1η Ημερίδα Πολιτισμικών Δράσεων και Παιχνιδιών
Schοol-ludentes 
1821-2021
Διακόσια Χρόνια από την Επανάσταση

1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Την Πέμπτη 18/2/2021 διεξήχθη στο Σχολείο μας η 1η Ημερίδα Πολιτισμικών Δράσεων και Παιχνιδιών – Schol-ludentes αφιερωμένη στην επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Στη δράση, που έλαβε χώρα διαδικτυακά την 4η ώρα για τους μαθητές της Γ Λυκείου και 6η-7η για τους μαθητές της Α και Β Λυκείου, οι μαθητές μας πήραν μέρος σε ομαδικά και ατομικά ηλεκτρονικά παιχνίδια με θεματολογία σχετική με τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821: τρία παιχνίδια γνώσεων (Η ιστορία του Αγώνα, Ο Αγώνας μέσα από την Τέχνη, Η γεωγραφία του Αγώνα) κι ένα παιχνίδι με σχετικά τραγούδια.

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε τις τρεις πρώτες ομάδες από κάθε γύρο παιχνιδιών.

Οι μαθητές αξιολόγησαν στο τέλος τη δράση συμπληρώνοντας σχετικό ερωτηματολόγιο. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό (67.8%) δήλωσαν ότι διασκέδασαν με τα παιχνίδια. Σχεδόν 4/10 δήλωσαν ότι απέκτησαν σε μεγάλο βαθμό νέες γνώσεις και 3/10 σε μέτριο βαθμό. Παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια διεξήχθησαν εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, οι μαθητές δεν φάνηκαν να αντιμετώπισαν τεχνικές δυσκολίες (σχεδόν 80% δήλωσε ότι δεν αντιμετώπισε καθόλου ή αντιμετώπισε λίγες δυσκολίες). Επίσης σε ποσοστό 84.6% οι μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση της δράσης, ωστόσο το 45% περίπου θα επιθυμούσε να είχε σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο χρόνο για τις απαντήσεις. Οι μαθητές μάς έδωσαν μέσω των ερωτηματολογίων και ενδιαφέρουσες σκέψεις-προτάσεις για παρόμοια παιχνίδια.

Στις δύσκολες μέρες που περνούμε με την πανδημία και με την απομάκρυνση από τον φυσικό μας χώρο, το Σχολείο, θεωρούμε ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι κάποιοι μαθητές μας δήλωσαν πως η δράση αυτή τους έκανε να νιώσουν και πάλι σαν να ήταν στο Σχολείο τους…

Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στα παιχνίδια και για τη ζεστή υποδοχή τους στην πρώτη αυτή υλοποίηση της δράσης μας.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Γραμματικοπούλου Αρχοντία, Μαθηματικός
Γρηγοριάδου Κυριακή, Βιολόγος
Μιχαηλίδου Χριστίνα, Μαθηματικός
 Σαλονικίδης Δημήτριος, Φιλόλογος

Πρόσθετες πληροφορίες