Δράσεις

6η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού
Σχολ. Έτος 2019-2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η μέρα Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού στο 1Ο Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης-Μανόλης Ανδρόνικος. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλαπλές κινητικές δραστηριότητες: καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο και πινγκ πονγκ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
1
O ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχολ. Έτος 2018 - 2019

Φωτογραφίες

Το 1Ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετείχε με ένα μεγάλο αριθμό μαθητών στα σχολικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από τις παραπάνω συμμετοχές των μαθητών δεν έλειψαν και οι διακρίσεις.

Συγκεκριμένα:

Α. Ομαδικά:

  1. Ομάδα μπάσκετ αγοριών: συμμετείχε με δέκα μαθητές
  2. Ομάδα βόλεϊ αγοριών: συμμετείχε με δέκα μαθητές.

1Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ

Την Τρίτη, 11/12/2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Γενική Συνέλευση της Κοινότητας Δημοκρατίας και Ευθύνης (ΚΔΕ), του καινούριου θεσμού που λειτουργεί στο σχολείο μας από την αρχή του σχολικού έτους, με πρωτοβουλία του οικονομολόγου του σχολείου μας Θεοδόση Συκά. Μαθητές/-τριες και καθηγητές/-τριες συγκεντρώθηκαν την 7η ώρα του σχολικού προγράμματος στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου συζήτησαν και ψήφισαν πάνω στο θέμα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα τον τρόπο εκφώνησης της πρωινής προσευχής, αποφασίζοντας τελικά, σε ανοιχτή ψηφοφορία και με ανάταση της χειρός, την δια βοής, με συμμετοχή όλων, εκφώνηση της πρωινής προσευχής κατά την ώρα της πρωινής συγκέντρωσης.

5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού

 

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού στο 1o Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλαπλές κινητικές δραστηριότητες: καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια των Ολυμπιακών Ιδεωδών και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Για το λόγο αυτό οι ομάδες στα παραπάνω αθλήματα θα γίνουν βάσει της ηλικίας και των ικανοτήτων των μαθητών με στόχο μόνο τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά.

Τέλος έγινε προβολή ταινίας με θεματολογία τον αθλητισμό, κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΝΕΑΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, επέλεξαν μαθητές και μαθήτριες της Α΄Λυκείου του σχολείου μας και η υπεύθυνη καθηγήτριά τους, κα Κοκκινίδου Αυγή, για να υποδεχτούν στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας «Τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας», ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενώνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS. Οι μαθητές/-τριες υποδέχτηκαν τους νεαρούς πρόσφυγες, που συνοδεύονταν από υπεύθυνους και εθελοντές του κέντρου, με φράσεις στη γλώσσα τους και αυτοί απάντησαν με αντίστοιχες στα ελληνικά. Στη συνέχεια, κι αφού έσπασε ο πάγος με ένα παιχνίδι γνωριμίας στην αυλή, όλοι μαζί έπαιξαν σε μεικτές ομάδες ποδόσφαιρο και κατόπιν απόλαυσαν τα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και η κα Κοκκινίδου. Τέλος, και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου,  οι νεαροί πρόσφυγες αποχαιρέτισαν τους συνομηλίκους τους μαθητές/-τριες κι έφυγαν με τους συνοδούς τους, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλή συγκίνηση για την ευφρόσυνη επικοινωνία μαζί τους.

Σχετικά δημοσιεύματα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, μπορείτε να δείτε εδώ:

https://www.facebook.com/ngopraksis/?fref=ts

https://left.gr/news/mpalies-allileggyis-se-agona-metaxy-mathiton-toy-1oy-peiramatikoy-thessalonikis-kai-asynodeyton?qt-sidebar=0

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες