ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ για τον Εθελοντισμό "Μαθητές εν δράσει"

Πριν ένα χρόνο ξεκίνησε η λειτουργία του Ομίλου Εθελοντισμού "Μαθητές εν δράσει" στο 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσ/νικης "Μανόλης Ανδρόνικος". Οι μαθητές - εθελοντές μας μέσα από τις δράσεις ήρθαν κοντά σε προβλήματα κοινωνικά, υγείας, οικολογικά.Ο στόχος τους ήταν κοινός: να ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ! Αντάλλαγμα τους υπήρξε η χαρά και η ικανοποίηση ότι έκαναν κάτι για να αλλάξουν τον κόσμο. Την φετινή χρονιά θελήσαμε να μοιραστούμε την χαρά της προσφοράς,την ενέργεια που μας δίνουν οι "δράσεις" και με άλλους μαθητές από άλλα σχολεία της πόλης μας.

 Έτσι το 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης με την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Σ. Φριλίγκου και συντονίστριες τις Κ. Αντικουλάνη και Χ. Μιχαηλίδου δημιούργησε ένα Δίκτυο Σχολείων στο οποίο συμμετέχουν με συντονιστές τους τα σχολεία που ακολουθούν:

α. το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης: Ζαχαρούλα Κουνή
β. το 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης: Λίνα Παπακωνσταντίνου
γ. το 1ο ΓΕΛ ΘεσσαλονίκηςΑσπασία Βαχτσεβάνου,
δ. το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας: Ελένη Αναγνώστου, Κατερίνα Βέρου
 
Στα πλαίσια του «Δικτύου Εθελοντισμού Μαθητές εν δράσει» θα υλοποιηθούν επιμορφώσεις των μαθητών-εθελοντών από ειδικούς και υπεύθυνους των συλλόγων και Μ.Κ.Ο. της πόλης μας. Οι μαθητές ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν σφαιρικά την προσωπικότητά τους. Οι δράσεις θα στοχεύουν στην αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνατοτήτων τους.
 
"Δικτυωθείτε" λοιπόν  "Μαθητές εν δράσει"