Συμμετέχει το Σχολείο μας

Βράβευση Μαθήτριας στον  8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό
Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας: “ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2022”
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μάνόλης Ανδρόνικος

 
Το Pierce, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, διοργάνωσε τον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Κόμικς και Γελοιογραφίας: “ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2022”.
 
Το θέμα του φετινού Διαγωνισμού ήταν “Εγώ”. Το σύνολο συμμετοχών ξεπέρασε τις 400.
 
Η μαθήτρια της Α Λυκείου (Α2) Φαμπιάνα Τσακιρίδου πήρε το δεύτερο βραβείο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ  ΣΤΗΝ 51η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΗΜΕΙΑΣ 2019


1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ»

Στην φετινή 51η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που διεξήχθη στο Παρίσι, Γαλλία, από τις 21 έως τις 30 Ιουλίου 2019, έλαβε μέρος με την Ελληνική αποστολή και η μαθήτρια του σχολείου μας Δέσποινα Ντελή. Το σχολείο θα ήθελε να συγχαρεί την αγαπητή Δέσποινα, τώρα πια φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, για την συμμετοχή της και την επιτυχή εκπροσώπηση του σχολείου στην σημαντική αυτή διοργάνωση.

Η ΟΜΑΔΑ «RACEMASTERS”
ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ
1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ»

ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “F1 IN SCHOOLS”

Φωτογραφίες

Για 2η συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Formula 1 in schools” με αυτοκινητάκι της ομάδας “RaceMasters”, αποτελούμενης από τους Μάριο Σπορίδη, Αρσένιο-Κλέωνα Χρίσκο, Αχιλλέα Αραμπατζή, Θεανώ Λαμπούδη, Βασιλική Καραγκούνη, Δήμητρα-Μαρία Τσακιρίδου, Κωνσταντίνα Σεσέρι, Δημήτριο Κουτσικάκη, Αλέξανδρο Νικολάου και Ευφροσύνη Κοεμτζοπούλου, με υπεύθυνους καθηγητές τους φυσικούς Κλαίρη Αχιλλέως και Σταύρο Παπαδόπουλο.

Η ομάδα, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίζεται σε τρεις υπο-ομάδες: την ομάδα Σχεδιασμού και Αεροδυναμικής/ Design and Aerodynamics (η οποία με τη σειρά της αποτελείται από τους Μηχανικούς Σχεδιασμού/Design Engineers, τους Μηχανικούς Παραγωγής/Manufacturing engineers και τον Μηχανικό Έρευνας και Ανάπτυξης/Research & Development engineer), την ομάδα Προώθησης στην Αγορά/Marketing (αποτελούμενη από τους Marketing Managers και Social Media Managers) και την Γραφιστική Ομάδα/Graphics (αποτελούμενη από τους Γραφίστες-Σχεδιαστές/Graphic Designers και τους Σχεδιαστές-Κατασκευαστές Ιστοσελίδας/Web developers).

Συμμετοχή στις τελικές εκδηλώσεις του
«Κλικ προστάτεψέ το»
στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο

Φωτογραφίες

Την Δευτέρα 13/5/2019 το σχολείο μας συμμετείχε στις τελικές εκδηλώσεις του δικτύου ¨Κλικ Προστάτεψέ το”, που πραγματοποιήθηκαν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο.

Η Περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε με μορφή video, τις δράσεις που υλοποίησε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα μαθηματικά της φύσης και της ζωής».

Στο χώρο του Βαφοπούλειου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με τις βραβευμένες φωτογραφίες των μαθητών και έκθεση poster του κάθε σχολείου που συμμετείχε. Μεταξύ των βραβευμένων φωτογραφιών υπήρχαν και 3 φωτογραφίες μαθητών μας. Πιο συγκεκριμένα οι φωτογραφίες των μαθητριών Φαίης Κεραμοπούλου από το Α1, Μελίνας Κυριακίδου Α1, Θεανώς Χατζοπούλου Α2 και Εύης Φλώρου Β2.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις της ομάδας.

Οι υπεύθυνες του περιβαλλοντικού προγράμματος

Α. Γραμματικοπούλου,  Κ. Γρηγοριάδου και Χ. Μιχαηλίδου

Διαγωνισμός φωτογραφίας «κλικ προστάτεψέ το»

Φωτογραφίες

Σε συνέχεια της δράσης που έγινε την Τετάρτη 27/3/2019 στην Άνω Πόλη στους κήπους του Πασά, οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν στην δράση, έστειλαν τις φωτογραφίες των μαθητών τους για τον διαγωνισμό φωτογραφίας.

Τρεις φωτογραφίες των μαθητών του σχολείου μας διακρίθηκαν και θα περιλαμβάνονται στην τελική έκθεση των δράσεων του δικτύου που θα γίνει στο Βαφοπούλειο πνευματικό κέντρο την Δευτέρα 13/5/2019.

Οι μαθήτριες που διακρίθηκαν είναι η Εύη Φλώρου από το Β2, η Θεανώ Χατζοπούλου από το Α2 και η Φαίη Κεραμοπούλου από το Α1.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας.

Οι Υπεύθυνες του προγράμματος:  Κ. Γρηγοριάδου, Χ. Μιχαηλίδου, A. Γραμματικοπούλου

Πραγματοποίηση 2ης μαθητικής συνάντησης
«Κλικ προστάτεψέ το»
στους κήπους του Πασά στην Άνω Πόλη.

Φωτογραφίες

Την Τετάρτη 27/3/2019 το σχολείο μας συμμετείχε στην 2η μαθητική συνάντηση του δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κλικ προστάτεψέ το», που έγινε στους κήπους του Πασά στην Άνω Πόλη. Στη δράση συμμετείχαν συνολικά 25 σχολεία της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών.

Η συμμετοχή μας εντάσσεται στις δράσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Τα μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής». Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου μας εκπροσωπήθηκε από  9 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης και 2 συνοδούς καθηγητές που υλοποιούν το πρόγραμμα.

Η δράση είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιελάμβανε ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας στους κήπους του Πασά, περιήγηση και εξερεύνηση σε μονοπάτια της Άνω Πόλης με οδηγούς-ξεναγούς μαθητές και εργαλείο την φωτογραφία. Η δράση ολοκληρώθηκε με μουσικό δρώμενο στην αυλή του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων επισκεφθήκαμε τον ναό του οσίου Δαυίδ, τον ναό του αγίου Νικολάου του Ορφανού, το Βυζαντινό λουτρό και την βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης.

Οι μαθητές μας θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό φωτογραφίας που ακολουθεί, με αποστολή των φωτογραφιών τους.

Ήταν μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα με πολύ περπάτημα, πολλές εικόνες και έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την συνεργασία τους.

Οι υπεύθυνες του προγράμματος: Κ. Γρηγοριάδου, Χ. Μιχαηλίδου, A. Γραμματικοπούλου

1ο Βράβειο στον Μαθητικό Διαγωνισμό
«2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας»
της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Σχολ. Έτος 2017-2018

Την κορυφαία και ιδιαιτέρως τιμητική για το σχολείο μας διάκριση πέτυχαν τέσσερις μαθήτριες της Α’ Τάξης του Λυκείου μας (σήμερα φοιτούν στη Β’ τάξη). Οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Θωμαή Σταμπουλίδου, Άννα Τσακάλη και Παρασκευή Φλώρου κέρδισαν το 1ο Βραβείο στον Μαθητικό Διαγωνισμό του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα (ΚΕΔΕ) και διεξήχθη στις 30 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος.

Το βραβείο που, ως ομάδα υπό το όνομα «Τhess-πέσιες», κέρδισαν οι διαγωνιζόμενες αφορούσε στο Buslet, ένα καινοτόμο ψηφιακό βραχιόλι - «εισιτήριο» για την επιβίβαση στα αστικά και όχι μόνο λεωφορεία. Οι μαθήτριες έλαβαν την πρώτη θέση μεταξύ 35 ομάδων, οι οποίες προκρίθηκαν από τις 80 συνολικά που κατέθεσαν καινοτόμες ιδέες. Συντονιστής της ομάδας των μαθητριών ήταν ο οικονομολόγος του σχολείου μας Θεοδόσης Συκάς. Τις ευχαριστούμε θερμά, ευχόμαστε η ιδέα τους να γίνει πράξη και στο μέλλον να μας χαρίσουν και άλλες καινοτόμες και κοινωνικά ωφέλιμες ιδέες.

·         Για να δείτε την Αφίσα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

·         Για να δείτε Φωτογραφία της βράβευσης πατήστε εδώ.

·         Για να δείτε Video της Βράβευσης πατήστε εδώ.

·         Για να δείτε την κάλυψη της βράβευσης από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ πατήστε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Σχολ. Έτος 2017-2018

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και κατά το σχολικό έτος 2017-2018, πολλοί μαθητές του σχολείου μας πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018, κατακτώντας υψηλές διακρίσεις. Με την ευκαιρία της παράδοσης των βραβείων του Διαγωνισμού, υπενθυμίζουμε τα ακόλουθα:

Σε 2100 συμμετέχοντες για την Α’ τάξη: οι μαθητές Χονδρός Παναγιώτης και Μαντζινός Δημήτριος πήραν 2ο Βραβείο Αριστείας, ο Οικονόμου Δημήτριος και η Καραγκούνη Βασιλική πήραν 3ο Βραβείο Αριστείας, η Σεσέρι Κωνσταντίνα και ο Φιδάνης Απόστολος πήραν Εύφημο Μνεία.

Σε 749 συμμετέχοντες για την Β’ τάξη: η Ντελή Δέσποινα και ο Πιτσιάβας Αχιλλέας πήραν 1ο Βραβείο Αριστείας, η Ντελή Μαρία πήρε 2ο Βραβείο Αριστείας και ο Χατζηδημητρίου Αθανάσιος πήρε 3ο Βραβείο Αριστείας.

Οι καθηγητές Φυσικής κ. Αχιλλέως Κλαίρη, κ. Παπαδόπουλος Σταύρος και ο κ. Κεραμιδάς Κωνσταντίνος, Διευθυντής του σχολείου, ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την προετοιμασία των μαθητών και τους υποστήριξαν στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν βαθύτερα την επιστήμη, αλλά και να το διασκεδάσουν. Οι παραπάνω καθηγητές, αλλά και όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων, συγχαίρουν τους συμμετέχοντες μαθητές και τους εύχονται καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες!

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ EUSO 2018

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το σχολείο εκπροσωπήθηκε στον Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EUSO 2018. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθήτριες της Β’ τάξης: Ντελή Δέσποινα, Ντελή Μαρία και Τσερκέζογλου Δανάη, με την εποπτεία των καθηγητών τους: Κλαίρης Αχιλλέως και Σταύρου Παπαδόπουλου, Φυσικών, Γεώργιου Μεμετζίδη, Χημικού και Κυριακής Γρηγοριάδου, Βιολόγου.

Βράβευση της μαθήτριας Ελένης Ισπόγλου
στον διαγωνισμό
Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον

Την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12.00μ.μ., πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η τελετή βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό: Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Το σχολείο μας συμμετείχε στον Διαγωνισμό με έργο της μαθήτριας της Γ΄ Λυκείου Ελένης Ισπόγλου, η οποία και κέρδισε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Αφίσα (υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δ. Ποιμενίδου). Συγχαίρουμε την ταλαντούχα μαθήτρια του σχολείου μας για την επιτυχία της αυτή και της ευχόμαστε πάντα ανάλογες και μεγαλύτερες επιτυχίες, ιδιαίτερα αυτή την τόσο σημαντική για την ίδια χρονιά.

Φωτογραφίες

Μαθήτρια: Ελένη Ισπόγλου Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δ. Ποιμενίδου

Μαθήτρια: Ελένη Ισπόγλου Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δ. Ποιμενίδου

Μεγάλες Επιτυχίες των Μαθητών μας στους Πανελλήνιους
Διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών

Μαθητές μας με ενδιαφέρον στις Φυσικές Επιστήμες συμμετείχαν και φέτος όπως και κάθε χρονιά στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας αλλά και στο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουμε καταρχήν όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς αυτούς.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνουμε στους μαθητές μας που διακρίθηκαν και οι οποίοι φαίνονται στους πίνακες που ακολουθούν.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής 2017 «Αριστοτέλης» (σε 93 Εξεταστικά Κέντρα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας- επιλογή ολυμπιακής ομάδας)

Α Λυκείου

1.  Πιτσιάβας Αχιλλέας- 1ο Βραβείο Αριστείας

2.  Ντελή Δέσποινα- 2ο Βραβείο Αριστείας

3.  Ντελή Μαρία- Εύφημος Μνεία

4.  Γκατζώνης Κωνσταντίνος- Εύφημος Μνεία

5.  Χρίσκος Αρσένης -Κλέων - Εύφημος Μνεία

Β Λυκείου

6.  Μπετσάκου Ελένη- 3ο Βραβείο Αριστείας

Γ Λυκείου       

7.  Μεταλλίδης Ιωάννης- Εύφημος Μνεία

8.  Ρέβης Κωνσταντίνος-Ραφαήλ- Εύφημος Μνεία

27ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γενικού Λυκείου

Στον πίνακα φαίνεται η πανελλήνια κατάταξη των μαθητών μας:

Α Λυκείου

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
ΣΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα αποτελέσματα του μαθητικού διαγωνισμού Ποίησης που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετρούπολης υπό την αιγίδα της Unesco. O διαγωνισμός ήταν Πανελλαδικός με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Συνολικά 25 μαθητές του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής συμμετείχαν στον διαγωνισμό  και τιμήθηκαν με 21 διακρίσεις (βραβεία και επαίνους). Ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσαν και οι μη βραβευθέντες μαθητές.

Βραβεύθηκαν οι μαθητές:

Επώνυμο

Ονομα

Τίτλος

Κατηγορία

Διάκριση

Δανιηλίδου

Θεοδοσία-Νικολίνα

Φαντάσματα στην πόλη

 

 

Ζουγρής

Αλέξης

Μια βόλτα, μια στιγμή

 

 

Μυλωνάς

Αλέξανδρος

Καταστροφή

 

 

Τσόρμπα

Βιβή

Ωραία που θα ?ταν

 

 

Χονδρογιάννη

Ελευθερία

Αλλάζουν οι καιροί

 

 

 

 

 

 

 

Στιβαχτάρη

Στέλλα

Τριγωνική οπτική

Σουρεαλιστικά

Έπαινος

Τσαμοπούλου

Αντωνία

Ποίηση

Σουρεαλιστικά

Βραβείο

 

 

 

 

 

Χαρίση

Βασιλική

Θάλασσες

Οικολογικά

Βραβείο

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδου

Ελευθερία

Δε φοβάμαι

Φιλοσοφικά

3ο Βραβείο

Παπαδόπουλος

Νικόδημος

Για να καταλάβεις

Φιλοσοφικά

2ο Βραβείο

 

 

 

 

 

Καραβασίλη

Όλγα

Χόρεψα πάνω στο φτερό του καρχαρία

Υπαρξιακά

3ο Βραβείο

Κασσερόπουλος

Γρηγόρης

Λήθης ξόρκι

Υπαρξιακά

2ο Βραβείο

Καραμανίδου

Ειλιάννα

Ταβάνι

Υπαρξιακά

1ο Βραβείο

Λιοτοπούλου

Μαριλένα

Η Νύχτα

Υπαρξιακά

2ος Επαινος

Πούρλη

Μαρία

Α στερητικό

Υπαρξιακά

1ος Επαινος

 

 

 

 

 

Κουτσικάκης 

Κωνσταντίνος

Σάββατο βράδυ

Ερωτικά

2ος Επαινος

Δολαψόγλου 

Λήδα-Άννα

Θυμάσαι;

Ερωτικά

2ο Βραβείο

 

 

 

 

 

Αναστασιλάκη

Ελένη

Μυθική κυρία ζητεί εργασία

Ιστορία-Μυθολογία

2ο Βραβείο

 

 

 

 

 

Κράντας

Κωνσταντίνος

Είμαι ο ξένος

Κοινωνικά-Μετανάστες

1ο Βραβείο

 

 

 

 

 

Παλαιοπούλου

Ειρήνη

Όνειρα από θάλασσα

Κοινωνικά

3ος Επαινος

Λιοτόπουλος

Κοσμάς

Μου Λείπεις

Κοινωνικά

2ος Επαινος

Κουβαρδά

Ευγενία-Δέσποινα

Α, ξέχασα να σου πω

Κοινωνικά

1ος Επαινος

Μπούτιου

Σοφία-Στεφανία

Ο ναύτης

Κοινωνικά

1ος Επαινος

Μαυρογιαννίδη  

Θέλια

Ο κλόουν

Κοινωνικά

2ο Βραβείο

Τζιβρή

Ξένια

Καλύπτοντας το σήμερα

Κοινωνικά

2ο Βραβείο

Γιαννούδη

Ειρήνη

Εξάρτηση

Κοινωνικά

1ο Βραβείο

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Αλίκη Συμεωνάκη
Υπεύθυνη του Ομίλου Δημιιουργικής Γραφής

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Σχολείο μας βραβεύθηκε με το 2ο Βραβείο στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό "Κύπρος - Ελλάδα - Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες" στην κατηγορία "Ιστοσελίδες-Ιστολόγια". Οι μαθητές του κατ' επιλογήν μαθήματος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της Α΄ τάξης, δημιούργησαν ιστολόγιο με θέμα τους Εγκλωβισμένους της Κύπρου (http://egklovismenagrammata.blogspot.gr/), στο οποίο ανήρτησαν πληροφορίες για τους εγκλωβισμένους, γράμματα που αποστέλλονταν μέσω του Ερυθρού Σταυρού μεταξύ εγκλωβισμένων και των συγγενών τους στις ελεύθερες περιοχές (από το προσωπικό αρχείο της καθηγήτριας Αχιλλέως Κλαίρης), ένα αφιέρωμα στην Ελένη Φωκά, καθώς και συνέντευξη με Ελληνοκύπρια που έζησε τα παιδικά της χρόνια ως εγκλωβισμένη στα κατεχόμενα.

21ος Λογοτεχνικός δαγωνισμός
του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδας
υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το Σάββατο 9/4/2016 στην αίθουσα Αλέξανδρος ανακοινώθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι του πανελλήνιου μαθητικού λογοτεχνικού διαγωνισμού.

Δύο Α? Βραβεία, το Β? Βραβείο, το Γ? Βραβείο, δύο Α? έπαινοι και ο Β? έπαινος απονεμήθηκαν σε μαθητές του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος». Οι διοργανωτές του διαγωνισμού επαίνεσαν το σχολείο για την υψηλών αξιώσεων ποιητική συγκομιδή και εξέφρασαν ιδιαίτερα συγχαρητήρια, αφού τα ποιήματα ξεχώρισαν μέσα σε πάνω από 1000 συμμετοχές.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟΙ

Α΄ Βραβείο: Αναστασιλάκη Ελένη (Ο ιδιόμορφος κύριος Μέσος)

Α΄ Βραβείο: Γιαννούδη Ειρήνη (Φαντάσματα)

Β΄ Βραβείο: Αλεξάνδρα Συμεωνίδου (Λάσπη)

Γ?   Βραβείο: Ξένια Τζιβρή (Δεν αγνοώ)

 Αποτελεσματα 12ου διαγωνισμού Βιολογίας

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ο 12ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας 2016.  Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν 827 μαθητές της  Γ΄ Λυκείου και 1132 μαθητές της Β΄ Λυκείου.

Απο το σχολέιο μας συμμετείχαν 3 μαθητές της Γ΄τάξης

ΜΠΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΥΡΠΙΖΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΜΑΝΓΚΛΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

και  13 μαθητές της Β ΄Λυκείου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

Αποτελέσματα του μαθητικού διαγωνισμού Ποίησης του Μορφωτικού Συλλόγου Πετρούπολης υπό την αιγίδα της Unesco

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα αποτελέσματα του μαθητικού διαγωνισμού Ποίησης που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Πετρούπολης υπό την αιγίδα της Unesco.

O διαγωνισμός ήταν Πανελλαδικός με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Συνολικά  οι μαθητές του Ομίλου Δημιουργικής Γραφής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό  συγκέντρωσαν 6 διακρίσεις (2 βραβεία, 1 ειδικό βραβείο και 3 επαίνους).

Βραβεύθηκαν οι μαθητές:

·         Ρόζμαρι Τζουρέλη(για το ποίημα Το Ζάρι)

·         Χριστόφορος Θεοδούλου(για το ποίημα Αριάδνη)

11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας -  Αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 11ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 24 μαθητές και μαθήτριες. Πιο συγκεκριμένα 13 μαθητές/τριες από την Α΄τάξη, 9 από την Β΄τάξη και 2 μαθήτριες από τη Γ΄τάξη.

Σύνολο διαγωνιζομένων

Συμμετέχοντες ανά Τάξη
Α Τάξη Β Τάξη Γ Τάξη
1044 ΑΤΟΜΑ 1117 ΑΤΟΜΑ  641 ΑΤΟΜΑ

Συγχαρητήρια σε όλους τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο και για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Ήταν όλοι τους στους πρώτους 65.

Μεγάλη επιτυχία των μαθητών μας. Δειτε τα αποτελέσματα.

11ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας

Ανακοινώθηκε ο 11ος  μαθητικός διαγωνισμός βιολογίας.  Η πρώτη φάση του διαγωνισμού θα γίνει το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή χωριστά με τη συμπλήρωση και υποβολή της φόρμας - δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (www.pdbio.gr)

Ομάδα κινηματογράφου του 1ου Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης
«ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ»

Ρωτήσαμε κάποια παιδιά από την ομάδα κινηματογράφου τι τους άρεσε στη διαδικασία δημιουργία της ταινίας "Η καλύτερη πατρίδα" και τι έμαθαν μέσα από αυτήν και αυτά μας είπαν... ακούστε

Δείτε την ταινία Ομαδα Κινηματογράφου 2014 Βίντεο

Δείτε το πρακτικό εδώ

Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 14/3/2014 από την Κριτική Επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου  Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης ? μια ευκαιρία» τα βραβεία για τον διαγωνισμό. Ανάμεσα στις 167 που διαγωνίστηκαν,  η ταινία του σχολείου μας «Η καλύτερη πατρίδα»  απέσπασε τιμητική διάκριση (3ο Βραβείο ισοτίμως με άλλες δυο) και μας έκανε όλους υπερήφανους!

6ος Μαθητικός διαγωνισμός ποίησης

Ο Μορφωτικός Όμιλος Πετρούπολης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 6ου Πανελλήνιου Mαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO.

To 1o Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο «Μανόλης Ανδρόνικος» συμμετείχε στον διαγωνισμό και έλαβε τα εξής βραβεία στην κατηγορία ΠΟΙΗΣΗ:

ΡΙΜΑ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ? Ντόζη Ευαγγελία, «Ιθάκη»

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ? Τζουρέλη Ρόζμαρι, «Πόσο Άδικο»

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ? Νέλλα Μαρία-Κωνσταντίνα, «Ένας Γέροντας σοφός»

Διαγωνισμός εκφραστικής ανάγνωσης στο Ανατόλια

Τέσσερεις (4) μαθητές μας πήραν μέρος στους αγώνες εκφραστικής ανάγνωσης του Ανατόλια τον μήνα Φεβρουάριο του 2014.

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε. Μ. Ε.) διοργανώνει τον 74ο Διαγωνισμό (Π. Μ. Δ.), «Ο ΘΑΛΗΣ», στα Μαθηματικά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9.00 π.μ. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές  των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και  των Επαγγελματικών Λυκείων. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την 11 Οκτωβρίου 2013, και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν.

 

Πρόσθετες πληροφορίες