Εκπαιδευτική επίσκεψη  μαθητών στο ΑΠΘ

Σήμερα Τρίτη 1/12/2015,  21 μαθητές της Γ΄τάξης, θετικού προσανατολισμού, επισκέφθηκαν τμήματα των σχολών Υγείας του Α.Π.Θ. 

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων υγείας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε τμήματος και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Επισκεφθήκαμε το τμήμα Βιολογίας όπου ο Επιστημονικός συνεργάτης κος Νεοφύτου μας ξενάγησε στο χώρο, ανέλυσε τις προοπτικές του τμήματος και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών.

Στη συνέχεια στο αμφιθέατρο της κεντρικής βιβλιοθήκης η υπεύθυνη του τμήματος σπουδών του Α.Π.Θ κα Συμεωνίδου, αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής σχολών, στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων, στις προοπτικές των φοιτητών και στην κοινωνική ζωή μέσα στο ΑΠΘ.

Στον ίδιο χώρο ήρθαν ο καθηγητής κος Αντώνιος Γούλας ως εκπρόσωπος της Ιατρικής σχολής και ο καθηγητής κος Δημήτριος Ανδρεάδης ως εκπρόσωπος της Οδοντιατρικής σχολής. Οι καθηγητές επικεντρώθηκαν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε σχολής και στις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων τους.  Μετά τις εισηγήσεις τους ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε τον κοσμήτορα των σχολών Υγείας κο Καρακιουλάκη, τον πρόεδρο του τμήματος Βιολογίας  κο Γιάγκου και την υπεύθυνη του τμήματος σπουδών του ΑΠΘ κα Συμεωνίδου που μας βοήθησαν να οργανώσουμε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας Θετικής κατευθυνσης της Γ΄Λυκείου από την κα Κυριακή Γρηγοριάδου, Βιολόγο. 

Φωτογραφία

Οι μαθητές κατα την επίσκεψη τους στο ΑΠΘ - 01.12.2015