Προγράμματα

ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
«ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Με την ταινία μικρού μήκους «Το παιχνίδι» ολοκληρώνεται εφέτος η πορεία της Ομάδας Κινηματογράφου του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος». Η ταινιούλα αναμένεται να «ταράξει τα νερά» και να εγείρει συζητήσεις κι αντιρρήσεις, καθώς είναι μια σκληρή κι αυστηρή ματιά των εφήβων στον κόσμο των ενηλίκων, έναν κόσμο που κάποτε φαντάζει τα μάτια τους γεμάτος ψέμα, υποκρισία, ατομικισμό, κυριαρχούμενος από την αρχή του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Ευχαριστούμε τους φοιτητές Γιαννακόπουλο Κωνσταντίνο, Καρανίκα Νεκτάριο και Κουμούρη Βαγγέλη, για όσα μας έμαθαν και για την πολύτιμη βοήθειά τους στη δημιουργία της ταινίας

Εκδήλωση για θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας

Σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων στο σύγχρονο κόσμο (human trafficking). Η εκδήλωση οργανώθηκε από τα μέλη της οργάνωσης κοινωνικής προσφοράς και στήριξης για θύματα trafficking και ενδοοικογενειακής βίας, HopeSpot_Κέντρο Ελπίδας (http://www.hopespot.gr). Οι μαθητές της Α΄Τάξης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη σχετική εισήγηση και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Αγαπημένοι μας φίλοι, όλοι εσείς που ήρθατε κοντά μας αυτές τις μέρες για να συμπληρώσετε το παζλ της αγάπης μας για την Μυρτώ, είναι 2140 και μόλις μετρήσαμε τα δώρα σας για την Μυρτούλα μας. Το ποσό που συγκεντρώσαμε, μετά από καταμέτρηση που έγινε ενώπιον εκπροσώπων του συλλόγου καθηγητών, του συλλόγου γονέων και των μαθητών εθελοντών ανέρχεται στις 3038 ευρώ.

Αποδείξατε πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Φίλοι μας κοντινοί και μακρινοί που ήρθατε για να μας στηρίξετε, μαθητές μας τωρινοί και απόφοιτοι του σχολείου μας, δημιουργοί και εσείς οι άγνωστοι που ήρθατε με την καρδιά σας να στηρίξετε την την Μυρτούλα και την μητέρα της και σας νιώσαμε σαν φίλους από παλιά γίνατε όλοι πολύτιμοι συνεργάτες μας στην προσπάθειά μας. Όσα ευχαριστώ και να πούμε είναι λίγα.

Η καρδιά μας ανήκει ειλικρινά σε όλους εσάς που μας στηρίξατε ο καθένας με τον τρόπο του. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν όλη αυτή την χρονιά μέχρι να δούμε την Μυρτούλα μας να κοιμάται στο σπίτι της κοντά στους δικούς της.

Η αγάπη πάντα βρίσκει τρόπο να πολλαπλασιάζεται.

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι Δευτέρα 28/11/1016 στον  αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διαθέσει στη Μυρτώ ένα ποσοστό από τα έσοδα του στην Μυρτώ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!!!!

«Τι με ρωτάς τώρα;»
Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από την Ομάδα Κινηματογράφου

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Τι με ρωτάς τώρα;», αφιερωμένο στη φετινή Γ΄Λυκείου, είναι το νέο δημιούργημα της Ομάδας Κινηματογράφου 1ου Πειραματικού ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος». Η ταινιούλα, που προβλήθηκε για πρώτη φορά δημόσια στη φετινή τελετή αποφοίτησης, βασίζεται σε συνεντεύξεις που έδωσαν μαθητές της τελευταίας τάξης στα παιδιά της ομάδας κινηματογράφου (Νοϊτση Δημήτρη, Παντελή Νατάσα, Παπαγεωργίου Θεόφιλο, Τζολόπουλο Γιώργο, Τσόρμπα Βιβή,  Χριστοδουλίδου Ελευθερία) υπό την επίβλεψη της κας Γρηγοριάδου Αναστασίας και έκανε αίσθηση για τον ρυθμό, το χιούμορ, τη σπιρτάδα (χάρη στο μοντάζ του Γιώργου και του Θεόφιλου κυρίως!) αλλά και τα σοβαρά θέματα που θίγει αναφορικά με την απαιτητική αυτή τάξη. Ευχαριστούμε τόσο την Ομάδα Κινηματογράφου, όσο και τους μαθητές της φετινής Γ΄ Λυκείου που συνεργάστηκαν για το ωραίο αυτό αποτέλεσμα.

Απολαύστε την ταινία

Συμμετοχή του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ?Μανόλης Ανδρόνικος? στις δράσεις του δίκτυου ?ΚΛΙΚ Προστάτευσε το? 2015-2015

 Την Τετάρτη 11 Μαΐου το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης οργάνωσε την παρουσίαση των δράσεων του τοπικού περιβαλλοντικού δίκτυου ?ΚΛΙΚ προστάτευσέ το?. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μ. αναγνωστάκης.  Συμμετείχαν σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με παρουσιάσεις, φωτογραφίες και αφίσες. Το σχολείο συμμετείχε στην έκθεση φωτογραφίας και αφίσας με θέμα ?Κλικ Προστάτευσε τα αυτοφυή αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά?. Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τις φωτογραφίες από την έκθεση και την αφίσα μας πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή μας στις δράσεις του δίκτυου αποτελεί τμήμα των δραστηριοτήτων που συνδέονται  με τη διάχυση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο. Για το 2016 η θεματική του προγράμματος ήταν ?Βιοποικιλότητα και Βιολογικά τρόφιμα?.

Για το διάστημα 11 έως 20 Μαΐου 2016 στο ΦΟΥΑΓΙΕ του Δημαρχιακού Μεγάρου θα εκτίθενται οι φωτογραφίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του δικτύου.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Κυριακή Γρηγοριάδου, βιολόγος

Χριστίνα Μιχαηλίδου, μαθηματικός

Υποκατηγορίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Πολιτιστικά Προγράμματα

Περιβαντολλογικά Προγράμματα

Πρόσθετες πληροφορίες