Προγράμματα

ERASMUS+ Science inspired


1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος' η εμπειρία της καθηγήτριας Χριστίνας Μιχαηλίδου από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus+ Science Inspired που πραγματοποιήθηκε μέσω της συνεργασίας του κέντρου Νόησις με άλλα τρία κέντρα επιστημών: Το Experyment Science Center από την Πολωνία, το Agóra Science Centre από την Ουγγαρία και το VIDA! Science Centre από την Τσεχία. Το πρόγραμμα Science Inspired στοχεύει στην ανάδειξη των κέντρων επιστημών (science centers) ως εξαιρετικούς χώρους για να γνωρίσουν οι νέοι την επιστήμη, όπου οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με διευκολυντές μπορούν να τους εμπνεύσουν και να τους μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Περισσότερα στοιχεία στην παρουσίαση που ακολουθεί. 

Η τέχνη του ψηφιδωτού στην εκπαιδευτική πράξη
σχολ.έτος 2018-19

Στην ημερίδα για τη διάχυση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών (19.10.18) παρουσιάστηκε από την φιλόλογο Βασιλική Γκράτζιου η εισήγηση "Η τέχνη του ψηφιδωτού στην εκπαιδευτική πράξη". Πρόκειται για εργασία που εκπονείται τα τελευταία πέντε χρόνια στο πλαίσιο του Ομίλου Αρχαιολογίας και του Εργαστηρίου ψηφιδωτού και σχετίζεται με την αρχαιολογία, την αισθητική, τη γλώσσα και τα μαθηματικά. 

​Βασιλική Γκράτζιου

Η Παρουσίαση

 

Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος Erasmus+
«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ξένος.....»

Παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 25/4/18 το πολιτιστικό μας πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων, στο Πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ξένος...», στη διάρκεια της παρουσίασης απαγγέλθηκαν ποιήματα με αντιρατσιστικό περιεχόμενο και αποσπάσματα από την θεατρική παράσταση «Βιολογικός μετανάστης» του Αρκά. Τα αποσπάσματα πλαισιώθηκαν από αγγλικούς υπότιτλους, καθώς αποτελούν κομμάτι της παρουσίασης του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ που έγινε στο Chateau Thierry  της Γαλλίας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές της Β΄τάξης που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Για να πάρετε το βίντεο πατήστε εδώ

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Κυριακή Γρηγοριάδου, Χριστίνα Μιχαηλίδου

Θεατρική παράσταση
«Βιολογικός μετανάστης» του Αρκά

 

Σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1 ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», οι μαθήτριες της Β΄ τάξης παρουσίασαν στην ολομέλεια του σχολείου το θεατρικό έργο του Αρκά «Βιολογικός μετανάστης».

Το ανέβασμα του θεατρικού έργου έγινε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ξένος.....» και εντάσσεται στις δράσεις που πλαισιώνουν το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “My involvement as European with Refugee Children”.

Επιλεγμένα κομμάτια του θεατρικού έργου θα πλαισιωθούν με αγγλικούς υπότιτλους και θα παρουσιαστούν στην επόμενη διασχολική συνάντηση Erasmus+ που θα γίνει στο Chateau Thierry στη Γαλλία στις 18/3/2018.

Η επιλογή του έργου έγινε με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα που σχετίζονται με τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη βία που ασκείται εναντίον ατόμων διαφορετικής καταγωγής, κουλτούρας ή θρησκείας.

Λίγα λόγια για το έργο.

Ένα αριστερό νεφρό, μετά από ένα τροχαίο, μεταμοσχεύεται σε έναν οργανισμό που είναι ήδη σε αιμοκάθαρση. Ενώ ο οργανισμός βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης μετά την εγχείρηση, το ανοσοποιητικό σύστημα προσπαθεί να απομονώσει και να «σκοτώσει» το ξένο νεφρό, στη συνέχεια ......

Την επιμέλεια του έργου είχαν οι καθηγήτριες

Γρηγοριάδου Κυριακή, βιολόγος

Μιχαηλίδου Χριστίνα, μαθηματικός

Δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σήμερα Δευτέρα 5/2/2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ο αρχιφύλακας Ψούνης Οδυσσέας παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας τα δεδομένα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τις αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Τονίστηκαν οι συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών καθώς και της χρήσης κινητών τηλεφώνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων η οποία συνδέεται με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και τονίστηκαν τα στατιστικά δεδομένα που αφορούν των αριθμό των νεκρών και βαριά τραυματισμένων ανά έτος. Τέλος προβλήθηκαν μια σειρά από video που προσομοίωναν τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω στα οχήματα κατά την σύγκρουσή τους και τις συνέπειες τους επιβάτες τους. Υπήρχε αλληλεπίδραση στη διάρκεια της ενημέρωσης καθώς υπήρχαν πολλές ερωτήσεις από την πλευρά των μαθητών.

Υποκατηγορίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Πολιτιστικά Προγράμματα

Περιβαντολλογικά Προγράμματα

Πρόσθετες πληροφορίες