Αθλητικές

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016,  θα γιορταστεί στο σχολείο μας η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το κεντρικό σύνθημα του εορτασμού θα είναι «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους". Έτσι για την ημέρα αυτή το πρόγραμμα του σχολείου διαμορφώνεται ως εξής:

1.Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο στις 8:10΄ πμ.χωρίς τσάντες και βιβλία.

2.Οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες - αθλοπαιδιές, των μαθητών θα ξεκινήσουν στις 8:30΄ πμ. στο προαύλιο του σχολείου.

3. Στις 9:45΄ πμ οι μαθητές μας θα μετακινηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος.

4. Από τις 10:00΄ έως τις 12:00΄π.μ. οι μαθητές του σχολείου μας θα συμμετάσχουν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης με μαθητές ειδικών σχολείων. Είναι η 3η χρονιά που το σχολείο μας διοργανώνει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία με σκοπό την κοινωνική ωρίμανση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.

5. Οι αθλητικές δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν γύρω στις 12:00΄ οπότε οι μαθητές μας θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από τη Διεύθυνση"

4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Νοητικής Αναπηρίας

Περιγραφή

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο γήπεδο της Κλεάνθους το σχολείο μας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 4ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας για ειδικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους της Γ.Γ.Α.

Σκοπός του προγράμματος

Βασικός στόχος της συμμετοχής του σχολείου μας ήταν η επικοινωνία των μαθητών του σχολείου με μαθητές με νοητικές αναπηρίες με σκοπό την ψυχολογική και κοινωνική τους θωράκιση.

Συνδιοργανωτές

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγχρηματοδότησε το Τουρνουά

Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑΣυνεισέφερε με την τεχνογνωσία, της διάθεση ομοσπονδιακών προπονητών και την διάθεση υλικού.

1ο ΠΠ ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος:Συνεισέφερε με τον όμιλο εθελοντισμού, τους εκπαιδευτικούς και την διάθεση του σχολικού γυμναστηρίου. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 6 Οκτωβρίου, η οποία εφέτος είχε θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», το 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» προσκάλεσε στον χώρο του σχολείου αθλητές-μαθητές με νοητικές αναπηρίες του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Αετοί Θεσσαλονίκης». Οι αθλητές του συλλόγου, αφού παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές του σχολείου δρώμενο του τμήματος Β1 κατά του ρατσισμού, συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ, στους οποίους οι ομάδες ήταν μεικτές, από αθλητές των «Αετών» και από μαθητές του σχολείου μας. Όλοι μαζί πρόσφεραν στους θεατές ένα καθηλωτικό θέαμα, που καταχειροκροτήθηκε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της συμμετοχής, χωρίς διακρίσεις και φανατισμούς, στη χαρά του αθλητισμού.

Υπεύθυνοι αθλητικής διοργάνωσης: Αλβανός Παρασκευάς, Χατζηνικολάου Κωνσταντίνος

Υπεύθυνη θεατρικού δρώμενου: Γρηγοριάδου Αναστασία

Για να δείτε τις φωτογραφίες από το θεατρικό δρώμενο, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις φωτογραφίες από τους αγώνες μπάσκετ, πατήστε εδώ.

Πρόσθετες πληροφορίες