ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ"

Ήταν 23 Ιουλίου 2012, όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ Παπαδομιχελάκη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο άντρα σε παραλία της Πάρου, όπου βρισκόταν με την οικογένειά της. Ο δράστης απομόνωσε το παιδί, το χτύπησε στα βράχια και το κακοποίησε, αφήνοντας το παράλυτο.

Η Μυρτώ και η μητέρα της Μαρία Κοτρώτσου μέχρι σήμερα διαμένουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στην Λάρισα, όπου φιλοξενούνται. Η επιστροφή της Μυρτώς στην Αθήνα, στο φιλικό και κοινωνικό περιβάλλον που ζούσε με την οικογένειά της, πριν συμβεί ό,τι συνέβη, σύμφωνα με τους γιατρούς θα της δώσει κίνητρα και ώθηση να ζήσει.

Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και ο Όμιλος «Εθελοντισμού και Προσωπικής Ανάπτυξης» κάθε χρόνο αναλαμβάνει να προσφέρει την στήριξή του σε έναν ή σε μια ομάδα συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Φέτος η σκέψη μας στάθηκε στη Μυρτώ, η οποία αν και πέρασαν χρόνια από το συμβάν που άλλαξε τη ζωή της συνεχίζει να ανεβαίνει έναν Γολγοθά.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Ομίλου Κ. Αντικουλάνη, Χ. Μιχαηλίδου και ο Διευθυντής του σχολείου Σ. Φριλίγκος αποφασίσαμε να διοργανώσουμε ένα φιλανθρωπικό παζάρι για την Μυρτώ.

Το παζάρι θα διαθέτει χειροποίητες δημιουργίες που αποστέλλουν κατασκευαστές από όλη την Ελλάδα με σκοπό να βοηθήσουν την Μυρτώ. Κοσμήματα, γλυκά, στολίδια, μαρμελάδες, κ.ά. που θα διατεθούν με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για να μπορέσει η μητέρα να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές (εξωτερικό ασανσέρ, μηχανισμοί στήριξης ράμπες, κ.ά.), και να εξοπλίσει το σπίτι με τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα ώστε να επιστρέψει η Μυρτώ στο σπίτι της.

Σας καλούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να δώσουμε μια ευκαιρία στη Μυρτώ να έχει μια πιο φυσιολογική ζωή (όσο αυτό είναι δυνατό)  κοντά στο φιλικό και οικογενειακό  της περιβάλλον.

Το παζάρι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΩ διοργανώνεται στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» το Σάββατο 26/11/ 2016 και την Κυριακή 27/11/2016 από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ και τις δύο μέρες.

Τα παιδιά μας είναι η ζωή μας και η Μυρτώ η ζωή μιας μητέρας.

Σας παρακαλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας και να την διαδώσετε

Θα σας περιμένουμε όλους.

Loading...

Πρόσθετες πληροφορίες