ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY
«Προκήρυξη διαδικασίας κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) για πλήρωση κενών θέσεων θητείας στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα» (ΑΔΑ:624Η46ΜΤΛΗ-7ΓΟ)
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) αναρτά την αριθμ 112/ΔΕΠΠΣ/11-7-2022 «Προκήρυξη διαδικασίας κατάταξης υποψήφιων εκπαιδευτικών ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) για πλήρωση κενών θέσεων θητείας στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023 με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα» (ΑΔΑ:624Η46ΜΤΛΗ-7ΓΟ)

και καλεί

τους εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον πενταετή διδακτική υπηρεσία σε σχολική μονάδα και επιθυμούν να τοποθετηθούν με θητεία σε θέσεις εκπαιδευτικών των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ.:

α) της οικείας βαθμίδας αα) της Π.Δ.Ε. στην οποία οι ίδιοι υπάγονται ή αβ) σε Π.Δ.Ε. της επιλογής τους, εφόσον δεν λειτουργούν Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. της οικείας βαθμίδας στην Π.Δ.Ε. στην οποία υπάγονται και

β) διαφορετικής βαθμίδας, στην περίπτωση που η προκηρυσσόμενη θέση είναι κοινής ειδικότητας, βα) στην Π.Δ.Ε. στην οποία υπάγονται ή ββ) σε Π.Δ.Ε. της επιλογής τους, εφόσον στην Π.Δ.Ε. στην οποία υπάγονται δεν λειτουργεί Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. της βαθμίδας υποψηφιότητάς τους και  

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Το ΕΠ.Ε.Σ, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του 1ου Πρότυπου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» σας εύχονται ολόψυχα ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
 
2021 2022 ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΑΣΧΑ
 
Για το ΕΠ.Ε.Σ.

Δέσποινα Ποιμενίδου

Επίσκεψη Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης της Γαλλίας
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022, το σχολείο μας επισκέφτηκε Ομάδα εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης από την Ακαδημαϊκή Περιοχή Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, με την οποία η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Prisme 2. Η Ομάδα ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πρόεδρο του ΕΠ.Ε.Σ. κ. Χαρίτωνα Πολάτογλου και παρακολούθησε διδασκαλία σε επιλεγμένα τμήματα. Σε κάθε περίπτωση τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας από τη νόσο COVID 19.

Για το ΕΠ.Ε.Σ.

Δέσποινα Ποιμενίδου

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου (Τσικνοπέμπτη) το σχολείο λειτούργησε κανονικά εκτός από τις τελευταίες ώρες στις οποίες οι μεν εκπαιδευτική ενημερώθηκαν από εκπροσώπους του Δήμου για το δίκτυο «Αντιγόνη» οι δε μαθητές με την επίβλεψη κάποιων καθηγητών και τον συντονισμό του Δ.Σ  των γονέων μετείχαν στα δρώμενα της τσικνοπέμπτης

Θα θέλαμε στο σημείο να διαβιβάσουμε τις ευχαριστείες του Δ.Σ του συλλόγου γονέων προς το Σούπερ Μάρκετ Μασούτης που υποστήριξε τα δρώμενα με παροχή αναψυκτικών και νερών

 

ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

ΚΑΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 2021

Aπό την Δευτέρα 19-7-2021 μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (ΜΔ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει.

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μ.Δ., όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τετάρτη 21-7-2021 και την Τετάρτη 28-7-2021. Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να οριστικοποιήσουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους.

Ανάρτηση υποψηφίων για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Α' τάξη 
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Αναρτούμε τον κατάλογο των υποψηφίων (κωδικοί) για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Α' λυκείου του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος". Οι διαθέσιμες θέσεις είναι 4. Αν υπάρξουν περισσότερες αυτές θα πληρωθούν από λίστα επιλαχόντων.

Ο κατάλογος των υποψηφίων :

Ευχαριστήριο
προς την εταιρία
Χημικά Βορείου Ελλάδος

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε την Εταιρία Χημικά Βορείου Ελλάδος για την γενναιόδωρη  δωρεά προς στο σχολείο μας που περιελάβανε  απορρυπαντικά και απολυμαντικά.

Καθώς βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις οι ανάγκες για την καλύτερη υγιεινή των μαθητών μας και για την απολύμανση των χώρων στους οποίου συναθροίζονται είναι πολύ αυξημένες.

Η προσφορά σας δημιουργεί το αίσθημα αισιοδοξίας ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο διάδοσης του ιού στην σχολική κοινότητα και θα ξεπεράσουμε τις τωρινές δυσκολίες.

Αγιασμός
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Δευτέρα 14 /9/2020 ξεκινά η σχολική χρονιά 2020-21 και ευχόμαστε σε όλους υγεία και καλή πρόοδο στα μαθήματα

Λόγω των ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας για την πανδημία οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο ως εξής

 

Τάξη

Ώρα προσέλευσης

Διανομή Βιβλίων

Αγιασμός

Ώρα Αποχώρησης

Αίθουσες

Α

09:00

09:30

11:45

12:30

Α1

1 απέναντι από γραφείο διευθυντή

Α2

2 πέναντι από γραφείο διευθυντή

Β

10:00

10:30

11:45

12:30

Β1

6 Ισόγειο

Β2

5 Δίπλα στο γραφείο των καθηγητών

Β3

7 Μικρή ισογείου

Γ

11:00

11:30

11:45

12:30

Γ1

4

Γ2

5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη με αρ. πρωτ. 75/ΕΕΠΠΣ/01-07-2020 Προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2020-2021 (ΑΔΑ: ΩΔ2Σ46ΜΤΛΗ-ΖΟΕ),

καλούμε σε συνέντευξη

Αξιολογικοί πίνακες υποψηφίων Εκπαιδευτικών
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Τελικοί αξιολογικοί πίνακες υποψηφίων εκπαιδευτικών για τα Πρότυπα σχολεία

Ηλεκτρονική Υποβολή Ενστάσεων
επί των προσωρινών αξιολογικών πινάκων

1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Όσοι/ες υποψήφιοι ενίστανται για την μοριοδότηση του φακέλου τους για θέση στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά την ένστασή τους στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσωρινός αξιολογικός πίνακας υποψηφίων εκπαιδευτικών
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Προσωρινός αξιολογικός πίνακας υποψηφίων εκπαιδευτικών για το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος

Διάκριση για μαθητή του σχολείου μας
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Με πολλή χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο μαθητής της Γ' τάξης του σχολειου μας, Γιάννης Δροσσάς, κατέλαβε την 9η θέση στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Οικονομίας "ΕΡΜΗΣ", που διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά τη χρονιά  που μας πέρασε (2019-2020). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 500 μαθητές απ' όλη την Ελλαδα.

Για τη θέση αυτή θα βραβευθεί με Εθνικό Βραβείο από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Λειτουργία Σχολείου
τους μήνες

ΙΟΥΛΙΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2020

1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Το σχολείο θα είναι ανοικτό για τους γονείς κάθε Τρίτη από της οκτώ ( 0800 )  το πρωί έως της δύο ( 1400 ) το μεσημέρι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Αγαπητοί γονείς,
με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε έλεγχο των στοιχείων των κηδεμόνων των μαθητών, προκειμένου να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών μέσω των κωδικών taxis. Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας αποστείλετε μέχρι Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 στο mail του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), βάζοντας ως θέμα "Ηλεκτρονική εγγραφή του/της ...
(επώνυμο - όνομα μαθητή/ -τριας)" τα εξής στοιχεία του κηδεμόνα του μαθητή:
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΟΔΟ, ΑΡΙΘΜΟ, ΤΚ, ΔΗΜΟ)
και
ΑΚΡΙΒΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ του μαθητή (00/00/0000).

Παραλαβή δελτίου εξεταζομένου
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Παρακαλούνται οι μαθητές της Γ Λυκείου να προσέλθουν στο σχολείο από την Πέμπτη 28-05-2020 για να παραλάβουν το δελτίο εξεταζομένου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ / ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες ότι για την εβδομάδα 18/5/2020 έως και 22/5/2020 οι μαθητές και οι μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο ως εξής:

Τμήμα           από όνομα έως όνομα                               ημέρες παρουσίας στο σχολείο

Α1:      από Αλεξανδρίδης έως Ισσοπούλου                    Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
            από Καλαιτζίδης έως Πεντσούδης                      Τρίτη - Πέμπτη

Α2:      από Κιαγχίδου έως Μεταλληνός                          Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
            από Μητσοπούλου έως Παπαστεργιάδου        Τρίτη- Πέμπτη

Α3:      από Πάσογλου έως Σταυρίδου                            Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή
            από Συρόπουλος έως Χατζηιωάννου                 Τρίτη- Πέμπτη

Β1:      από Αβέρης έως Γκαλαϊτσης                                Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
            από Δέδα έως Μανίκας                                         Τρίτη- Πέμπτη

Β2:      από Κασσερόπουλος έως Παναγιωτίδου           Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
            από  Παπαδοπούλου έως Χατζοπούλου           Τρίτη- Πέμπτη

Γ1:      από Αϊβατζίδου έως Καραγκόυνη                        Δευτέρα - Τετάρτη – Παρασκευή
            από Κοεμτζοπούλου έως Ξενοκράτης               Τρίτη- Πέμπτη

Γ2:     από Μπετσάκος έως Τσακάλη                              Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή
           από  Τσακίρης έως Χρυσανίδου                          Τρίτη- Πέμπτη

Ενημέρωση σχετικά με τις οδηγίες της
Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας
από λοιμογόνους παράγοντες
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Ενόψει της έκδοσης των σχετικών ΚΥΑ για την άρση της απαγόρευσης και για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους διαβιβάζουμε το με αρ. πρωτ. 40/04-05-2020 απόσπασμα πρακτικού της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από λοιμογόνους παράγοντες για τις οδηγίες της επανέναρξης λειτουργίας σχολικών μονάδων.

Στις οδηγίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων και ενημερωτικά σημειώματα προς:

α) Διευθυντές σχολείων,

β) Εκπαιδευτικούς,

γ) Γονείς/κηδεμόνες,

δ) Μαθητές.

Το ενημερωτικό υλικό περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με α) το Covid-19 και τα συμπτώματα της νόσου, β) τους τρόπους μετάδοσης, γ) τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων και δ) τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Απόκτηση λογαριασμού μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με τις ευχές μας για προσωπική και οικογενειακή υγεία και υπομονή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής των παιδιών σας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που θα αρχίσει να υλοποιείται για όλες τις τάξεις του σχολείου μας αυτή την εβδομάδα

Η πρόταση του Υπουργείου είναι να χρησιμοποιηθεί για την σύγχρονη εκπαίδευση η πλατφόρμα Webex Meetings της Cisco, και για την η ασύγχρονη οι πλατφόρμες  e-class ή e-me του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου - ΠΣΔ)

Για το λόγο αυτό θα πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν λογαριασμό χρήστη  στο ΠΣΔ, ώστε τις επόμενες μέρες να μπορούν να συνδέονται στις διάφορες "ηλεκτρονικές τάξεις" που θα δημιουργήσουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Οι οδηγίες για την απόκτηση λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βρίσκονται στον σύνδεσμο:  https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf,  ενώ για την απόκτηση λογαριασμού θα επιλέξετε  τον σύνδεσμο:  https://register.sch.gr/students/Θα χρειαστείτε τον αριθμό μητρώου του μαθητή που θα βρείτε τυπωμένο στον έλεγχό του.

Αναβολή 6ου Διαγωνισμού Λογικής LogiGame.
Νέα ημερομηνία 16-05-2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 και με δεδομένη την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αναβάλλεται ο 6ος Διαγωνισμός Λογικής LogiGame που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου 2020 στο 1ο ΠΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μανόλης Ανδρόνικος".

Η Διεύθυνση του Σχολείου και οι υπεύθυνες καθηγήτριες με αίσθημα ευθύνης έλαβαν αυτήν την απόφαση στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία των μαθητών και των καθηγητών που λαμβάνουν μέρος στο Διαγωνισμό.

Δήλωση πρόωρης αποχώρησης μαθητή μαθήτριας

 

Δηλώνω υπεύθυνα ότι την ……………………………… (ημέρα)  ……/……/20.... (ημερομηνία) ο μαθητής / η μαθήτρια (διαγράφεται ανάλογα) …………………………..……..………… (επίθετο)   ……………………………………………. (όνομα) της …….. τάξης του 1ου Πειραματικού σχολείου Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος θα αποχωρήσει νωρίτερα από το σχολείο με δική μου ευθύνη για λόγους που αναφέρθηκαν στον διευθυντή.

 

Ο/ Η γονέας / Κηδεμόνας

 

……………………………..………… (επίθετο)   ………………………………………….(όνομα)

Θεσσαλονίκη την ……/…../20…

 

Υπογραφή

Ενημέρωση για τον Αγιασμό

Ενημερώνουμε τους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ότι ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρόνιας 2018-2019 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/9/2018 στις 08:45 στους χώρους του σχολείου.

Εκ της Διεύθυνσης

Ανακοίνωση για εγγραφές μαθητών

Καλούνται οι κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας να προσέρχονται και να εγγράφουν τα παιδιά στο σχολείο μας προσκομίζοντας συμπληρωμένη την υπεύθυνη δήλωση, αντίγραφο της ηλεκτρονικής εγγραφής που έγινε τον Μάιο με κωδικούς του TAXIS καθώς και το  Atομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή. Επισημαίνεται ότι το ΑΔΥΜ έχει ισχύ για τρία χρόνια δηλαδή προσκομίζεται εφαπαξ με την έναρξη των σπουδών των παιδιών στο λύκειο

Εκ της Διεύθυνσης

Τελικός Πίνακας Μορίων Εκπαιδευτικών προς απόσπαση
σχολικού έτους 2018-2019

Το ΕΠΕΣ του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσ/νίκης ανακοινώνει τον Τελικό Αξιολογικό Πίνακα των εκπαιδευτικών προς απόσπαση (καθηγητών Φυσικής Αγωγής), για το σχολικό έτος 2018-2019, μετά και την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα.

Για να δείτε τον τελικό πίνακα πατήστε ΕΔΩ .

Αξιολογικός Πίνακας Εκπαιδευτικών προς απόσπαση
σχολικού έτους 2018-2019

Το ΕΠΕΣ του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσ/νίκης ανακοινώνει τον Αξιολογικό Πίνακα των εκπαιδευτικών προς απόσπαση (καθηγητών Φυσικής Αγωγής) για το σχολικό έτος 2018-2019 .

Για να δείτε τον σχετικό πίνακα πατήστε ΕΔΩ .

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την Δευτέρα 2/7/2018 στο ΕΠΕΣ του σχολείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοίνωση
προς τους γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να προσέρχεστε για την παραλαβή των ελέγχων επίδοσης τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:30 έως τις 13:30.

Με την παραλαβή τους παρακαλείστε να προβαίνετε στην εγγραφή των μαθητών στην επόμενη τάξη και να καταθέτετε υπογεγραμμένη δήλωση για το τμήμα προσανατολισμού και τα μαθήματα επιλογής που πρόκειται να επιλέξουν οι μαθητές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά από τη διαπίστωση ότι στις 19:00 της 29/3/2018  δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση του σχολείου και μετά από τις οδηγίες που δόθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ

 

Να μη λειτουργήσει το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος την Παρασκευή 30/3/2018. Ευχόμαστε σε μαθητές, γονείς και καθηγητές ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

 

Εκ της διευθύνσεως

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας πληροφορούμε πως την Τετάρτη 20/12/2017 από τις 1730 έως 2030  θα γίνει η ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών για την επίδοση τους,  στο χώρο του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος.

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Κεραμιδάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για τους νέους μαθητές της 1ης Λυκείου

Συμπλήρωση και κατάθεση στη Γραμματεία του ΓΕΛ μέχρι την Πέμπτρη 14 Οκτωβρίου 2017:

 

Παρακαλούνται οι κηδεμόνες να διαβάσουν την ερμηνευτική εγκύκλιο για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ΑΔΥΜ και το έντυπο που τα παιδιά της Α λυκείου πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 14/10/2017.

Συνοδευτικά υπάρχει η δήλωση συγκατάθεσης γονέα για φωτογραφισή, βιντεοσκοπιση και πρώτων βοηθειών που  θα υπογραφεί από τους γονείς εφόσον συμφωνούν.

Χαιρετισμός του Νέου Διευθυντή
του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος
 

Με την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς αναλαμβάνω καθήκοντα διευθυντή σε ένα σχολείο στο οποίο υπηρέτησα ως καθηγητής, διευθυντής και επέβλεψα ως σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης.

Θεωρώ μεγάλη τιμή και πρόκληση να διευθύνω ένα σχολείο στο οποίο υπηρετούν εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί, φοιτούν πολύ καλοί μαθητές και υποστηρίζεται από γονείς με μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Ελπίζω η νέα σχολική χρονιά να είναι αντίστοιχη των προηγούμενων ως προς το επίπεδο της  παρεχόμενης τυπικής εκπαίδευσης, τη ποιότητα και το πλήθος των δράσεων μη τυπικής εκπαίδευσης.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και καλή πρόοδο στους μαθητές μας.

Κωνσταντίνος Κεραμιδάς Δρ Φυσικός

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18

Αγαπητοί γονείς,

Από την Τρίτη 20 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, και ώρες 8:00΄-14:00΄καθημερινά, παρακαλείσθε να προσέρχεστε στο σχολείο ώστε να κάνετε την εγγραφή των παιδιών σας για τη Β΄και τη Γ΄Τάξη. Η εγγραφή στην επόμενη τάξη του Λυκείου είναι υποχρεωτική, πρέπει βάσει του Νόμου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 και περιλαμβάνει την επικαιροποίηση των στοιχείων του μαθητή και του κηδεμόνα καθώς και την υπογραφή του κηδεμόνα στο Ατομικό Μαθητικό Δελτίο.
Παράλληλα βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία της εγγραφής, δίνει τη δυνατότητα για μια τελευταία πριν τις θερινές διακοπές συνάντηση και συζήτηση με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη Διεύθυνση του Σχολείου.


Με εκτίμηση,
ο Διευθυντής Σ. Φριλίγκος

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Γ Τάξης
Σχολ. Έτος 2016-2017

Σήμερα Τετάρτη 31-05-2017 στις 1300 θα ανακοινωθούν οι βαθμοί της Γ Τάξης. Οι Γονείς- Κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για αναβαθμολόγηση μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός τριών εργάσιμων ημερών.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΘΕΜΑ: Ανάρτηση τηλεοπτικού μηνύματος στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης

            Σε συνέχεια επικοινωνίας της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης με την Υπηρεσία μας, σας γνωστοποιούμε τον κάτωθι σύνδεσμο με την παράκληση να αναρτηθεί το σχετικό βίντεο στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να κοινοποιηθεί στα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Το μήνυμα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

            Σύμφωνα και με τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., τo τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΠΑΝΤΗΣ

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

 

Ανακοινώνεται στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας, οτι όλα τα προγραμματισμένα Διαγωνίσματα μετατοπίζονται κατά μία εβδομάδα και θα διεξαχθούν με την σειρά που έχει οριστεί από την Δευτέρα 16 Ιαν 2017 . Ελπίζουμε οτι όλοι θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΓΟΡΑΣ "ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ"

Λόγω του περιορισμένου χρόνου από το σύνολο των λαχνών διατέθηκαν μόνο 143 λαχνοί οι οποίοι κληρώθηκαν για 60 δώρα.

Οι νικηφόροι λαχνοί είναι:

3, 4, 11, 13, 14, 15, 17, 18, 21, 24, 25, 27, 28, 29, 30, 32, 35, 36, 41, 45, 46, 48, 52, 54, 56, 59, 62, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 74, 75, 76, 77, 79, 81, 89, 90, 93, 95, 96, 99, 102, 103, 106, 109, 110, 111, 113, 122, 123, 132, 134, 135, 137.

Οι παραπάνω λαχνοί κερδίζουν μικρά δώρα και οι τυχεροί μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο να τα παραλάβουν. Τα δώρα που δε κληρώθηκαν θα διατεθούν σε νέα λαχειοφόρο αγορά που θα γίνει κοντά στο Πάσχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  3ου  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 2015-2016

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 3ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2015-16 για την καλή διάθεση και την χαρά με την οποία εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να ασχοληθούν ως επιστήμονες και να φέρουν σε πέρας μια σειρά από συστηματικά βήματα μέχρι το τελικό συμπέρασμα.

Μαζί να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που προσέφεραν εθελοντικά την τόσο απαραίτητη βοήθεια για να λειτουργήσει άψογα ο διαγωνισμός, τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων που συνδιοργάνωσαν τον διαγωνισμό, καθώς και τους συλλόγους γονέων για τις παροχές τους σε τρόφιμα και αναψυκτικά-χυμούς, απαραίτητα κι αυτά στην στήριξη της προσπάθειας των μαθητών.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν σημαντική και ενθαρρυντική για όλους μας. Συνολικά συμμετείχαν 30 σχολεία, με 340 μαθητές σε 110 ομάδες. Τα αποτελέσματα δείχνουν ανεβασμένες επιδόσεις και θέλουμε να επιβραβεύσουμε όλους για την προσπάθειά τους αυτή. Για αυτούς που ξεχώρισαν αποδίδουμε 1ο, 2ο, 3ο Βραβείο, 4 Επαίνους για την συνολική επίδοση και 1η, 2η, 3η Διάκριση για κάθε ένα από τους κλάδους Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας.

Με την ευχή να συναντιόμαστε πάντα με χαρά και διάθεση για γνώση στον στίβο της επιστήμης, ανανεώνουμε το ραντεβού μας και ευχόμαστε πάντα οι μαθητές/μαθήτριες να μας εκπλήσσουν με τις ικανότητές τους και την καλοπροαίρετη άμιλλα.

Για την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή

Χαρίτων Πολάτογλου

Καθηγητής Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ

 

Για τα Βραβεία, Επαίνους, Διακρίσεις, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ!

Προγραμματισμός Εκπαιδευτικών Δράσεων Ενισχυτικής & Προετοιμασίας Μαθητών και Ομίλων κατά το σχολικό έτος 2016-17

Για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) της Β? τάξης σε μαθήματα που συνήθως τους ταλαιπωρούν, το σχολείο σχεδίασε ένα σύνολο δράσεων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα, που θα εφαρμοστεί μετά την λήξη του ημερήσιου ωραρίου διδασκαλίας:

Δευτέρα:

Επέκταση ωραρίου διδασκαλίας στην Νεοελληνική Γλώσσα της Β? τάξης

 

Ενισχυτική διδασκαλία στα Μαθηματικά της Α? τάξης.

Τρίτη:

Ενισχυτική διδασκαλία στη Φυσική της Β? τάξης.

Ενισχυτική διδασκαλία στη Φυσική της Α? τάξης.

Τετάρτη:

Εργαστήριο Ανθρωπιστικών Σπουδών: Επέκταση διδασκαλίας στα Αρχαία και στα Λατινικά για την Β? Ανθρωπιστικών Σπουδών.

 

Προετοιμασία μαθητών της Γ? τάξης για διαγωνισμούς Βιολογίας.

Εγγραφές Σχολικού Έτους 2016-17

Οι εγγραφές μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας συνεχίζονται έως τις 30 Ιουνίου 2016. Κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή κατά μήνα Σεπτέμβριο και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων για τους μαθητές που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας.

Υπενθυμίζουμε ειδικά τους γονείς και κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών της Α' τάξης να προσέλθουν για εγγραφή από την Τρίτη 28 έως την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου

Πρόγραμμα γραπτών εξετάσεων Μαϊου Ιουνίου

Το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων ανα τάξη, μάθημα και ημερομηνία

Πρόσθετες πληροφορίες