Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος
?Αλκοόλ και Ενεργειακά ποτά?

σε συνεργασία με τo A΄ Εργαστήριο Φαρμακολογίας του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/3/2017  εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2ωρης διάρκειας με θέμα  ?Αλκοόλ και Ενεργειακά ποτά?.  Η εκπαιδευτική δράση έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και την παρακολούθησαν 54 μαθητές της Β΄ τάξης.

Το θέμα ανέπτυξαν η κα Μαρία Μυρωνίδου- Τζουβελέκη, αναισθησιολόγος καθηγήτρια Φαρμακολογίας στο τμήμα Ιατρικής, και η κα Ευανθία Τζιτζή, φοιτήτρια της Ιατρικής.  Αναλύθηκε ο ρόλος του αλκοόλ και ο τρόπος δράσης του μέσα στον οργανισμό μας και δόθηκε έμφαση στην σχέση ηλικίας και συνεπειών χρήσης του αλκοόλ. Παρατέθηκαν τα αποτελέσματα ερευνών για τις συνέπειες του συνδυασμού κατανάλωσης αλκοόλ και οδήγησης.

Το δεύτερο μέρος αφορούσε τα ενεργειακά ποτά και ειδικότερα τη σύσταση τους και τον τρόπο δράσης τους μέσα στον οργανισμό. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα «σκευάσματα» που χορηγούνται σε εφήβους που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και τονίστηκε ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής το οποίο δεν έχει «έγκριση» του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Παράλληλα με την ενημέρωση γινόταν και συζήτηση με τους μαθητές οι οποίοι  συμμετείχαν ενεργά με πλήθος ερωτήσεων προς τους εισηγητές.

Η δράση οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς Γρηγοριάδου Κυριακή, Βιολόγο και Σαλονικίδη Δημήτριο, Φιλόλογο και συνδεόταν με τα διδασκόμενα γνωστικά αντικείμενα της Β΄Λυκείου. και πιο συγκεκριμένα με τον μεταβολισμό του αλκοόλ στον οργανισμό μας καθώς και το περιβαλλοντικό πρόγραμμα για το κρασί.