Αθλητικές

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022
Σχολικό Έτος 2022-2023
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

sportday9.jpg

Το 1ο Πρότυπο Λύκειο Θεσσαλονίκης- Μανόλης Ανδρόνικος στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οργάνωσε μια πεζοπορία από το σχολείο μέχρι το Πάρκο του Γαλαξία. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, ξεκίνησαν τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές πεζοπορία μέχρι το Πάρκο του Γαλαξία. Εκεί συμμετείχαν σε διάφορες αθλητικές δράσεις, όπως μυϊκής ενδυνάμωσης, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ. Τέλος όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν με τα πόδια πάλι πίσω στο σχολείο.

Φωτογραφίες:

Special Olympics
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη χαρά οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του 1ου Προτύπου ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετέχουν, ενεργά, στις δράσεις του προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified: Learn Unified» υπό την αιγίδα των Special Olympics.

Η φετινή δράση είχε δύο σκέλη:

Α) Το θεωρητικό το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στους χώρους του Λυκείου. Οι εθελοντές/τριες – μαθητές/τριες μας ενημερώθηκαν για τους σκοπούς, τις δράσεις και την πορεία του προγράμματος.

Β) Το πρακτικό, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, με κοινή αθλητική εκδήλωση (ποδοσφαιρικός αγώνας) μεταξύ μικτών ομάδων του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας και μαθητών/τριων του Λυκείου μας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2021-2022
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Το 1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος συμμετείχε στα Σχολικά Πρωταθλήματα μετά από δύο χρόνια αποχής, λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές-αθλητές του σχολείου μας διακρίθηκαν για την αγωνιστική τους ετοιμότητα-ωριμότητα και το αθλητικό τους ήθος.

Συγκεκριμένα το σχολείο μας συμμετείχε περίπου με 28 μαθητές, οι οποίοι στελέχωσαν ομάδες μπάσκετ-ποδόσφαιρο αγοριών και βόλεϊ κοριτσιών.

Φωτογραφίες

8η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού
Σχολ. Έτος 2021-2022

8η Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της 8ΗΣ Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες με το σύνθημα για το σχολικό έτος 2021-2022: «Το Σχολείο σε κίνηση. Αθλούμαστε δημιουργικά».

Σχολικά Ομαδικά Πρωταθλήματα
Σχολ. Έτος 2019-2020

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετείχε στα Σχολικά Ομαδικά Πρωταθλήματα που προκηρύχθηκαν από τη ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Αγώνας δρόμου αντοχής
12/12/2019 στο Καυτατζόγλειο Στάδιο
Σχολ. Έτος 2019-2020

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετείχε με 11 αθλητές στον «Αγώνα Δρόμου Αντοχής- Αγώνες Αθλοπαιδειάς» που διοργανώθηκε από τη ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης στις 12/12/2019 στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Οι μαθητές μας διακρίθηκαν την αγωνιστική τους ετοιμότητα και το ήθος τους. Συγκεκριμένα ο μαθητής Μπρέϊμ Σάμι του Β2 καταγάγει 4ος και ο Μωτιάδης Φώτης του Γ2 καταγάγει 10ος  μεταξύ 80 μαθητών των Λυκείων της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης. 

6η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού
Σχολ. Έτος 2019-2020

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η μέρα Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού στο 1Ο Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης-Μανόλης Ανδρόνικος. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλαπλές κινητικές δραστηριότητες: καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο και πινγκ πονγκ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
1
O ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχολ. Έτος 2018 - 2019

Φωτογραφίες

Το 1Ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετείχε με ένα μεγάλο αριθμό μαθητών στα σχολικά πρωταθλήματα που διοργάνωσε η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από τις παραπάνω συμμετοχές των μαθητών δεν έλειψαν και οι διακρίσεις.

Συγκεκριμένα:

Α. Ομαδικά:

  1. Ομάδα μπάσκετ αγοριών: συμμετείχε με δέκα μαθητές
  2. Ομάδα βόλεϊ αγοριών: συμμετείχε με δέκα μαθητές.

5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού

 

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού στο 1o Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλαπλές κινητικές δραστηριότητες: καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια των Ολυμπιακών Ιδεωδών και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Για το λόγο αυτό οι ομάδες στα παραπάνω αθλήματα θα γίνουν βάσει της ηλικίας και των ικανοτήτων των μαθητών με στόχο μόνο τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά.

Τέλος έγινε προβολή ταινίας με θεματολογία τον αθλητισμό, κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων.

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016,  θα γιορταστεί στο σχολείο μας η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το κεντρικό σύνθημα του εορτασμού θα είναι «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους". Έτσι για την ημέρα αυτή το πρόγραμμα του σχολείου διαμορφώνεται ως εξής:

1.Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο στις 8:10΄ πμ.χωρίς τσάντες και βιβλία.

2.Οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες - αθλοπαιδιές, των μαθητών θα ξεκινήσουν στις 8:30΄ πμ. στο προαύλιο του σχολείου.

3. Στις 9:45΄ πμ οι μαθητές μας θα μετακινηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος.

4. Από τις 10:00΄ έως τις 12:00΄π.μ. οι μαθητές του σχολείου μας θα συμμετάσχουν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης με μαθητές ειδικών σχολείων. Είναι η 3η χρονιά που το σχολείο μας διοργανώνει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία με σκοπό την κοινωνική ωρίμανση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.

5. Οι αθλητικές δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν γύρω στις 12:00΄ οπότε οι μαθητές μας θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από τη Διεύθυνση"

4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Νοητικής Αναπηρίας

Περιγραφή

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο γήπεδο της Κλεάνθους το σχολείο μας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 4ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας για ειδικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους της Γ.Γ.Α.

Σκοπός του προγράμματος

Βασικός στόχος της συμμετοχής του σχολείου μας ήταν η επικοινωνία των μαθητών του σχολείου με μαθητές με νοητικές αναπηρίες με σκοπό την ψυχολογική και κοινωνική τους θωράκιση.

Συνδιοργανωτές

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγχρηματοδότησε το Τουρνουά

Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑΣυνεισέφερε με την τεχνογνωσία, της διάθεση ομοσπονδιακών προπονητών και την διάθεση υλικού.

1ο ΠΠ ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος:Συνεισέφερε με τον όμιλο εθελοντισμού, τους εκπαιδευτικούς και την διάθεση του σχολικού γυμναστηρίου. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 6 Οκτωβρίου, η οποία εφέτος είχε θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», το 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» προσκάλεσε στον χώρο του σχολείου αθλητές-μαθητές με νοητικές αναπηρίες του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Αετοί Θεσσαλονίκης». Οι αθλητές του συλλόγου, αφού παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές του σχολείου δρώμενο του τμήματος Β1 κατά του ρατσισμού, συμμετείχαν σε αγώνες μπάσκετ, στους οποίους οι ομάδες ήταν μεικτές, από αθλητές των «Αετών» και από μαθητές του σχολείου μας. Όλοι μαζί πρόσφεραν στους θεατές ένα καθηλωτικό θέαμα, που καταχειροκροτήθηκε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη σημασία της συμμετοχής, χωρίς διακρίσεις και φανατισμούς, στη χαρά του αθλητισμού.

Υπεύθυνοι αθλητικής διοργάνωσης: Αλβανός Παρασκευάς, Χατζηνικολάου Κωνσταντίνος

Υπεύθυνη θεατρικού δρώμενου: Γρηγοριάδου Αναστασία

Για να δείτε τις φωτογραφίες από το θεατρικό δρώμενο, πατήστε εδώ.

Για να δείτε τις φωτογραφίες από τους αγώνες μπάσκετ, πατήστε εδώ.

Διημερίδα Καλαθοσφαίρισης για Άτομα με Νοητική Αναπηρία

Περιγραφή Δράσης

Τρεις φορείς συνεργάστηκαν ώστε να υλοποιηθεί μια διημερίδα η οποία συμπεριλάμβανε την πρώτη μέρα ενημέρωση γύρω από θέματα αναπηρίας και αναπηρικού αθλητισμού και την δεύτερη μέρα τουρνουά καλαθοσφαίρισης μεταξύ πέντε ειδικών σχολείων και του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Τουρνουά καλαθοσφαίρισης

Το σχολείο μας συνδιοργανώνει το 3ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης για τα ειδικά σχολεία της πόλης μας.

Για την αφίσα πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Πρόσθετες πληροφορίες