Επιστημονικού Χαρακτήρα

Παγκόσμια ημέρα DNA (DNA day)

Την Πέμπτη 27/4/2017, 8 μαθητές της Β΄ τάξης του 1ου ΠΠ Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης  «Μανόλης Ανδρόνικος», συμμετείχαν στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας DNA.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου του τμήματος, καθηγητού κου Γιάγκου και της εκπροσώπου της ΠΕΒ κας Στάϊκου παρακολούθησαν μια εισαγωγική ενημέρωση για την καθιέρωση της DAY day.  Στη συνέχεια πήραν μέρος στη διεξαγωγή 2 θεματικών εργαστηρίων που είχαν ως στόχο την εξοικείωση τους με τη δημιουργία παρασκευασμάτων και μικροσκοπική παρατήρηση χρωμοσωμάτων. Τέλος  σε άσκηση στο πεδίο αναγνώρισαν την ποικιλότητα και την διαφορετικότητα των φυτών στους κήπους του ΑΠΘ.

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος
?Αλκοόλ και Ενεργειακά ποτά?

σε συνεργασία με τo A΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/3/2017  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2ωρης διάρκειας με θέμα  ?Αλκοόλ και Ενεργειακά ποτά?.  Η εκπαιδευτική δράση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και την παρακολούθησαν 54 μαθητές της Β΄ τάξης.

Το θέμα ανέπτυξαν η κα Μαρία Μυρωνίδου- Τζουβελέκη, αναισθησιολόγος καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο τμήμα Ιατρικής, και η κα Ευανθία Τζιτζή, φοιτήτρια της Ιατρικής.  Αναλύθηκε ο ρόλος του αλκοόλ και ο τρόπος δράσης του μέσα στον οργανισμό μας και δόθηκε έμφαση στην σχέση ηλικίας και συνεπειών χρήσης του αλκοόλ. Παρατέθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών για τις συνέπειες του συνδυασμού κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης.

Διάλεξη-συζήτηση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Την Πέμπτη 19/3/2015,στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου οργανώθηκε διάλεξη- συζήτηση για το κυκλοφορικό σύστημα και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Την συζήτηση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄τάξης. Προσκεκλημένος ήταν ο καρδιοχειρουργός κος Τσόρμπας Γεώργιος, ο οποίος παρουσίασε την αναπτυξιακή πορεία της καρδιάς του εμβρύου στη διάρκεια της κύησης.  Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο κος Τσόρμπας συζήτησε με τους μαθητές και απάντησε στις ερωτήσεις τους.  Οι ερωτήσεις των μαθητών αφορούσαν κυρίως ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος και τρόπους αντιμετώπισης τους.  Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας.
Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ

Πρόσθετες πληροφορίες