Δράσεις

Webinar για τα λάθη στις πανελλαδικές εξετάσεις
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Σήμερα στις 23.04.2020 και ώρες 1000-1330 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο σεμινάριο για τα λάθη των μαθητών στις Πανελλαδικές στο μάθημα των μαθηματικών.

Θέμα του Σεμιναρίου: Έννοιες κλειδιά για τη μελέτη των Μαθηματικών όπως ΟΡΙΣΜΟΣ - ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ - ΘΕΩΡΗΜΑ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ. Πόσο καλά τις γνωρίζουμε;

Λόγω του COVID-19 το σεμινάριο έγινε μέσω της πλατφόρμας WebEx και το παρακολούθησαν οι μαθητές μας του Θετικού και του Οικονομικού Προσανατολισμού. Καλεσμένος μας ο Δρ. Ιωάννης Θωμαΐδης, τέως Σχολικός Σύμβουλος και με μεγάλη εμπειρία σε Βαθμολογικά Κέντρα. Το σεμινάριο διοργάνωσαν οι καθηγήτριες μαθηματικών του σχολείου Χ. Μιχαηλίδου και Α. Γραμματικοπούλου.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Φωτογραφίες

Την Δευτέρα 09/03/2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας ένα βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την αναζωογόνηση, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε τυχόν επείγον συμβάντα στο σχολείο και στην καθημερινή τους ζωή, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι μαθητές μετά τη θεωρητική τους ενημέρωση, συνέχισαν με πρακτική εξάσκηση. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα: στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Θέση Ανάνηψης, Απινίδωση,  Πνιγμονή (Κίνδυνος απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα), Επιληψία, Ρινορραγία, Διαστρέμματα. Ο κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με το πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται για να κρατηθεί ένας συνάνθρωπος στη ζωή, παρέχοντας ένα από τα πρώτα επίπεδα φροντίδας σε θύματα που κινδυνεύουν.   

Σχολικά Ομαδικά Πρωταθλήματα
Σχολ. Έτος 2019-2020

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετείχε στα Σχολικά Ομαδικά Πρωταθλήματα που προκηρύχθηκαν από τη ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Δράση για την Εβδομάδα Ελληνικής Γλώσσας

Στο πλαίσιο των δράσεων των σχολικών μονάδων για την Εβδομάδα της Ελληνικής Γλώσσας το σχολείο μας υλοποίησε έναν Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας στα πρότυπα του διασχολικού Παιχνιδιού LEXIGAME που διοργανώνει κάθε χρόνο. Στον Διαγωνισμό αυτό, που

Αγώνας δρόμου αντοχής
12/12/2019 στο Καυτατζόγλειο Στάδιο
Σχολ. Έτος 2019-2020

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετείχε με 11 αθλητές στον «Αγώνα Δρόμου Αντοχής- Αγώνες Αθλοπαιδειάς» που διοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης στις 12/12/2019 στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Οι μαθητές μας διακρίθηκαν την αγωνιστική τους ετοιμότητα και το ήθος τους. Συγκεκριμένα ο μαθητής Μπρέϊμ Σάμι του Β2 καταγάγει 4ος και ο Μωτιάδης Φώτης του Γ2 καταγάγει 10ος  μεταξύ 80 μαθητών των Λυκείων της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης. 

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες