Α΄ Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στη μνήμη του ποιητή Μίμη Σουλιώτη


Διοργάνωση: ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Συμμετέχοντα Γυμνάσια εδώ και Λύκεια εδώ

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και ΕΠΑΛ που ανήκουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές επέλεξαν να διαγωνιστούν είτε στην δημιουργία ποιητικού κειμένου είτε πεζού-διηγήματος με βάση δοθέντα θέματα και τεχνικές δημιουργικής γραφής.

Η συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Διαγωνίστηκαν συνολικά 462 μαθητές (210 στο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος και 252 στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Αξιοσημείωτος ο αριθμός των μαθητών Λυκείου, που παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά τους έλαβαν μέρος με 177 συμμετοχές. Από το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος διαγωνίστηκαν 24 μαθητές.

Συνολικά έλαβαν μέρος μαθητές από 67 σχολεία!

Το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών θα ανακοινωθούν τα βραβεία και οι έπαινοι και θα δοθούν στους μαθητές οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε μια ειδική τελετή για την γραφή, την ποίηση, την δημιουργία!

Ευχαριστούμε τους 462 μαθητές που διαγωνίσθηκαν, τους καθηγητές τους και τους διευθυντές των 67 σχολικών μονάδων, και τους καλούς μας φίλους-συναδέλφους που βοήθησαν στην υλοποίηση του διαγωνισμού.