Γυμνασίου

3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Έγινε, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, ο 3ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια. Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονία και το Γυμνάσιο Βαθυλάκου και λειτούργησαν τρία κέντρα αντίστοιχα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν συνολικά στα τρία κέντρα περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν: στη Χημεία τα οξέα και οι βάσεις με επίκεντρο το μάρμαρο, στη Βιολογία η συντήρηση τροφίμων με επίκεντρο το λάχανο τουρσί και στη Φυσική το φιλτράρισμα του νερού με επίκεντρο το καθαρό νερό από τις πηγές.

 Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

H Τελετή Βράβευσης των Διαγωνισμών Δημιουργικών Πειραμάτων 2013-14   (Λίγα λόγια)

Στις 20 Μαΐου 2014 έγινε η τελετή βράβευσης για το 2ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών  Λυκείων και για το 1ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για τα Γυμνάσια. Προσκλήθηκαν όλα τα σχολεία που συμμετείχαν. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας γέμισε με μαθητές, καθηγητές και γονείς.

2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Έγινε, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια. Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονία και το Γυμνάσιο Βαθυλάκου και λειτούργησαν τρία κέντρα αντίστοιχα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν συνολικά στα τρία κέντρα περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν στη Χημεία και στη Φυσική η χρωματογραφία, με επίκεντρο στη Χημεία τον διαχωρισμό μιγμάτων ενώ στη Φυσική το επίκεντρο ήταν η κατασκευή ενός χρονομετρητή, μιας χρήσης, 3 λεπτών. Στη Βιολογία κεντρικό θέμα ήταν η μαγιά.

 Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

 

2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Υπενθυμίζεται ότι ο 2ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια θα διεξαχθεί κανονικά το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015.

Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου.

Κέντρα του διαγωνισμού θα είναι:

  1. 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο "Μανόλης Ανδρόνικος"
  2. Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τηλ. 2310 587282
  3. Γυμνάσιο Βαθυλάκου. Τηλ. 2310 719719

Η κάθε ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή, να δηλώσει και σε ποιό κέντρο θα μεταβεί για διαγωνισθεί.

Η συμμετοχή δηλώνεται Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με email στο 1ο ΠΠΛ Θεσσαλονίκης.

1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια

Έγινε το Σάββατο 10 Μαϊου 2014 ο 1ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Γυμνάσια. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες σε τριμελείς ή τετραμελείς ομάδες. Τα θέματα του διαγωνισμού ήταν στη Χημεία τα οξέα, οι βάσεις και οι δείκτες με επίκεντρο τον γλυκό και σκέτο καφέ. Στη Φυσική κεντρικό θέμα η πυκνότητα  και η ογκομέτρηση ενώ στη Βιολογία η ανίχνευση του αμύλου.

Για να δείτε τα θέματα πατήστε ΕΔΩ

Πρόσθετες πληροφορίες