Δράσεις

5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού

 

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού στο 1o Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλαπλές κινητικές δραστηριότητες: καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια των Ολυμπιακών Ιδεωδών και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Για το λόγο αυτό οι ομάδες στα παραπάνω αθλήματα θα γίνουν βάσει της ηλικίας και των ικανοτήτων των μαθητών με στόχο μόνο τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά.

Τέλος έγινε προβολή ταινίας με θεματολογία τον αθλητισμό, κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΑΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, επέλεξαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄Λυκείου του σχολείου μας και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κα Κοκκινίδου Αυγή, για να υποδεχτούν στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας «Τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας», ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενώνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS. Οι μαθητές/-τριες υποδέχτηκαν τους νεαρούς πρόσφυγες, που συνοδεύονταν από υπεύθυνους και εθελοντές του κέντρου, με φράσεις στη γλώσσα τους και αυτοί απάντησαν με αντίστοιχες στα ελληνικά. Στη συνέχεια, κι αφού έσπασε ο πάγος με ένα παιχνίδι γνωριμίας στην αυλή, όλοι μαζί έπαιξαν σε μεικτές ομάδες ποδόσφαιρο και κατόπιν απόλαυσαν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και η κα Κοκκινίδου. Τέλος, και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου,  οι νεαροί πρόσφυγες αποχαιρέτισαν τους συνομηλίκους τους μαθητές/-τριες κι έφυγαν με τους συνοδούς τους, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλή συγκίνηση για την ευφρόσυνη επικοινωνία μαζί τους.

Σχετικά δημοσιεύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.facebook.com/ngopraksis/?fref=ts

https://left.gr/news/mpalies-allileggyis-se-agona-metaxy-mathiton-toy-1oy-peiramatikoy-thessalonikis-kai-asynodeyton?qt-sidebar=0

Παγκόσμια ημέρα DNA (DNA day)

Την Πέμπτη 27/4/2017, 8 μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου ΠΠ Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης  «Μανόλης Ανδρόνικος», συμμετείχαν στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας DNA.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου του τμήματος, καθηγητού κου Γιάγκου και της εκπροσώπου της ΠΕΒ κας Στάϊκου παρακολούθησαν μια εισαγωγική ενημέρωση για την καθιέρωση της DAY day.  Στη συνέχεια πήραν μέρος στη διεξαγωγή 2 θεματικών εργαστηρίων που είχαν ως στόχο την εξοικείωση τους με τη δημιουργία παρασκευασμάτων και μικροσκοπική παρατήρηση χρωμοσωμάτων. Τέλος  σε άσκηση στο πεδίο αναγνώρισαν την ποικιλότητα και την διαφορετικότητα των φυτών στους κήπους του ΑΠΘ.

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος
?Αλκοόλ και Ενεργειακά ποτά?

σε συνεργασία με τo A΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/3/2017  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2ωρης διάρκειας με θέμα  ?Αλκοόλ και Ενεργειακά ποτά?.  Η εκπαιδευτική δράση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και την παρακολούθησαν 54 μαθητές της Β΄ τάξης.

Το θέμα ανέπτυξαν η κα Μαρία Μυρωνίδου- Τζουβελέκη, αναισθησιολόγος καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο τμήμα Ιατρικής, και η κα Ευανθία Τζιτζή, φοιτήτρια της Ιατρικής.  Αναλύθηκε ο ρόλος του αλκοόλ και ο τρόπος δράσης του μέσα στον οργανισμό μας και δόθηκε έμφαση στην σχέση ηλικίας και συνεπειών χρήσης του αλκοόλ. Παρατέθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών για τις συνέπειες του συνδυασμού κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης.

Επίδειξη & Πρακτική Άσκηση Πρώτων Βοηθειών.

Σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των μαθητών της Α΄τάξης με θέμα ?βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών?.

Η επιμόρφωση των μαθητών διήρκεσε 3 διδακτικές ώρες και περιελάμβανε:

  • Οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών, και ειδικότερα της Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης
  • Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από εθελοντή διασώστη.
  • Πρακτική άσκηση των μαθητών

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν 56 μαθητές της Α΄ τάξης.και έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας.

Για να δείτε φωτογραφίες από την δράση πατήστε εδώ.

Πρόσθετες πληροφορίες