Περιβαντολλογικά

Περιβαντολλογικά Προγράμματα

Συμμετοχή του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης ?Μανόλης Ανδρόνικος? στις δράσεις του δίκτυου ?ΚΛΙΚ Προστάτευσε το? 2015-2015

 Την Τετάρτη 11 Μαΐου το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης οργάνωσε την παρουσίαση των δράσεων του τοπικού περιβαλλοντικού δίκτυου ?ΚΛΙΚ προστάτευσέ το?. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα Μ. αναγνωστάκης.  Συμμετείχαν σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με παρουσιάσεις, φωτογραφίες και αφίσες. Το σχολείο συμμετείχε στην έκθεση φωτογραφίας και αφίσας με θέμα ?Κλικ Προστάτευσε τα αυτοφυή αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά?. Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τις φωτογραφίες από την έκθεση και την αφίσα μας πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή μας στις δράσεις του δίκτυου αποτελεί τμήμα των δραστηριοτήτων που συνδέονται  με τη διάχυση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο. Για το 2016 η θεματική του προγράμματος ήταν ?Βιοποικιλότητα και Βιολογικά τρόφιμα?.

Για το διάστημα 11 έως 20 Μαΐου 2016 στο ΦΟΥΑΓΙΕ του Δημαρχιακού Μεγάρου θα εκτίθενται οι φωτογραφίες των μαθητών και των εκπαιδευτικών του δικτύου.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Κυριακή Γρηγοριάδου, βιολόγος

Χριστίνα Μιχαηλίδου, μαθηματικός

Παρουσίαση Περιβαλλοντικού Προγράμματος 2015-2016
«Μύρισε τον τόπο σου»

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου  στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας πραγματοποιήθηκε το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβαλλοντικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων.

Το σχολείο μας εκπροσώπησαν μαθητές της Β΄ τάξης, μέλη της 16μελούς περιβαλλοντικής ομάδας. Ο τίτλος του περιβαλλοντικού μας προγράμματος ήταν ?Μύρισε τον τόπο σου?. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ παρουσιάστηκε ένα μικρό τμήμα της δουλειάς και των δράσεων που υλοποιήθηκαν με τη μορφή video.

 Το πρόγραμμα που υλοποιήσαμε την τρέχουσα σχολική χρονιά αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο μας. Στο Πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχουν 6 χώρες, η Τουρκία, Ουγγαρία, Ρουμανία Κροατία, Ιταλία και εμείςΈχει τίτλο ?European School Partnership for Sustainability? ξεκίνησε το Φθινόπωρο του 2014 και η τελευταία συνάντηση έγινε στο Karlovac της Κροατίας από 3/4/2016-9/4/2016. Τα θέματα που διαπραγματευτήκαμε αυτά τα 2 χρόνια ήταν ? Διαχείριση σκουπιδιών και ανακύκλωση? στην Ουγγαρία, ?Νερό και Ενέργεια? στην Ρουμανία και το θέμα μας στο Karlovac της Κροατίας ήταν ?Βιοποικιλότητα και Βιολογικά τρόφιμα?.

 Για να δείτε το video, το πρόγραμμα του φεστιβάλ και περισσότερες φωτογραφίες από τις δράσεις μας πατήστε εδώ

 

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες

Κυριακή Γρηγοριάδου, Βιολόγος

Χριστίνα Μιχαηλίδου, Μαθηματικός

Συμμετοχή στο  "Inspiring Science Education" - ISE και GreeNET

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα που εκπονήσε το 1ο Πειραματικό Λύκειο Μανόλης Ανδρόνικος, το 20ο Λύκειο Τούμπας και το 2ο  Πειραματικό Γυμνάσιο στο πλαίσο δικτύου σχολικών μονάδων για συμμετοχή στο  "Inspiring Science Education" ISE και GreeNET.

Δείτε την παρουσίαση

Πρόσθετες πληροφορίες