3ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ν. ΓΛΩΣΣΑΣ LEXIGAME

Το 3ο Διασχολικό Παιχνίδι Ν. Γλώσσας Lexigame διεξήχθη σήμερα Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο σχολείο μας με τη συμμετοχή 39 μαθητών από τρία Λύκεια (1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης "Μ. Ανδρόνικος", 2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων, Λύκειο Καλαμαρί).

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες των τριών, διαγωνίστηκαν σε δύο φάσεις σε θέματα ετυμολογίας, ορθογραφίας, σημασιολογίας και παραγωγής.

Το 1ο Βραβείο απέσπασε η ομάδα του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μ. Ανδρόνικος" αποτελούμενη από τις μαθήτριες Ντελή Μαρία, Ντελή Δέσποινα και Παπίτσα Πολυτίμη με 48 βαθμούς.

Το 2ο Βραβείο απέσπασε η ομάδα του Λυκείου Καλαμαρί αποτελούμενη από τους μαθητές Μαστοράκη Μαρία, Ζωνίδη Διογένη και Δελιγκά Δημήτρη με 47 βαθμούς.

Το 3ο Βραβείο απέσπασε η ομάδα του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μ. Ανδρόνικος" αποτελούμενη από τις μαθήτριες Μαυρογιαννίδη Θεολογία, Τσαμοπούλου Αντωνία και Τσερκέζογλου Δανάη με 43 βαθμούς.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στο Παιχνίδι αυτό για την Νεοελληνική Γλώσσα με κέφι και ενθουσιασμό.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εθελοντές που βοήθησαν στην οργάνωση του Παιχνιδιού: τους αποφοίτους του Σχολείου μας Ελίνα Ντόζη (2015), Λάζαρο Κοεμτζόπουλο (2016), Παναγιώτη Λεοντή (2016), Ελένη Κουκουρίκου (2016), Χρύσα Πατσιά (2016), καθώς και τους μαθητές του σχολείου μας Δανάη Καλαμά (Γ΄τάξη) και Δήμητρα Οικονόμου Πέτροβιτς (Α΄τάξη).

 

Δείτε το πρώτο, δεύτερο Θέμα και τις φωτογραφίες

Η Οργανωτική Επιτροπή

Δέσποινα Ποιμενίδου

Δημήτρης Σαλονικίδης

Φιλόλογοι 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μ. Ανδρόνικος"

Πρόσθετες πληροφορίες