"Μαθητές εν Δράσει": Κάλεσμα για βοήθεια

Αγαπητοί γονείς,

η ομάδα εθελοντών του σχολείου μας «Μαθητές εν Δράσει» που λειτουργεί για τρίτη χρονιά στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» ξεκινά το έργο της με δύο δράσεις στις οποίες σας καλούμε να βοηθήσετε.

1η δράση:μία φορά το μήνα καλούμε τις μητέρες να μας συνδράμουν με μία μερίδα (μαγειρεμένο) φαγητό το οποίο αναλαμβάνουμε να προωθούμε στα συσσίτια του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας ή στα σύνορα για τους πρόσφυγες. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει για την δράση μας το διάστημα που θα χρειαστεί να στέλνετε μία μερίδα φαγητό μπορεί να 

κυμανθεί από μία φορά το 15νθήμερο έως μία φορά το μήνα. Δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία. Αρκεί να βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μία μερίδα φαγητό από οποιοδήποτε γεύμα που σας περισσεύει. Καλό είναι να τα βάζετε σε σκεύος που δεν χρειάζεται να επιστραφεί (π.χ. αλουμινένια συσκευασία από σουπερ-μάρκετ).

2η δράση:Το πέρασμα από την χώρα μας χιλιάδων προσφύγων θα αποτελέσει ακόμη πιο έντονο πρόβλημα τώρα το χειμώνα λόγω ψύχους. Για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα σας καλούμε να μας βοηθήσετε να συγκεντρώσουμε τα παρακάτω είδη. Μετά την συγκέντρωσή τους θα τα μεταφέρουμε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να παραδοθούν στους πρόσφυγες και στα καταλύματα που αυτοί φιλοξενούνται.

Ο κατάλογος με τα είδη που συγκεντρώνονται είναι ο εξής:

1.Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως: Φρυγανιές, μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ, χυμοί, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών

2. Βρεφικά είδη όπως: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες

3.Είδη προσωπικής υγιεινής όπως: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες

4.Υποδήματα καινούρια και κάλτσες. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (αθλητικά παπούτσια, μποτάκια, γαλότσες)

5.Αδιάβροχα, μπουφάν χειμερινά, ομπρέλες, σκουφιά, κασκόλ. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)

6.Υγειονομικό υλικό όπως: Γάζες, Επίδεσμοι, Φυσιολογικοί οροί, Αντιϊσταμινικές αλοιφές, Αντισηπτικά, Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, Ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα».

Πρόσθετες πληροφορίες