Δράσεις

1η Ημερίδα Πολιτισμικών Δράσεων και Παιχνιδιών
Schοol-ludentes 
1821-2021
Διακόσια Χρόνια από την Επανάσταση

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Πέμπτη 18/2/2021 διεξήχθη στο Σχολείο μας η 1η Ημερίδα Πολιτισμικών Δράσεων και Παιχνιδιών – Schol-ludentes αφιερωμένη στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στη δράση, που έλαβε χώρα διαδικτυακά την 4η ώρα για τους μαθητές της Γ Λυκείου και 6η-7η για τους μαθητές της Α και Β Λυκείου, οι μαθητές μας πήραν μέρος σε ομαδικά και ατομικά ηλεκτρονικά παιχνίδια με θεματολογία σχετική με τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821: τρία παιχνίδια γνώσεων (Η ιστορία του Αγώνα, Ο Αγώνας μέσα από την Τέχνη, Η γεωγραφία του Αγώνα) κι ένα παιχνίδι με σχετικά τραγούδια.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε τις τρεις πρώτες ομάδες από κάθε γύρο παιχνιδιών.

Συμμετοχή
στην δράση της Διεθνούς Αμνηστίας
για την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Εγώ και Εσύ Μαζί" οι μαθητές του σχολείου μας ετοίμασαν ψηφιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές προς τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας. Οι κάρτες θα προωθηθούν στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων την Πέμπτη 10/11/20 Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αυτή την χρονιά αποφασίστηκε να αφιερωθεί στον αγώνα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ενάντια στην πανδημία του Covid 19. Περισσότερες πληροφορίες για την δράση θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Webinar Διεθνούς Αμνηστίας
20/11/2020 Παγκόσμια μέρα για τα δικαιώματα του παιδιού

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετέχει στο πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «Εγώ και Εσύ Μαζί». Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ανάπτυξη ενσυναίσθησης των μαθητών. Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την καθοδήγηση της Διεθνούς Αμνηστίας και περιλαμβάνει διαδικτυακές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητές καθώς και βιωματικά εργαστήρια. Στο σχολείο μας και στους συμμετέχοντες μαθητές θα δοθεί έντυπο υλικό με δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος πραγματοποιήθηκε Webinar στις 20/11/2020 (Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού), με θέμα το δικαίωμα των παιδιών στην υγεία.

Webinar για τα λάθη στις πανελλαδικές εξετάσεις
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σήμερα στις 23.04.2020 και ώρες 1000-1330 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο σεμινάριο για τα λάθη των μαθητών στις Πανελλαδικές στο μάθημα των μαθηματικών.

Θέμα του Σεμιναρίου: Έννοιες κλειδιά για τη μελέτη των Μαθηματικών όπως ΟΡΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ - ΘΕΩΡΗΜΑ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ. Πόσο καλά τις γνωρίζουμε;

Λόγω του COVID-19 το σεμινάριο έγινε μέσω της πλατφόρμας WebEx και το παρακολούθησαν οι μαθητές μας του Θετικού και του Οικονομικού Προσανατολισμού. Καλεσμένος μας ο Δρ. Ιωάννης Θωμαΐδης, τέως Σχολικός Σύμβουλος και με μεγάλη εμπειρία σε Βαθμολογικά Κέντρα. Το σεμινάριο διοργάνωσαν οι καθηγήτριες μαθηματικών του σχολείου Χ. Μιχαηλίδου και Α. Γραμματικοπούλου.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Φωτογραφίες

Την Δευτέρα 09/03/2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας ένα βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την αναζωογόνηση, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε τυχόν επείγον συμβάντα στο σχολείο και στην καθημερινή τους ζωή, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι μαθητές μετά τη θεωρητική τους ενημέρωση, συνέχισαν με πρακτική εξάσκηση. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα: στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Θέση Ανάνηψης, Απινίδωση,  Πνιγμονή (Κίνδυνος απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα), Επιληψία, Ρινορραγία, Διαστρέμματα. Ο κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με το πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται για να κρατηθεί ένας συνάνθρωπος στη ζωή, παρέχοντας ένα από τα πρώτα επίπεδα φροντίδας σε θύματα που κινδυνεύουν.   

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες