Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

1η Μαθητική Δημιουργική Συνάντηση «Μένουμε Άνθρωποι»

1η Μαθητική Δημιουργική Συνάντηση «Μένουμε Άνθρωποι»

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 διεξήχθη με επιτυχία η 1η Μαθητική Δημιουργική Συνάντηση «Μένουμε Άνθρωποι» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Σχολείο μας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από 10 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι παρουσίασαν εργασίες τους σχετικά με το θέμα της ανθρωπιάς στην εποχή μας. Στη συνέχεια οι μαθητές συζήτησαν μεταξύ τους τις σκέψεις τους για το πώς θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν ως μαθητές, προκειμένου να προωθήσουν την ανθρωπιά στην κοινωνία μας και κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουν συνεργατικά.

Ως Οργανωτική Επιτροπή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στην Ημερίδα, γιατί με τη δημιουργικότητά τους έδωσαν πνοή και ζωντάνια στην εκδήλωση. Μας χαροποιεί ιδιαιτέρως δε το ότι η Ημερίδα αποτέλεσε μια ευκαιρία να βρεθούμε και να γνωριστούμε μαθητές και εκπαιδευτικοί από διαφορετικά σχολεία και να μοιραστούμε τις ανησυχίες, αλλά και τις προτάσεις μας για την καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης στην κοινωνία μας. Θεωρούμε πως η Ημερίδα αποτελεί την απαρχή μόνο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα επιδιώξει το σχολείο μας από εδώ και πέρα, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την ανθρωπιά στην καθημερινότητά μας.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση (https://drive.google.com/drive/folders/1r_wGq2ka6GfGnYUOvW5_8nP3fLdRo9M-?usp=sharing), αλλά και τις εργασίες των μαθητών (https://drive.google.com/drive/folders/1jpkumi29vPFhg8SSqChR5YCYgzVDPReh?usp=sharing) .

Η Οργανωτική Επιτροπή

π. Δημήτριος Σαλονικίδης, Φιλόλογος

Κυριακή Γεωργιάδου, Βιολόγος

Λεμονιά Λάσκαρη, Χημικός

Γιάννης Μωυσιδης, Αγγλικής Φιλολογίας