Β΄ Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής
αφιερωμένος στον ποιητή Γ.Θ. Βαφόπουλο

Διοργάνωση: ΔΔΕ Ανατ. Θεσ/νίκης, 1ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος, Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, Βαφοπούλειο Ποιτιστικό Κέντρο.

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και ΕΠΑΛ που ανήκουν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές επέλεξαν να διαγωνιστούν είτε στην δημιουργία ποιητικού κειμένου είτε πεζού- διηγήματος με βάση δοθέντα θέματα και τεχνικές δημιουργικής γραφής.

Διαγωνίστηκαν συνολικά 277 μαθητές (124 στο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος και 153 στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).. Από το Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος διαγωνίστηκαν 24 μαθητές.

Συνολικά έλαβαν μέρος μαθητές από 51 σχολεία!

Στις αρχές Μαΐου θα ανακοινωθούν τα βραβεία και οι έπαινοι και θα δοθούν στους μαθητές οι βεβαιώσεις συμμετοχής σε μια ειδική τελετή για την γραφή, την ποίηση, την δημιουργία! Για την ακριβή ημέρα, ώρα και αίθουσα όπου θα λάβει χώρα η τελετή βράβευσης θα ενημερωθείτε σύντομα από την ιστοσελίδα μας και από τις διευθύνσεις των σχολείων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Ευχαριστούμε τους 277 μαθητές που διαγωνίσθηκαν, τους καθηγητές τους και τους διευθυντές των 51 σχολικών μονάδων.

Ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ για τους αποφοίτους του σχολείου μας Φίλιππο Γεωργαλή, Σοφία Πατσέ, Ασημίνα Δάιου, Αντιγόνη Τσάκωνα, Γιώργο Ζαχόπουλο και Μανόλη Σπιτάλα, που βοήθησαν ως επιτηρητές στην διεξαγωγή του διαγωνισμού.  Ευχαριστούμε και τους εθελοντές μαθητές της Α και Β Λυκείου που συνέδραμαν, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τον ωραίο μπουφέ.

Δείτε φωτογραφίες

Πρόσθετες πληροφορίες