Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων

4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ 2017
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο 4ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια, διεξήχθη το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το σχολείο μας σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 52 τριμελείς, κατά βάση, ομάδες (150 μαθητές), της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κεντρικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν το αλεύρι και τα μακαρόνια. Οι διαγωνιζόμενοι ασχολήθηκαν με το φούσκωμα που προκαλεί η μαγιά στο αλεύρι, αλλά και με τη γλουτένη. Επίσης μελέτησαν την αντοχή των μακαρονιών spaghetti No6 μια και αυτά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή γεφυρών στους διεθνείς διαγωνισμούς Spaghetti Bridge που διοργανώνουν διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι μαθητές που διαγωνίσθηκαν έφυγαν ενθουσιασμένοι από τα Εξεταστικά Κέντρα για την εμπειρία που είχαν.

Δείτε την αφίσα του Διαγωνισμού, κάποιες φωτογραφίες από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, τα θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές όπως και τις ομάδες που βραβεύονται.

Συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους, τους γονείς τους, τους καθηγητές τους και σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή του Διαγωνισμού.

Σας περιμένουμε στην επόμενη διοργάνωση?

Από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Έγινε, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ο 3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια. Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονία και το Γυμνάσιο Βαθυλάκου και λειτούργησαν τρία κέντρα αντίστοιχα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν συνολικά στα τρία κέντρα περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν: στη Χημεία τα οξέα και οι βάσεις με επίκεντρο το μάρμαρο, στη Βιολογία η συντήρηση τροφίμων με επίκεντρο το λάχανο τουρσί και στη Φυσική το φιλτράρισμα του νερού με επίκεντρο το καθαρό νερό από τις πηγές.

 Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

H Τελετή Βράβευσης των Διαγωνισμών Δημιουργικών Πειραμάτων 2013-14   (Λίγα λόγια)

Στις 20 Μαΐου 2014 έγινε η τελετή βράβευσης για το 2ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών  Λυκείων και για το 1ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για τα Γυμνάσια. Προσκλήθηκαν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας γέμισε με μαθητές, καθηγητές και γονείς.

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Λυκείων 2015

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:30 πμ ? 13:00 μ, διεξήχθη ο 3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια της Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η καινοτομική διάθεση αποκέντρωσης και συνεργασίας με άλλα σχολεία, που εφάρμοσε φέτος το ΕΠΕΣ του σχολείου (μετά την συνεργασία για τον διαγωνισμό γυμνασίων με το Γυμνάσιο Βαθυλάκκου και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) συνεχίστηκε και με αυτήν την διοργάνωση. Συνεργαστήκαμε αυτήν την φορά με το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, δημιουργώντας ένα Διαγωνιστικό Κέντρο εκεί.

3ος Διαγωνισμός Δημιουργηκών Φυσικών Πειραμάτων

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Λυκείων

2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Έγινε, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια. Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονία και το Γυμνάσιο Βαθυλάκου και λειτούργησαν τρία κέντρα αντίστοιχα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν συνολικά στα τρία κέντρα περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν στη Χημεία και στη Φυσική η χρωματογραφία, με επίκεντρο στη Χημεία τον διαχωρισμό μιγμάτων ενώ στη Φυσική το επίκεντρο ήταν η κατασκευή ενός χρονομετρητή, μιας χρήσης, 3 λεπτών. Στη Βιολογία κεντρικό θέμα ήταν η μαγιά.

 Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

 

2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Υπενθυμίζεται ότι ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια θα διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015.

Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Κέντρα του διαγωνισμού θα είναι:

  1. 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο "Μανόλης Ανδρόνικος"
  2. Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τηλ. 2310 587282
  3. Γυμνάσιο Βαθυλάκου. Τηλ. 2310 719719

Η κάθε ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή, να δηλώσει και σε ποιό κέντρο θα μεταβεί για διαγωνισθεί.

Η συμμετοχή δηλώνεται Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με email στο 1ο ΠΠΛ Θεσσαλονίκης.

H Τελετή Βράβευσης των Διαγωνισμών Δημιουργικών Πειραμάτων 2013-14   (Λίγα λόγια)

Στις 20 Μαΐου 2014 έγινε η τελετή βράβευσης για το 2ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών  Λυκείων και για το 1ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για τα Γυμνάσια. Προσκλήθηκαν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας γέμισε με μαθητές, καθηγητές και γονείς.

 

Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (Λίγα λόγια...)

Υπεύθυνοι Καθηγητές : Αχιλλέως Κλαίρη (Φυσικός), Γρηγοριάδου Κυριακή (Βιολόγος), Μεμετζίδης Γεώργιος (Χημικός) και Παπαδόπουλος Σταύρος (Φυσικός)

 

Το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» στη προσπάθεια του να δημιουργήσει ενδιαφέρον στους μαθητές για τα Δημιουργικά Πειράματα διοργανώνει από τη σχολική χρονιά 2012-13 τον διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για τα Λύκεια και από τη σχολική χρονιά 2013-14 τον Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια.

Οι διαγωνισμοί αυτοί στοχεύουν στο να διερευνήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν με τις γνώσεις και μεθόδους των Φυσικών Επιστημών.

 Απονομή Βραβείων 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2014

Την Πέμπτη 15-05-2014 και ώρα 18:00 έγινε η απονομή βραβείων και επαίνων του 2ου Διαγωνισμού Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2014.

Δείτε τα σχετικά βίντεο  στον ακόλουθο σύνδεσμο: Βραβεία και έπαινοι 2ου διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών

1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Έγινε το Σάββατο 10 Μαϊου 2014 ο 1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν στη Χημεία τα οξέα, οι βάσεις και οι δείκτες με επίκεντρο τον γλυκό και σκέτο καφέ. Στη Φυσική κεντρικό θέμα η πυκνότητα  και η ογκομέτρηση ενώ στη Βιολογία η ανίχνευση του αμύλου.

Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, έγινε στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών.

Για το Δελτίο Τύπου Πατήστε εδώ

Για τις φωτογραφίες Πατήστε εδώ

2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια

Έγινε, το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν « Φρούτα κατάλληλα για βρώση- Νοθεία στη ζύγιση τους». Οι διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν στη Φυσική, στη Χημεία και στη Βιολογία.

Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων 2014 - Προκήρυξη

Στο σχολείο μας και αυτό τον χρόνο θα γίνει ο Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα παρακάτω έγγραφα.

 

Η αφίσα του διαγωνισμού

Η προκήρυξη του διαγωνισμού

Συμπληρώστε την αίτηση ηλεκτρονικά για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό

Ενδεικτικά θέματα

 

1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια
Φωτογραφίες

 

1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια

Έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 ο 1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν Δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν το γάλα και τα προϊόντα του. Οι διαγωνιζόμενοι διαγωνίστηκαν στη Φυσική, στη Χημεία και στη Βιολογία.

Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες