το σχολείο με δική μου ευθύνη για λόγους που αναφέρθηκαν στον διευθυντή.

 

Ο/ Η γονέας / Κηδεμόνας

 

……………………………..………… (επίθετο)   ………………………………………….(όνομα)

Θεσσαλονίκη την ……/…../20…

 

Υπογραφή

Ανακοίνωση για εγγραφές μαθητών

Καλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας να προσέρχονται και να εγγράφουν τα παιδιά στο σχολείο μας προσκομίζοντας συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση, αντίγραφο της ηλεκτρονικής εγγραφής που έγινε τον Μάιο με κωδικούς του TAXIS καθώς και το  Atομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή. Επισημαίνεται ότι το ΑΔΥΜ έχει ισχύ για τρία χρόνια δηλαδή προσκομίζεται εφαπαξ με την έναρξη των σπουδών των παιδιών στο λύκειο

Εκ της Διεύθυνσης

Ενημέρωση για τον Αγιασμό

Ενημερώνουμε τους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ότι ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρόνιας 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/9/2018 στις 08:45 στους χώρους του σχολείου.

Εκ της Διεύθυνσης

Τελικός Πίνακας Μορίων Εκπαιδευτικών προς απόσπαση
σχολικού έτους 2018-2019

Το ΕΠΕΣ του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσ/νίκης ανακοινώνει τον Τελικό Αξιολογικό Πίνακα των εκπαιδευτικών προς απόσπαση (καθηγητών Φυσικής Αγωγής), για το σχολικό έτος 2018-2019, μετά και την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα.

Για να δείτε τον τελικό πίνακα πατήστε ΕΔΩ .

Αξιολογικός Πίνακας Εκπαιδευτικών προς απόσπαση
σχολικού έτους 2018-2019

Το ΕΠΕΣ του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσ/νίκης ανακοινώνει τον Αξιολογικό Πίνακα των εκπαιδευτικών προς απόσπαση (καθηγητών Φυσικής Αγωγής) για το σχολικό έτος 2018-2019 .

Για να δείτε τον σχετικό πίνακα πατήστε ΕΔΩ .

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την Δευτέρα 2/7/2018 στο ΕΠΕΣ του σχολείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοίνωση
προς τους γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προσέρχεστε για την παραλαβή των ελέγχων επίδοσης τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:30 έως τις 13:30.

Με την παραλαβή τους παρακαλείστε να προβαίνετε στην εγγραφή των μαθητών στην επόμενη τάξη και να καταθέτετε υπογεγραμμένη δήλωση για το τμήμα προσανατολισμού και τα μαθήματα επιλογής που πρόκειται να επιλέξουν οι μαθητές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά από τη διαπίστωση ότι στις 19:00 της 29/3/2018  δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση του σχολείου και μετά από τις οδηγίες που δόθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ

 

Να μη λειτουργήσει το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος την Παρασκευή 30/3/2018. Ευχόμαστε σε μαθητές, γονείς και καθηγητές ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

Εκ της διευθύνσεως

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας πληροφορούμε πως την Τετάρτη 20/12/2017 από τις 1730 έως 2030  θα γίνει η ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών για την επίδοση τους,  στο χώρο του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος.

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Κεραμιδάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για τους νέους μαθητές της 1ης Λυκείου

Συμπλήρωση και κατάθεση στη Γραμματεία του ΓΕΛ μέχρι την Πέμπτρη 14 Οκτωβρίου 2017:

 

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες να διαβάσουν την ερμηνευτική εγκύκλιο για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ΑΔΥΜ και το έντυπο που τα παιδιά της Α λυκείου πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 14/10/2017.

Συνοδευτικά υπάρχει η δήλωση συγκατάθεσης γονέα για φωτογραφισή, βιντεοσκοπιση και πρώτων βοηθειών που  θα υπογραφεί από τους γονείς εφόσον συμφωνούν.

Χαιρετισμός του Νέου Διευθυντή
του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος
 

Με την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς αναλαμβάνω καθήκοντα διευθυντή σε ένα σχολείο στο οποίο υπηρέτησα ως καθηγητής, διευθυντής και επέβλεψα ως σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης.

Θεωρώ μεγάλη τιμή και πρόκληση να διευθύνω ένα σχολείο στο οποίο υπηρετούν εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί, φοιτούν πολύ καλοί μαθητές και υποστηρίζεται από γονείς με μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ελπίζω η νέα σχολική χρονιά να είναι αντίστοιχη των προηγούμενων ως προς το επίπεδο της  παρεχόμενης τυπικής εκπαίδευσης, τη ποιότητα και το πλήθος των δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

Κωνσταντίνος Κεραμιδάς Δρ Φυσικός

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

Αγαπητοί γονείς,

Από την Τρίτη 20 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, και ώρες 8:00΄-14:00΄καθημερινά, παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο σχολείο ώστε να κάνετε την εγγραφή των παιδιών σας για τη Β΄και τη Γ΄Τάξη. Η εγγραφή στην επόμενη τάξη του Λυκείου είναι υποχρεωτική, πρέπει βάσει του Νόμου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 και περιλαμβάνει την επικαιροποίηση των στοιχείων του μαθητή και του κηδεμόνα καθώς και την υπογραφή του κηδεμόνα στο Ατομικό Μαθητικό Δελτίο.
Παράλληλα βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία της εγγραφής, δίνει τη δυνατότητα για μια τελευταία πριν τις θερινές διακοπές συνάντηση και συζήτηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη Διεύθυνση του Σχολείου.


Με εκτίμηση,
ο Διευθυντής Σ. Φριλίγκος

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Γ Τάξης
Σχολ. Έτος 2016-2017

Σήμερα Τετάρτη 31-05-2017 στις 1300 θα ανακοινωθούν οι βαθμοί της Γ Τάξης. Οι Γονείς- Κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για αναβαθμολόγηση μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός τριών εργάσιμων ημερών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΘΕΜΑ: Ανάρτηση τηλεοπτικού μηνύματος στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης

            Σε συνέχεια επικοινωνίας της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης με την Υπηρεσία μας, σας γνωστοποιούμε τον κάτωθι σύνδεσμο με την παράκληση να αναρτηθεί το σχετικό βίντεο στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να κοινοποιηθεί στα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Το μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

            Σύμφωνα και με τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., τo τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

 

Ανακοινώνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας, οτι όλα τα προγραμματισμένα Διαγωνίσματα μετατοπίζονται κατά μία εβδομάδα και θα διεξαχθούν με την σειρά που έχει οριστεί από την Δευτέρα 16 Ιαν 2017 . Ελπίζουμε οτι όλοι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ "ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ"

Λόγω του περιορισμένου χρόνου από το σύνολο των λαχνών διατέθηκαν μόνο 143 λαχνοί οι οποίοι κληρώθηκαν για 60 δώρα.

Οι νικηφόροι λαχνοί είναι:

3, 4, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 21, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 32, 35, 36, 41, 45, 46, 48, 52, 54, 56, 59, 62, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 74, 75, 76, 77, 79, 81, 89, 90, 93, 95, 96, 99, 102, 103, 106, 109, 110, 111, 113, 122, 123, 132, 134, 135, 137.

Οι παραπάνω λαχνοί κερδίζουν μικρά δώρα και οι τυχεροί μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο να τα παραλάβουν. Τα δώρα που δε κληρώθηκαν θα διατεθούν σε νέα λαχειοφόρο αγορά που θα γίνει κοντά στο Πάσχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  3ου  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 2015-2016

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2015-16 για την καλή διάθεση και την χαρά με την οποία εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν ως επιστήμονες και να φέρουν σε πέρας μια σειρά από συστηματικά βήματα μέχρι το τελικό συμπέρασμα.

Μαζί να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που προσέφεραν εθελοντικά την τόσο απαραίτητη βοήθεια για να λειτουργήσει άψογα ο διαγωνισμός, τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων που συνδιοργάνωσαν τον διαγωνισμό, καθώς και τους συλλόγους γονέων για τις παροχές τους σε τρόφιμα και αναψυκτικά-χυμούς, απαραίτητα κι αυτά στην στήριξη της προσπάθειας των μαθητών.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν σημαντική και ενθαρρυντική για όλους μας. Συνολικά συμμετείχαν 30 σχολεία, με 340 μαθητές σε 110 ομάδες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ανεβασμένες επιδόσεις και θέλουμε να επιβραβεύσουμε όλους για την προσπάθειά τους αυτή. Για αυτούς που ξεχώρισαν αποδίδουμε 1ο, 2ο, 3ο Βραβείο, 4 Επαίνους για την συνολική επίδοση και 1η, 2η, 3η Διάκριση για κάθε ένα από τους κλάδους Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας.

Με την ευχή να συναντιόμαστε πάντα με χαρά και διάθεση για γνώση στον στίβο της επιστήμης, ανανεώνουμε το ραντεβού μας και ευχόμαστε πάντα οι μαθητές/μαθήτριες να μας εκπλήσσουν με τις ικανότητές τους και την καλοπροαίρετη άμιλλα.

Για την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή

Χαρίτων Πολάτογλου

Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ

 

Για τα Βραβεία, Επαίνους, Διακρίσεις, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ!

Προγραμματισμός Εκπαιδευτικών Δράσεων Ενισχυτικής & Προετοιμασίας Μαθητών και Ομίλων κατά το σχολικό έτος 2016-17

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) της Β? τάξης σε μαθήματα που συνήθως τους ταλαιπωρούν, το σχολείο σχεδίασε ένα σύνολο δράσεων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί μετά την λήξη του ημερήσιου ωραρίου διδασκαλίας:

Δευτέρα:

Επέκταση ωραρίου διδασκαλίας στην Νεοελληνική Γλώσσα της Β? τάξης

 

Ενισχυτική διδασκαλία στα Μαθηματικά της Α? τάξης.

Τρίτη:

Ενισχυτική διδασκαλία στη Φυσική της Β? τάξης.

Ενισχυτική διδασκαλία στη Φυσική της Α? τάξης.

Τετάρτη:

Εργαστήριο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Επέκταση διδασκαλίας στα Αρχαία και στα Λατινικά για την Β? Ανθρωπιστικών Σπουδών.

 

Προετοιμασία μαθητών της Γ? τάξης για διαγωνισμούς Βιολογίας.

Εγγραφές Σχολικού Έτους 2016-17

Οι εγγραφές μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας συνεχίζονται έως τις 30 Ιουνίου 2016. Κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή κατά μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας.

Υπενθυμίζουμε ειδικά τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών της Α' τάξης να προσέλθουν για εγγραφή από την Τρίτη 28 έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

Πρόγραμμα γραπτών εξετάσεων Μαϊου Ιουνίου

Το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων ανα τάξη, μάθημα και ημερομηνία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ- ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 10/02/ 2016 και ώρα 14.00- 15.00, θα γίνει η επίδοση βαθμολογίας (ελέγχων) Α΄ Τετραμήνου των μαθητών/τριών του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος».

Ο Διευθυντής

                                Στυλιανός Φριλίγκος

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016,  θα γίνει η ενημέρωση σας για την  
επίδοση και τη διαγωγή των  μαθητών του σχολείου μας κατά το  
Α΄τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  
ενημέρωσης θα το βρείτε στο συνημμένο αρχείο, και ειδικά για τους  
γονείς των μαθητών της Γ΄ θα είναι το εξής:

1. 18:00΄-18:30΄: Ενημέρωση για τις πανελλήνιες εξετάσεις με το νέο σύστημα.
2. 18:30΄-19:00΄: Ομιλία περσινών αποφοίτων του σχολείου μας με θέμα:  
"Βελτιώνοντας την επικοινωνία μεταξύ γονιών και παιδιών στην πορεία  
προς τις Πανελλήνιες Εξετάσεις", συζήτηση με τους γονείς.
3. 19:00΄-21:00: Ενημέρωση από τους καθηγητές του σχολείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

 
Αγαπητοί γονείς,

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, και ώρες 19:00΄-21:00΄, θα γίνει η  
ενημέρωση σας για την επίδοση και τη διαγωγή των  μαθητών του σχολείου  
  μας κατά το Α΄τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους. Στο συνημμένο  
αρχείο θα βρείτε τον πίνακα με τους αριθμούς των αιθουσών του σχολείου  
  στις οποίες θα σας δέχονται οι καθηγητές. Τον πίνακα αυτόν τον  
έχουμε  δώσει στους μαθητές μας και σε έντυπη μορφή, ώστε να τον έχετε  
μαζί  σας και να διευκολυνθείτε κατά την επικοινωνία με τους καθηγητές  
του  σχολείου μας.

Καλή χρονιά,

Από τη Δ/νση

Πρόγραμμα Τετάρτης 23 Δεκ 2015

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας για το Πρόγραμμα της Τετάρτης 23 Δεκ 2015.

8:30-9:45       Εκκλησιασμός στον Άγιο Θεράποντα

10:00-11:30   Επιστροφή στο σχολείο και Γιορτή στις τάξεις

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέο Έτος 2016 !

Ανακοινώσεις για το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων - 2015

Αγαπητοί γονείς,

Α.Η γιορτή των Χριστουγέννων αποτελεί αφορμή να σκεφτούμε τους ανθρώπους που υποφέρουν περισσότερο από εμάς. Η βοήθεια και η συμπαράστασή σας σε όλες τις εθελοντικές δράσεις του σχολείου μας ήταν πάντα συγκινητική και καθοριστική για την έκβασή τους.

Εν όψει των Χριστουγέννων το σχολείο μας θα διοργανώσει παζάρι στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενών μαθητών και των οικογενειών τους.

Σας καλούμε λοιπόν να μας βοηθήσετε στην διοργάνωσή του προσφέροντας χριστουγεννιάτικα γλυκά (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, χριστουγεννιάτικα κέικ, είδη τσαγιού, κά)

Ωρες που δέχονται οι καθηγητές του γονείς για ενημέρωση

Ονοματεπώνυμο/Ειδικότητα        Τρίτη           Πέμπτη

Αχιλλέως Κ./Φυσικός                 1055-1140             1055-1140

Αλβανός Π.../Μαθηματικός         1055-1140             1055-1140

Γρηγοριάδου Κ../Βιολόγος          1150-1235             1000-1045

Γκράτζιου Β.../Φιλόλογος           1055-1140             1150-1235

Γρηγοριάδου Α./Φιλόλογος          1055-1140             1055-1140

15o ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.
(ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ 14ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ 2016)

Όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στους μαθητικούς προκριματικούς , μαθητικούς αγώνες ΣΚΑΚΙ να επισκευθούν την ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Λήξη ημερομηνίας συμμετοχής 25/11/2015

Γιορτή 17ης Νοεμβρίου

Η γιορτή του σχολείου μας για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα διεξαχθεί το πρωί της Τρίτης στις 08.30-09.30.

Μαθήματα δεν θα γίνουν.

Εκ της Διευθύνσεως

 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 23/10/2015

Αγαπητοί γονείς
 
Αύριο 23 Οκτωβρίου 2015 το Πρόγραμμα του Σχολείου θα διαμορφωθεί ως εξής:
 
α. Τις δύο πρώτες ώρες (08.15-09.50) θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος
β. Στη συνέχεια θα γίνει εκδήλωση στο σχολείο κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αριστεία και τα βραβεία για τους μαθητές του σχολείου.
γ. Η ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν στο σχολείο προβολή της αντιπολεμικής ταινίας "Η ζωή είναι ωραία" (La Vita ? Bella) του Ρομπέρτο Μπενίνι.
 
 
                                                                                                           Ο Διευθυντής
 
                                                                                                            Σ. Φριλίγκος

Δήλωση γονέα για την πολυήμερη εκδρομή της Γ' Λυκείου

Οι  γονείς που έχουν παιδί στη Γ Λυκείου και επιθυμούν να συμμετάσχει στην πολυήμερη εκδρομή, μπορούν ανώνυμα να δηλώσουν το ποσό που μπορούν να διαθέσουν στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Δήλωση γονέα για την πολυήμερη εκδρομή της Γ' σχετικά με τις οικονομικές δυνατότητες

Πρόσκληση σε εξετάσεις πιστοποίησης μαθητών στις ΤΠΕ

Στα πλαίσια του προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση", το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας) υλοποιεί την πράξη με τίτλο "Πιστοποίηση Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)".

Η πιστοποίηση σε ικανότητες ΤΠΕ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου σε δύο διακριτά επίπεδα και ειδικότερα:

Α) για το επίπεδο εξετάσεων Γυμνασίου σε μαθητές που φοιτούν στη Γ? τάξη του Γυμνασίου καθώς και σε μαθητές της Α? τάξης του Λυκείου,

Β) για το επίπεδο εξετάσεων Λυκείου σε μαθητές που φοιτούν στη Β? και στη Γ? τάξη του Λυκείου.

Για πληροφορίες, εκδήλωση ενδιαφέροντος, απόκτηση κωδικών, πρόσβαση σε υλικό προετοιμασίας και 

Ενημέρωση στοιχείων Κηδεμόνων

Να συμπληρωθούν στην φόρμα που ακολουθεί όλα τα παιδία

"Μαθητές εν Δράσει": Κάλεσμα για βοήθεια

Αγαπητοί γονείς,

η ομάδα εθελοντών του σχολείου μας «Μαθητές εν Δράσει» που λειτουργεί για τρίτη χρονιά στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» ξεκινά το έργο της με δύο δράσεις στις οποίες σας καλούμε να βοηθήσετε.

1η δράση:μία φορά το μήνα καλούμε τις μητέρες να μας συνδράμουν με μία μερίδα (μαγειρεμένο) φαγητό το οποίο αναλαμβάνουμε να προωθούμε στα συσσίτια του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας ή στα σύνορα για τους πρόσφυγες. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει για την δράση μας το διάστημα που θα χρειαστεί να στέλνετε μία μερίδα φαγητό μπορεί να 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Δευτέρα 5/10/2015 θα πραγματοποιηθούν αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 12 το μεσημέρι.  Από την ώρα αυτή και μετά οι μαθητές θα είναι ελεύθεροι. Για την πρώτη ώρα ισχύει η καθημερινή ώρα προέλευσης (810).

Επιπλέον, προκειμένου να ενημερωθεί το αρχείο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, θα θέλαμε έως αύριο ένας από τους δυο κηδεμόνες να αποστείλει ένα ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email)  με τα στοιχεία  (ονοματεπώνυμο) του παιδιού στο mail του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Ο Διευθυντής,

 

Στ. Φριλίγκος

Προκήρυξη μίας θέσης μαθητή/μαθήτριας στην Γ' τάξη σχολικού έτους 2015-16

Το ΕΠΕΣ του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» έχοντας υπόψη τον νόμο 4327/2015 , προκηρύσσει για πλήρωση, με γραπτές εξετάσεις, μία (1) θέση για μαθητή ή μαθήτρια της Γ? τάξης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο σχολείο έως την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 πμ. Οι υποψήφιοι μαθητές θα εξεταστούν στην Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά στη διδακτέα ύλη της Β' τάξης.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στο σχολείο την Τετάρτη 23/9/2015 και ώρα 09:00 πμ.

Είναι απαραίτητη η προσκόμιση του Δελτίου Ταυτότητας του γονέα ή κηδεμόνα όπως και του υποψήφιου μαθητή.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το σχολείο θα είναι κλειστό την Παρασκευή 18 και Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Πρόγραμμα Ημέρας Αγιασμού

09.00  Αγιασμός

10.00  Γ1-Γ2 -> Ερωτηματολόγια

          Β1-Β2 -> Βιβλία

          Α1-Α2 -> Δραστηριότητα 

10.30  Γ1-Γ2 -> Βιβλία

          Β1-Β2 -> Ερωτηματολόγια

          Α1-Α2 -> Δραστηριότητα 

11.15   Α1-Α2 -> Ερωτηματολόγια

11.45   Α1-Α2 -> Βιβλία

12.15   Λήξη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ο αγιασμός του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος" για το νέο σχολικό έτος 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 11/09/2015 και ώρα 9.00 π.μ., στον προαύλιο χώρο του σχολείου μπροστά από το κυλικείο.  Μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία. Παρακαλούνται οι μαθητές να είναι εφοδιασμένοι με τσάντες για την μεταφορά τους.

Δήλωση για Ενισχυτική Διδασκαλία Σχολικού Έτους 2015-2016

Ενημερώνουμε τους μαθητές μας ότι στο σχολείο θα λειτουργήσουν τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας απο την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τμήματα που επιθυμείτε στην παρακάτω φόρμα

 

Εγγραφές μαθητών στο Λύκειο για το Σχολικό  Έτος 2015-2016

Παρακαλούνται οι γονείς να προσέλθουν στο σχολείο για να ολοκληρώσουν τις εγγραφές των μαθητών. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από ώρα 0900 μέχρι 1300

 

Πρόγραμμα ενδοσχολικών εξετάσεων Σχολ Έτος 2014-2015

Το  πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου

 

Πρόσθετες πληροφορίες