Διαγωνισμοί

1ο Βράβειο στον Μαθητικό Διαγωνισμό
«2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας»
της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Σχολ. Έτος 2017-2018

Την κορυφαία και ιδιαιτέρως τιμητική για το σχολείο μας διάκριση πέτυχαν τέσσερις μαθήτριες της Α’ Τάξης του Λυκείου μας (σήμερα φοιτούν στη Β’ τάξη). Οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θωμαή Σταμπουλίδου, Άννα Τσακάλη και Παρασκευή Φλώρου κέρδισαν το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα (ΚΕΔΕ) και διεξήχθη στις 30 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος.

Το βραβείο που, ως ομάδα υπό το όνομα «Τhess-πέσιες», κέρδισαν οι διαγωνιζόμενες αφορούσε στο Buslet, ένα καινοτόμο ψηφιακό βραχιόλι - «εισιτήριο» για την επιβίβαση στα αστικά και όχι μόνο λεωφορεία. Οι μαθήτριες έλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ 35 ομάδων, οι οποίες προκρίθηκαν από τις 80 συνολικά που κατέθεσαν καινοτόμες ιδέες. Συντονιστής της ομάδας των μαθητριών ήταν ο οικονομολόγος του σχολείου μας Θεοδόσης Συκάς. Τις ευχαριστούμε θερμά, ευχόμαστε η ιδέα τους να γίνει πράξη και στο μέλλον να μας χαρίσουν και άλλες καινοτόμες και κοινωνικά ωφέλιμες ιδέες.

·         Για να δείτε την Αφίσα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

·         Για να δείτε Φωτογραφία της βράβευσης πατήστε εδώ.

·         Για να δείτε Video της Βράβευσης πατήστε εδώ.

·         Για να δείτε την κάλυψη της βράβευσης από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πατήστε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Σχολ. Έτος 2017-2018

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και κατά το σχολικό έτος 2017-2018, πολλοί μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018, κατακτώντας υψηλές διακρίσεις. Με την ευκαιρία της παράδοσης των βραβείων του Διαγωνισμού, υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

Σε 2100 συμμετέχοντες για την Α’ τάξη: οι μαθητές Χονδρός Παναγιώτης και Μαντζινός Δημήτριος πήραν 2ο Βραβείο Αριστείας, ο Οικονόμου Δημήτριος και η Καραγκούνη Βασιλική πήραν 3ο Βραβείο Αριστείας, η Σεσέρι Κωνσταντίνα και ο Φιδάνης Απόστολος πήραν Εύφημο Μνεία.

Σε 749 συμμετέχοντες για την Β’ τάξη: η Ντελή Δέσποινα και ο Πιτσιάβας Αχιλλέας πήραν 1ο Βραβείο Αριστείας, η Ντελή Μαρία πήρε 2ο Βραβείο Αριστείας και ο Χατζηδημητρίου Αθανάσιος πήρε 3ο Βραβείο Αριστείας.

Οι καθηγητές Φυσικής κ. Αχιλλέως Κλαίρη, κ. Παπαδόπουλος Σταύρος και ο κ. Κεραμιδάς Κωνσταντίνος, Διευθυντής του σχολείου, ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την προετοιμασία των μαθητών και τους υποστήριξαν στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν βαθύτερα την επιστήμη, αλλά και να το διασκεδάσουν. Οι παραπάνω καθηγητές, αλλά και όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουν τους συμμετέχοντες μαθητές και τους εύχονται καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες!

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ

Το απόγευμα της Πέμπτης, 17/05/2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» η βράβευση των μαθητών/τριών που διακρίθηκαν στον 2ο Διαγωνισμό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για τα Λύκεια, τον οποίο διοργάνωσε το σχολείο μας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες από δεκαπέντε διαφορετικά Λύκεια της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, συνοδευόμενοι από τους οικείους τους και από εκπαιδευτικούς. Αρχικά, μετά από σύντομο χαιρετισμό του διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνου Κεραμιδά, παρουσιάστηκαν από τη φιλόλογο Ποιμενίδου Δέσποινα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε αναφορικά με τη στάση των μαθητών της Μέσης Εκπαίδευσης απέναντι στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Στη συνέχεια, σε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη συζήτηση, μαθητές και μαθήτριες εξέφρασαν την άποψή τους για το νόημα του μαθήματος και των ανθρωπιστικών σπουδών γενικότερα στην εποχή μας και διατύπωσαν προτάσεις για τη βελτίωσή του. Τέλος, αφού πήραν μέρος σε διαγωνισμό κουίζ, παρέλαβαν όλοι τα βραβεία και τους επαίνους τους. Τον συντονισμό της βραδιάς είχε ο φιλόλογος Σαλονικίδης Δημήτριος, συντονιστής και του διαγωνισμού γενικότερα.

Πρόσθετες πληροφορίες