Απονομή Βραβείων και Επαίνων για τον Α΄ Μα  θητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής 

 

 

Το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 απονεμήθηκαν τα βραβεία για τον Α΄ Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στη μνήμη του ποιητή Μίμη Σουλιώτη. Συνολικά διαγωνίσθηκαν 475 μαθητές (175 ήταν οι μαθητές Λυκείου, προερχόμενοι από 30 Λύκεια της Ανατολικής Θεσσαλονίκης). Η απονομή έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος 

Τεχνών, παρουσία της συζύγου του εκλιπόντος ποιητή, κ. Ελένης Σουλιώτη, και της κόρης του Δανάης Σουλιώτη.

Τον διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, που γίνεται για πρώτη φορά, συνδιοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού, μαθήτρια της Γερμανικής Σχολής, για το πεζό κείμενό της με τίτλο «Με αφορμή έναν χάρτη»

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ στην Δήμητρα-Αθανασία Παπαθανασίου, μαθήτρια του 1ου Προτύπου Πειραματικού ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος», για το ποίημά της με τίτλο «Ο καφές της Πέμπτης»

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον Πεσιρίδη Κωνσταντίνο-Σοφιανό, μαθητή του 5ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, για το ποίημά του με τίτλο «Δακρυγόνα»

ΕΠΑΙΝΟΙ:

1ος ΕΠΑΙΝΟΣ στην Ελένη Κουκουρίκου, μαθήτρια του 1ου Προτύπου Πειραματικού ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος», για το ποίημά της με τίτλο «Η Πλατειούλα»

2ος ΕΠΑΙΝΟΣ στην Ίλια Φόντομπελ, μαθήτρια του 6ου ΓΕΛ Καλαμαριάς, για το ποίημά της «Το παιδί και το τόπι»

3ος ΕΠΑΙΝΟΣ στην Κατερίνα Σκαμαγκά. μαθήτρια του 27ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, για το ποίημά της «Αναζητώντας το φως»

Συγχαίρουμε τους βραβευθέντες και όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Πρόσθετες πληροφορίες