Αθλητικές

5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού

 

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού στο 1o Πειραματικό Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε πολλαπλές κινητικές δραστηριότητες: καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων είναι η καλλιέργεια των Ολυμπιακών Ιδεωδών και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Πνεύματος. Για το λόγο αυτό οι ομάδες στα παραπάνω αθλήματα θα γίνουν βάσει της ηλικίας και των ικανοτήτων των μαθητών με στόχο μόνο τη συμμετοχή και όχι την πρωτιά.

Τέλος έγινε προβολή ταινίας με θεματολογία τον αθλητισμό, κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων.

3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016,  θα γιορταστεί στο σχολείο μας η 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το κεντρικό σύνθημα του εορτασμού θα είναι «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους". Έτσι για την ημέρα αυτή το πρόγραμμα του σχολείου διαμορφώνεται ως εξής:

1.Οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο στις 8:10΄ πμ.χωρίς τσάντες και βιβλία.

2.Οι υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες - αθλοπαιδιές, των μαθητών θα ξεκινήσουν στις 8:30΄ πμ. στο προαύλιο του σχολείου.

3. Στις 9:45΄ πμ οι μαθητές μας θα μετακινηθούν στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος.

4. Από τις 10:00΄ έως τις 12:00΄π.μ. οι μαθητές του σχολείου μας θα συμμετάσχουν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης με μαθητές ειδικών σχολείων. Είναι η 3η χρονιά που το σχολείο μας διοργανώνει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία με σκοπό την κοινωνική ωρίμανση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας.

5. Οι αθλητικές δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν γύρω στις 12:00΄ οπότε οι μαθητές μας θα είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από τη Διεύθυνση"

4ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Νοητικής Αναπηρίας

Περιγραφή

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 στο γήπεδο της Κλεάνθους το σχολείο μας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 4ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας για ειδικά σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους της Γ.Γ.Α.

Σκοπός του προγράμματος

Βασικός στόχος της συμμετοχής του σχολείου μας ήταν η επικοινωνία των μαθητών του σχολείου με μαθητές με νοητικές αναπηρίες με σκοπό την ψυχολογική και κοινωνική τους θωράκιση.

Συνδιοργανωτές

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγχρηματοδότησε το Τουρνουά

Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑΣυνεισέφερε με την τεχνογνωσία, της διάθεση ομοσπονδιακών προπονητών και την διάθεση υλικού.

1ο ΠΠ ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος:Συνεισέφερε με τον όμιλο εθελοντισμού, τους εκπαιδευτικούς και την διάθεση του σχολικού γυμναστηρίου. 

Πρόσθετες πληροφορίες