Δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Σήμερα Δευτέρα 5/2/2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Ο αρχιφύλακας Ψούνης Οδυσσέας παρουσίασε στους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας τα δεδομένα της Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τις αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων. Τονίστηκαν οι συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών καθώς και της χρήσης κινητών τηλεφώνων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων η οποία συνδέεται με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και τονίστηκαν τα στατιστικά δεδομένα που αφορούν των αριθμό των νεκρών και βαριά τραυματισμένων ανά έτος. Τέλος προβλήθηκαν μια σειρά από video που προσομοίωναν τις δυνάμεις που ασκούνται πάνω στα οχήματα κατά την σύγκρουσή τους και τις συνέπειες τους επιβάτες τους. Υπήρχε αλληλεπίδραση στη διάρκεια της ενημέρωσης καθώς υπήρχαν πολλές ερωτήσεις από την πλευρά των μαθητών.

Η δράση οργανώθηκε από την Κ. Γρηγοριάδου, εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Βιολογίας και ο στόχος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και να εξελιχθούν σε μια γενιά «καλύτερων οδηγών» που θα σέβονται τον Κ.Ο.Κ και κατά συνέπεια θα συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των τροχαίων ατυχημάτων.

Ευχαριστούμε την Τροχαία Θεσσαλονίκης και τον εκπρόσωπό της για την συνεργασία.

Για να δείτε φωτογραφίες από τη δράση πατήστε εδώ.