Προγράμματα

Βιωματική δράση
στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας
«Αισθανθείτε καλά»

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας «Αισθανθείτε καλά» επισκέφθηκε το σχολείο μας η κ. Ιωάννα Ντέρη, φιλόλογος και ψυχολόγος, συντονίστρια Αειφορίας του 1ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Ντέρη πραγματοποίησε βιωματική δράση με ομάδα μαθητών της Γ΄ Λυκείου με σκοπό την αντιμετώπιση του άγχους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα που αγχώνουν και προβληματίζουν τις μαθήτριες και τους μαθητές και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης πρώτα από τους ίδιους και στη συνέχεια από την ψυχολόγο.

Πυρηνική Ενέργεια και Κλιματική αλλαγή
διάλεξη της κας Αλεξάνδρας Ιωαννίδου

Την Πέμπτη 5-3-2020 την 6η και 7η ώρα η κα Αλεξάνδρα Ιωαννίδου προσήλθε στο Σχολείο μας και έδωσε  διάλεξη με θέμα Πυρηνική Ενέργεια και Κλιματική αλλαγή

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Κλαίρη Αχιλλέως, Σταύρος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Μεμετζίδης

ERASMUS+ Science inspired


1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στους εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ "Μανόλης Ανδρόνικος' η εμπειρία της καθηγήτριας Χριστίνας Μιχαηλίδου από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus+ Science Inspired που πραγματοποιήθηκε μέσω της συνεργασίας του κέντρου Νόησις με άλλα τρία κέντρα επιστημών: Το Experyment Science Center από την Πολωνία, το Agóra Science Centre από την Ουγγαρία και το VIDA! Science Centre από την Τσεχία. Το πρόγραμμα Science Inspired στοχεύει στην ανάδειξη των κέντρων επιστημών (science centers) ως εξαιρετικούς χώρους για να γνωρίσουν οι νέοι την επιστήμη, όπου οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με διευκολυντές μπορούν να τους εμπνεύσουν και να τους μεταδώσουν τις γνώσεις τους. Περισσότερα στοιχεία στην παρουσίαση που ακολουθεί. 

Η τέχνη του ψηφιδωτού στην εκπαιδευτική πράξη
σχολ.έτος 2018-19

Στην ημερίδα για τη διάχυση καλών εκπαιδευτικών πρακτικών (19.10.18) παρουσιάστηκε από την φιλόλογο Βασιλική Γκράτζιου η εισήγηση "Η τέχνη του ψηφιδωτού στην εκπαιδευτική πράξη". Πρόκειται για εργασία που εκπονείται τα τελευταία πέντε χρόνια στο πλαίσιο του Ομίλου Αρχαιολογίας και του Εργαστηρίου ψηφιδωτού και σχετίζεται με την αρχαιολογία, την αισθητική, τη γλώσσα και τα μαθηματικά. 

​Βασιλική Γκράτζιου

Η Παρουσίαση

 

Παρουσίαση πολιτιστικού προγράμματος Erasmus+
«Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ξένος.....»

Παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 25/4/18 το πολιτιστικό μας πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων, στο Πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας ξένος...», στη διάρκεια της παρουσίασης απαγγέλθηκαν ποιήματα με αντιρατσιστικό περιεχόμενο και αποσπάσματα από την θεατρική παράσταση «Βιολογικός μετανάστης» του Αρκά. Τα αποσπάσματα πλαισιώθηκαν από αγγλικούς υπότιτλους, καθώς αποτελούν κομμάτι της παρουσίασης του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ που έγινε στο Chateau Thierry  της Γαλλίας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές της Β΄τάξης που βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Για να πάρετε το βίντεο πατήστε εδώ

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Κυριακή Γρηγοριάδου, Χριστίνα Μιχαηλίδου

Υποκατηγορίες

Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Πολιτιστικά Προγράμματα

Περιβαντολλογικά Προγράμματα

Πρόσθετες πληροφορίες