Διημερίδα Καλαθοσφαίρισης για Άτομα με Νοητική Αναπηρία

Περιγραφή Δράσης

Τρεις φορείς συνεργάστηκαν ώστε να υλοποιηθεί μια διημερίδα η οποία συμπεριλάμβανε την πρώτη μέρα ενημέρωση γύρω από θέματα αναπηρίας και αναπηρικού αθλητισμού και την δεύτερη μέρα τουρνουά καλαθοσφαίρισης μεταξύ πέντε ειδικών σχολείων και του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Σκοπός του προγράμματος

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών (1η μέρα) και η ανάδειξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων ατόμων με νοητικές αναπηρίες (2η μέρα).

Συνδιοργανωτές

Δήμος Θεσσαλονίκης:   Κάλυψε ένα μέρος των οικονομικών απαιτήσεων και διέθεσε το γήπεδο της ΜΕΝΤ

Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ:      Συνεισέφερε με την τεχνογνωσία, της διάθεση ομοσπονδιακών προπονητών, την διάθεση υλικού και τον συντονισμό της διημερίδας.     

1ο ΠΠ ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος:              Συνεισέφερε με τον όμιλο εθελοντισμού και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην διοργάνωση της διημερίδας

Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί του 1ου ΠΠ ΓΕ

Π. Αλβανός, Μαθηματικό

Κ. Αντικουλάνη, Θεολόγος

Α. Γρηγοριάδου, Φιλόλογος

Κ. Χατζηνικολάου, Κ.Φ.Α.

Διαδικασία

Στις 30/4/2014 στην αίθουσα εθελοντισμού του 1ο ΠΠ ΓΕΛ έγινε ενημέρωση από τους:

Χρήστο-Κωνσταντίνο Ελευθεριάδη ? Πρόεδρο της ΠΕΑΣΑ ΚΜ ΑμεΑ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Παρασκευά Αλβανό - έφορο αθλημάτων της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εκπαιδευτικό ΠΕ03 του 1ου ΠΠ ΓΕΛ

Γιώργος Μαθάς - υπεύθυνος ανάπτυξης β. Ελλάδος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και εκπαιδευτικό ΠΕ11

Ο κύριος Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στις δράσεις και τα έργα που αφορούν ΑμεΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κύριος Αλβανός αναφέρθηκε σε θέματα αναπηρίας γενικά και ο κύριος Μαθάς αναφέρθηκε σε θέματα του αναπηρικού αθλητισμού.

Στις 7/5/2014 στο γήπεδο της ΜΕΝΤ έγινε το τουρνουά καλαθοσφαίρισης με την συμμετοχή 4 σχολείων (το 1 σχολείο για λόγους ανωτέρας βίας ακύρωσε την συμμετοχή του τελευταία μέρα) και του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ». Το τουρνουά συντόνισε ο εκπαιδευτικός κ. Αλβανός και στην οργανωτική επιτροπή ήταν οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΠΠ ΓΕΛ. Την ευθύνη των αγώνων είχε ο ομοσπονδιακός προπονητής καλαθόσφαιρας κ. Παπαδημητρίου.

 

Αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση της δράσης αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ερωτηματολόγιο για να συμπληρωθούν από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο τουρνουά. Οι εκπαιδευτικοί αξιολόγησαν θετικά με πολύ έως πάρα πολύ τα επιμέρους στοιχεία της εκδήλωσης.

Προβολή Εκδήλωσης

Το γεγονός καλύφθηκε από το TV100 και παρουσιάστηκε στις αθλητικές ειδήσεις της ημέρας με συνεντεύξεις από τον πρόεδρο της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κ. Φουντουλάκη και τον εκπαιδευτικό του 1ου ΠΠ ΓΕΛ κ. Αλβανό 

Ο κύριος Αλβανός (εκπαιδευτικός του 1ου ΠΠ  ΓΕΛ και μέλος του ΔΣ ΕΑΟΜ ΑμεΑ) μίλησε ως καλεσμένος ζωντανά στο FM100 και στο TV100 πριν και μετά την διεξαγωγή του τουρνουά την 2η μέρα της διημερίδας

Η εκδήλωση αναφέρθηκε στο Δ.Σ.  του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το πρόβαλε η ΕΑΟΜ ΑμεΑ μέσω της ιστοσελίδας της και με Δελτίο Τύπου.

Το προβάλανε τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ, ο όμιλος εθελοντισμού του 1ου ΠΠ ΓΕΛ και οι συνεργαζόμενοι φορείς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Πάνω 800 άτομα είδανε το ρεπορτάζ του TV100 από την ιστοσελίδα των ΑΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1. Φωτογραφίες Βίντεο https://www.facebook.com/aetoi

2. Ρεπορτάζ ΤV100 https://www.youtube.com/watch?v=ikSxXpIEk5s

3. Συνέντευξη του Εκπαιδευτικού κ. Αλβανού στο FM100
    https://www.youtube.com/watch?v=QnRZSNuhpPI

4. Αφίσα

5. Πρόγραμμα