Εκδηλώσεις - Γιορτές

Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου
25η Μαρτίου 1821- 2021: 200 χρόνια
Αφιέρωμα στην Ελευθερία

Βίντεο εκδήλωσης

Σήμερα,  Τρίτη 24 Μαρτίου,  παρουσιάστηκε στo -διαδικτυακό- σχολείο μας  βίντεο της  επετειακής εκδήλωσής μας με τίτλο:

«25η Μαρτίου 1821- 2021: 200 χρόνια. Αφιέρωμα στην Ελευθερία»

Αφιερωμένη στην Ελευθερία η φετινή μας γιορτή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, επικεντρώθηκε στην έννοια αυτή σε κείμενα φιλοσοφικά, πολιτικά, ποιητικά αλλά και σε μουσικά και σε εικαστικά έργα σύγχρονων και μεταγενέστερων Ελλήνων και φιλελλήνων.

Τη διαδικτυακή αυτή εκδήλωση οργανώσαμε με μαθήτριες και μαθητές του τμήματος Β2, με τη βοήθεια και της κ. Δ. Ποιμενίδου, με την οποία συνεργαστήκαμε. Παρουσιάζουν κείμενα (με τη σειρά που θα ακουστούν) οι:

Ηλέκτρα Ντόλιου, Ελένη Μπατσή, Βασιλική Μαντζαρλή, Ναταλία Κιρμιζή, Βαρβάρα Μπατσή, Μαργαρίτα Κούτσαρη, Μαρία Κλειτσιώτη, Ήλια Μουζάντι- Τσακίρη, Θοδωρής Μουρατίδης.

Τραγουδά o απόφοιτος του σχολείου μας, δευτεροετής φοιτητής της Ιατρικής, Αρσένης Κλέων Χρίσκος.

Τους ευχαριστώ θερμά όλους και όλες και εύχομαι η επόμενη σχολική χρονιά να μας βρει στον φυσικό μας χώρο.

 

Βασιλική Γκράτζιου

 

Η συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση του  1ΟΥ  Πειραματικού ΓΕΛ Μανόλης Ανδρόνικος για την 28Η Οκτωβρίου 2019. Οι μαθητές διακρίθηκαν για τους το ήθος τους, τους άψογους συνδυασμούς, αποδίδοντας με κάθε επισημότητα το μέγιστο φόρο τιμής στους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία.

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
«Αφιέρωμα στο χιούμορ της Κατοχής»

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με ένα αφιέρωμα στο χιούμορ της κατοχής. Γελοιογραφίες, σατιρικά τραγούδια, κινηματογραφικές ταινίες και ένα θεατρικό έργο, η «Ιφιγένεια εν μαύροις» του Δ.Ψαθά, παρωδία της «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, συνέθεσαν το αφιέρωμα αυτό. Την επιμέλεια της γιορτής, στην οποία πήραν μέρος μαθητές της Β΄και Γ΄ τάξης καθώς και απόφοιτοι του Λυκείου μας, είχαν οι φιλόλογοι κ. Βασιλική Γκράτζιου και Δέσποινα Ποιμενίδου. (Φωτογραφίες από τη γιορτή)

Τα ονόματα όλων των συντελεστών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, μπορείτε να τα βρείτε στο πρόγραμμα της γιορτής.

Φωτογραφίες από την παράσταση

Γιορτή αποφοίτησης

Πρόσκληση

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 στις 800 μ.μ. θα γίνει στο σχολείο μας η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας.

Σας περιμένουμε!

Ο Διευθυντής 

Κ.Κεραμιδάς

Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου

Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, το Σχολείο μας τίμησε την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου με μια δραματοποίηση στηριζόμενη στη "Γυναίκα της Ζάκυθος" του Διονυσίου Σολωμού.

Οι μαθητές της Γ Τάξης Θέλια Μαυρογιαννίδη, Σοφία Μπούτιου, Ειρήνη Παλαιοπούλου, Μαρία Παπαευθυμίου, Μυρτώ Πατέρα, Αναστασία Σαββίδου, Αντωνία Τσαμοπούλου, Δανάη Τσερκέζογλου και Αρσένιος Χρίσκος συγκίνησαν - για μια ακόμη φορά - τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους με την πολύ όμορφη ερμηνεία τους. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους μαθητές της Β Τάξης Δημήτρη Οικονόμου και Παναγιώτη Χονδρού που ανέλαβαν την τεχνική υποστήριξη της γιορτής, αλλά και στον συνάδελφο Θεοδόση Συκά, για την πολύτιμη βοήθειά του στη μουσική επιμέλεια της γιορτής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

 

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δημήτρης Σαλονικίδης, Κυριακή Αντικουλάνη, 

Γιορτή Χριστουγέννων
Σχολ. Έτος 2018-2019

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

CHRISTMAS SCHOOL FEST 2018
DEDICATED TO REFUGEES

Erasmus+ KA2 “My involvement as a European with refugee children”

Το Πρόγραμμα: Εξώφυλο, Μέσα

Το πρωί της Παρασκευής, 21/12/2018, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας, που εφέτος ήταν αφιερωμἐνη στους Πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου, μαθητές και μαθήτριες από το μάθημα επιλογής «Στοιχεία Θεατρολογίας» παρουσίασαν θεατρική παράσταση, με τίτλο «Η φυγή στην Αίγυπτο», η οποία συνέδεε τον διωγμό και τη φυγή του νεογέννητου Χριστού στην Αίγυπτο με τη μοίρα των διωγμένων από τον τόπο τους και των προσφύγων. 

Η Γιορτή μας

Στο πλαίσιο της γιορτής και ενόψει των Χριστουγέννων, οι μαθητικές κοινότητες του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» συγκέντρωσαν είδη διατροφής και βρεφικά είδη για ξενώνες της ΜΚΟ «Άρσις».

Η συγκεκριμένη παράσταση εντάσσεται στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης υπέρ των Προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2 “My involvement as a European with refugee children”.

«Ένα άλλο βράδυ τον άκουσα να κλαίει δίπλα.
Χτύπησα την πόρτα και μπήκα.
Μου ‘δειξε πάνω στο κομοδίνο ένα μικρό ξύλινο σταυρό.
“Είδες – μου λέει – γεννήθηκε η ευσπλαχνία”.
Έσκυψα τότε το κεφάλι κι έκλαψα κι εγώ.
Γιατί θα περνούσαν αιώνες και αιώνες
και δε θα ‘χαμε να πούμε τίποτα ωραιότερο απ’ αυτό.»

Τάσος Λειβαδίτης, Η Γέννηση

On Friday morning, 21/12/2018, took place the Christmas celebration of our school, which this year was dedicated to the Refugees. In particular, at the school's events hall, pupils from the lesson of theatrology presented a theatrical performance entitled "Τhe flight of the holy family to Egypt", which linked the persecution and escape of the newborn Christ to Egypt with the fate of the persecuted from their place and refugees.

In the framework of the celebration and in view of Christmas, the student communities of the 1st Experimental High School of Thessaloniki "Manolis Andronikos" gathered food items and baby items for Refugee hostels of NGO "Arsis".

This show is part of the Erasmus + KA2 project "My involvement as a European with refugee children", which aims to raise awareness for refugees.

Ευχόμαστε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου

Φωτογραφίες  Κατεβάστε την Γιορτή

Μέρος 1ο

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2018 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος του Πολυτεχνείου με ένα αφιέρωμα. Το θέμα του ήταν  «Η τέχνη στη διάρκεια της δικτατορίας.  Η εναντίωση στο δικτατορικό καθεστώς, όπως εκφράστηκε στις εικαστικές τέχνες, στην ποίηση και στο τραγούδι».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Β1: Μαρία Αϊβατζίδου, Αλκμήμη Αλβανού, Άννυ Αντωνιάδου, Φαίδρα Ασλάνη, Γεωργία Βασιλικού, Βίκη Γκατζά, Γεωργία Γραμματικοπούλου, Γιάννης Δροσσάς, Δημήτρης Θεοδωράκης, Σταύρος Θεοχαρίδης, Βασιλική Καραγκούνη, Φρόσω Κοεμτζοπούλου, Δανάη Κολύμπαλη, Δημήτρης Κουτσικάκης, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, Θεανώ Λαμπούδη, Κατερίνα Λέτσιου, Πένυ Λιόλιου, Δημήτρης Μαντζινός, Αλεξάνδρα Μαυροπούλου, Μαρία Μητσοπούλου, Αλέξανδρος Νικολάου, Αλέξανδρος Μυρώνης, Λευτέρης Ξενοκράτη

Μουσική έπαιξαν οι: Δημήτρης Μαντζινός (κιθάρα), Τάσος Ταχτατζής (κιθάρα), Πένυ Λιόλιου  (βιολί)

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια του "εχθρού"

 
Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας είχε θεματικό κέντρο: Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια του "εχθρού".

Πώς βλέπει άραγε ένας Γερμανός αντιναζιστής τον πόλεμο; Πώς βίωσαν οι Ιταλοί στρατιώτες την εμπειρία του Αλβανικού πολέμου; Νιώθει διαφορετικά μια Ιταλίδα μάνα από μια Ελληνίδα, όταν πληροφορείται τον θάνατο του γιού της και τι είδους παρηγοριές στον πόνο της αναζητά;

Η ομοιότητα, η κοινότητα εμπειριών, σταχασμών, συναισθημάτων των δικών μας και των άλλων, των «εχθρών», όπως πλούσια μας την αποκαλύπτει κυρίως η λογοτεχνία, μας επιτρέπει να μιλούμε για έναν ανθρωπισμό πέρα από σύνορα και διαχωριστικές γραμμές, έναν ανθρωπισμό που οδηγεί ευθέως στην καταγγελία του πολέμου, των συμφερόντων και των ολοκληρωτισμών που τον γεννούν.

Ευχαριστώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τους συναδέλφους που υποστήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη γιορτή.

Γρηγοριάδου Αναστασία

Το πρόγραμμα

Θεατρικό

Απονομή Βραβείων-Επαίνων

Κατάθεση υπέρ πυροπλήκτων Αν. Αττικής - Αποδείξεις

Απόδειξη

Απόδειξη

Συναυλία για τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής
Μια παράσταση του ομίλου Μουσικό Εργαστήρι

 

Το Σάββατο, 22/9, στις 20.00 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το "Μουσικό Εργαστήρι" θα παρουσιάσει συναυλία-αφιέρωμα στους μουσικούς της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της συναυλίας θα συγκεντρωθούν χρήματα για τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής.

Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου
Μια παράσταση με κείμενα μαθητών

Το Σχολείο μας γιόρτασε την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου με μια θεατρική παράσταση.

Υπεύθυνη καθηγήτρια η Φιλόλογος Δέσποινα Ποιμενίδου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Γιορτή Χριστουγέννων
Σχολ. Έτος 2017-2018

Την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη δραματοποίηση ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Νικολάι Γκόγκολ ("Η Νύχτα των Χριστουγέννων"). Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Α Τάξης που πήραν μέρος στην παράσταση είτε ως ηθοποιοί είτε ως βοηθοί στον ήχο και τα παρασκήνια για το μεράκι και το κέφι με τα οποία δούλεψαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον απόφοιτό μας Γρηγόρη Κασσερόπουλο, τον οποίο απολαύσαμε και πάλι στον ρόλο του καλικάντζαρου, και τον συνάδελφο Γιάννη Ζήκου για την τεχνική υποστήριξη. 

Ευχόμαστε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Η Γιορτή μας

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος του Πολυτεχνείου. Τη σκηνοθεσία της γιορτής ανέλαβαν μαθητές της Β΄τάξης, που συμμετείχαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Αθηνά Γιάγκου, Δανάη Γιαννακίδου, Αλέξης Γιαννούλας, Όλγα Καραβασίλη, Μαριλένα Λιοτοπούλου, Θέλια Μαυρογιαννίδη, Σοφία Μπούτιου, Δέσποινα Ντελή, Μαρία Ντελή, Δήμητρα Οικονόμου - Πέτροβιτς, Ειρήνη Παλαιοπούλου, Νικόδημος Παπαδόπουλος, Μυρτώ Πατέρα, Μάριος Σπορίδης, Κωνσταντίνος Τζώτζης, Αντωνία Τσαμοπούλου, Δανάη Τσερκέζογλου, Αχιλλέας Φωτιάδης, Λίνα Χαρίση, Ελευθερία Χονδρογιάννη και Αρσένης Χρίσκος.

Μουσική έπαιξαν οι: Διαμαντής Παγουλάτος (κιθάρα) (Γ΄τάξη), Μάριος Σπορίδης (πλαγίαυλο), Ρωμανός Φυντίκογλου (πιάνο),  Λίνα Χαρίση (βιολί)

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Βασιλική Γκράτζιου και Αλίκη Συμεωνάκη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στην εκδήλωση για τη δημιουγικότητα, την ευαισθησία, τη συνέπεια, την ποιότητα και τη ζεστασιά τους.

Η Γιορτή της 17 Νοεμβρίου απο τους μαθητές του Σχολείου μας, το πρόγραμμα και φωτογραφίες

Η Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Στη φετινή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου μια ομάδα μαθητών μας από τη Β Λυκείου μετέφεραν στο σανίδι την κινηματογραφική ταινία του Ν. Φώσκολου «17 σφαίρες για έναν άγγελο», όπου περιγράφεται η αντιστασιακή δράση και ο ηρωικός θάνατος της Ηρούς Κωνσταντοπούλου, μαθήτριας του Γυμνασίου, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο του 1944, λίγες μέρες πριν την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

Σήμερα, 73 χρόνια μετά τον θάνατο της Ηρούς, το παράδειγμα της δεκαεπτάχρονης μαθήτριας εξακολουθεί να εμπνέει τη νέα γενιά και να την καθοδηγεί στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της Πατρίδας από κάθε λογής κινδύνους και απειλές που θέτουν οι προκλήσεις, κοινωνικές και πολιτικές, της νέας εποχής.

Η μουσική επένδυση της παράστασης έγινε με τη συνδρομή μαθητών της Α και Β Λυκείου.


Οι υπεύθυνοι της εορτής


Κυριακή Αντικουλάνη

Δημήτριος Σαλονικίδης

Η Γιορτή της Σημαίας

 

Θεατρικό

 

Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου
Μια παράσταση με κείμενα μαθητών

Το Σχολείο μας γιόρτασε την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου με μια θεατρική παράσταση. Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι των μαθητών.

Υπεύθυνες καθηγήτριες οι Φιλόλογοι Αλίκη Συμεωνάκη και Βασιλική Γκράτζιου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Φωτογραφίες

Το βίντεο για κατέβασμα

Εκδηλώση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι Σχολικές μονάδες αφιέρωσαν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, δυο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σκοπός των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποίησε το Σχολείο μας περιλάμβαναν  προβολή φωτογραφιών με μουσική υπόκρουση, ανάγνωση κειμένου όπως και θεατρικό δρώμενο.

Γιορτή Χριστουγέννων
Σχολ. Έτος 2016-2017

«Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαζί με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία  μας παρουσιάστηκαν  στη φετινή γιορτή των Χριστουγέννων, το πρωί  της Παρασκευής, 23/12/2017. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολουθούν τα «Στοιχεία Θεατρολογίας» της Α΄Λυκείου ασχολήθηκαν με το διήγημα του Παπαδιαμάντη, μεταγλωττισμένο στη δημοτική και σε θεατρική διασκευή της Αναστασίας Γρηγοριάδου, φιλολόγου του σχολείου μας, στο πλαίσιο της  πρακτικής και βιωματικής προσέγγισης της τέχνης του Θεάτρου.   

Στην παράσταση συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές/-τριες με αλφαβητική σειρά:

Γιορτή από κοινού με το Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β' Λευκωσίας Κύπρου

Στις 18-11-2016 και ώρα 1900 γιορτάσαμε απο κοινού με τους φιλοξενούμενους μας απο το Σχολείο Κύκκου Β' της Κύπρου την μεταξύ μας γνωρίμία και συνεργασία. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στα παρακάτω video  που ακολουθούν.

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου

Παρόντος του Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του προέδρου ΕΠ.Ε.Σ Καθ. κου Χαρίτωνος Πολάτογλου, του Δ/ντή κο Στέλιο Φριλίγκο του συλλόγου Καθηγητών και των μαθητών γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείο.

Η γιορτή χωριζόταν σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος της παράστασης οργανώθηκε απο μαθητές του Σχολείου μας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε αφιέρωμα στον Μακεδονικό Αγώνα από φιλοξενούμενους μαθητές του Λυκείου Κύκκου Β' Λευκωσίας  της Κύπρου.

Δείτε την Γιορτή.

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, έγινε στο σχολείο μας ο καθιερωμένος εορτασμός για τη διπλή επέτειο του ΟΧΙ του 1940 και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Τουρκικό ζυγό το 1912. Τη λαμπρή τελετή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες του σχολείου κες Ποιμενίδου Δέσποινα, Φιλόλογος και Αντικουλάνη Κυριακή, Θεολόγος, ενώ την πολύτιμη βοήθεια τους στον τομέα της τεχνικής κάλυψης πρόσφεραν οι κοι Χατζηνικολάου Κων/νος και Ζήκου Ιωάννης, καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Πληροφορικής αντίστοιχα. Ιδιαίτερα συγκινητική αλλά και καθοριστική για την ποιότητα της εκδήλωσης ήταν η ενθουσιώδης συμμετοχή των νέων μαθητριών και μαθητών που εισήχθησαν φέτος στην Α΄ τάξη του σχολείου μας.

Ο εορτασμός και η απονομή Βραβείων-Επαίνων στα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν

Χαιρετισμός, Θεατρικό Μέρος 1ο:

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Το Σχολείο μας γιόρτασε τα 25 χρόνια απο την ίδρυση του οργανώνοντας πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων όπως ομιλίες, θρεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια λογικής, παρουσιάσεις, μουσική, με αποκορύφωση το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου, Όλα τα γεγονότα σχεδιάστηκαν απο τους διάφορους ομίλους του σχολείου μας,. Η συμμετοχή επισήμων, παλαιών ετών εκπαιδευτικών, αποφοίτων, γονέων και κηδεμόνων ήταν συγκινητική. Ένα μέρος των  εκδηλώσεων του Σαββάτου και της Κυριακής μπορείτε να παρακολουθήσετε στα παρακάτω video

Οι Εκδηλώσεις του Κυριακής ( 3 Βίντεο )

Μέρος 1ο


Μέρος 2ο

Μέρος 3ο

 

Οι Εκδηλώσεις του Σαββάτου με το θεατρικό για την Μαρτυρική Κύπρο ( 6 Βίντεο )

Μέρος 1ο


Μέρος 2ο

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

 

Πρόσκληση για τα 25 χρόνια ίδρυσης του σχολείου

 

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Θεατρικό απο την ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος
στα πλαίσια του εορτασμού των 25 χρόνων απο την ίδρυση του σχολείου

Το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 19.00, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου μας, παρουσιάζεται το θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Χρωματίζοντας τις αναμνήσεις".

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Γλώσσας ?LEXIGAME? - ΠΑΙΧΝΙΔΙ LogiGame
Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 25χρονα του Σχολείου μας διοργανώνουμε παιχνίδι LexiGame για τρεις ομάδες αποφοίτων και τρεις ομάδες μαθητών του Σχολείου μας το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 17.15-18.00. Στο κείμενο που ακολουθεί δίνονται πληροφορίες για το περιεχόμενο του παιχνιδιού. Παρακαλούνται οι απόφοιτοί μας να δηλώσουν τη συμμετοχή τους (κατά τριμελείς ομάδες) στον πίνακα LexiGame.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ?LEXIGAME?

Οι μαθητές διαγωνίζονται σε ομάδες των τριών ατόμων. Τα θέματα είναι κοινά για όλες τις ομάδες. Οι θεματικές είναι 5:

α) Ετυμολογία? ζητούνται τα συνθετικά 5  λέξεων της νέας ελληνικής

β) Ορθογραφία? δίνεται ένα κείμενο και ζητείται από τους μαθητές να εντοπίσουν και να διορθώσουν τα 5 ορθογραφικά λάθη που υπάρχουν

γ) Παράγωγα? ζητείται από τους μαθητές να βρουν και να καταγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα παράγωγα ή σύνθετα μιας λέξης μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο

Η Σχολική Γιορτή της 25ης Μαρτίου 2016

Σήμερα Πέμπτη 24-03-2016 γιορτάσαμε την Σχολική Γιορτή της 25ης Μαρτίου 2016. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κα Δέσποινα Ποιμενίδου. Δείτε την

Δραματοποίηση κειμένων για την Ημέρα της Γυναίκας

Οι μαθητές/-τριες του μαθήματος «Στοιχεία Θεατρολογίας» της Α΄Λυκείου, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, δραματοποίησαν και παρουσίασαν στο πλαίσιο του μαθήματος τρεις μονολόγους γυναικών από το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μυλωνά «Εγώ και μερικές φίλες μου». Η γυναίκα-θύμα της κοινωνίας του θεάματος, η γυναίκα που λυγίζει και ξεσπά κάτω από το βάρος των πολλαπλών της ρόλων και η γυναίκα που αγωνίζεται με όποια μέσα διαθέτει ενάντια σε μια κοινωνία αντρικής βίας είναι οι τρεις μορφές που αναδεικνύονται στα κείμενα που δραματοποιήθηκαν. Οι μαθητές/-τριες, χρησιμοποιώντας τον λόγο, τη μουσική, την εικόνα και το βίντεο, έδωσαν με κέφι και ζωντάνια την δική τους θεατρική ανάγνωση των κειμένων.

Δείτε δείγμα της δουλειάς τους

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή - Σχολ. Έτος 2015-2016
Η Θεατρική παράσταση

Την Κυριακή 20-12-2015 και ώρα 1900 οι μαθητές του Σχολείου μας ανέβασαν στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης Σχολικής γιορτής τη θεατρική παράσταση "Νύχτα Χριστουγέννων" του Νικολάι Γκόγκολ. Παρακολουθείστε την

Ο Χαιρετισμός της Διεύθυνσης του Σχολείου

Η "Νύχτα Χριστουγέννων" του Νικολάι Γκόγκολ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή - Σχολ. Έτος 2015-2016

Η Σχολική γιορτή της 17ης Νοεμβρίου 2015

Σήμερα, ανήμερα Τρίτης 17 Νοεμβρίου του 2015 έγινε με μεγάλη επιτυχία η Σχολική Γιορτή του για το Πολυτεχνείο. Δείτε τα σχετικά video και φωτογραφίες.

Μέρος 1ο - Χαιρετισμός Δ/ντή

Μέρος 2ο - Χαιρετισμός υπεύθυνης Καθηγήτριας κα Αλίκη Συμεωνάκη

Μέρος 3ο , 4ο , 5ο , 6ο - Η παράσταση

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 18-06.2015

H Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», που είχε τίτλο «Ζωντανεύουμε σκηνές από τη σχολική μας ζωή» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Βασιλική Γκράζιου και κ. Αλίκη Συμεωνάκη ετοίμασαν και παρουσίασαν μια βραδιά, στην οποία ζωντάνεψε όλη τους η σχολική ζωή μέσα από φωτογραφίες, θεατρικά στιγμιότυπα, σάτιρα  και τραγούδια. Ήταν μια γλυκιά, κεφάτη και συγκινητική βραδιά. Στους αποφοίτους μας ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα τους ζωή και καλή αντάμωση.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο της γιορτής

 

Η Σχολική Γιορτή της 25ης Μαρτίοιυ 2015

Η φετινή εορτή για την 25η Μαρτίου στο σχολείο μας διοργανώθηκε με έναν πρωτότυπο τρόπο: μαθητές της Α και Β Λυκείου συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό γνώσεων με ερωτήσεις σχετικές με την Επανάσταση του 1821

Συγκεκριμένα 3 ομάδες από την Α Λυκείου και 3 από τη Β κλήθηκαν να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις σχετικές με την έναρξη και την εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μαθήτριες της Β Λυκείου (Ρόζμαρι Τζουρέλη, Σοφία Τσιμπουκλή, Άννα - Μελίνα Χατζηλαζάρου) ανέλαβαν να παρουσιάσουν τον Διαγωνισμό με όρους ... "τηλεοπτικούς", προσδίδοντας ξεχωριστή ζωντάνια στο εγχείρημα.

Η γιορτή των τριών Ιεραρχών

Φέτος αποφασίσαμε να τιμήσουμε την εορτή των Τριών Ιεραρχών με δύο δράσεις, μία για την Α και μία για τη Β Λυκείου.

Οι μαθητές της Α΄Λυκείου με υπεύθυνες καθηγήτριες τις: Κ. Αντικουλάνη, Α. Γρηγοριάδου και Χ. Μιχαηλίδου παρουσιάσαμε (p.p.t.) σύντομα την ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών και την σημασία του για την παιδεία σήμερα. Στην συνέχεια προχωρήσαμε στην παρουσίαση του σχολείου όπως είναι σήμερα και μέσα από μία βιωματική δράση στον σχεδιασμό του "ιδανικού σχολείου". Τα παιδιά αποτύπωσαν σε χαρτόνια όσα τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν σήμερα στο σχολείο τους (υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή, τρόποι και μέθοδοι διδασκαλίας) ,

Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 2014

Αφιέρωμα στο χιούμορ της Κατοχής
Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 με ένα αφιέρωμα στο χιούμορ της κατοχής. Γελοιογραφίες, σατιρικά τραγούδια, κινηματογραφικές ταινίες και ένα θεατρικό έργο, η «Ιφιγένεια εν μαύροις» του Δ.Ψαθά, παρωδία της «Ιφιγένεια εν μαύροις» του Ευριπίδη, συνέθεσαν το αφιέρωμα αυτό. Την επιμέλεια της γιορτής, στην οποία πήραν μέρος μαθητές της Β ?και Γ ? τάξης του Λυκείου μας, είχαν οι φιλόλογοι κ. Βασιλική Γκράτζιου και Αλίκη Συμεωνάκη. ( Βίντεο και φωτογραφίες από τη γιορτή) Τα ονόματα όλων των συντελεστών μπορείτε να τα βρείτε στο πρόγραμμα της γιορτής.

Δείτε το βίντεο από την Γιορτή

Αγιασμός & Δραστηριότητες στο 1ο ΠΠ ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος»

Στις 11/9/2014, μετά τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, διοργανώθηκαν στο χώρο του σχολείου ομαδικές δραστηριότητες  με στόχο την γνωριμία των μαθητών της Α΄ Λυκείου μεταξύ τους, την ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και την εξοικείωση με τον χώρο του σχολείου.

Δείτε τις φωτογραφίες και την ανάλυση των δραστηριοτήτων.

Η σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου 2013-2014 

Η σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μαθητών και των τριών τάξεων του Σχολείου υπό την καθοδήγηση των Φιλολόγων Δ. Ποιμενίδου και Δ. Σαλονικίδη. Η γιορτή, με τον τίτλο «Μητέρα Μεγαλόψυχη», ήταν εμπνευσμένη από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Δ. Σολωμού. Ο Όμιλος Μουσικής του Λυκείου μας υπό τη διεύθυνση του Οικονομολόγου Θ. Συκά στόλισε κυριολεκτικά την αίθουσα με «μουσικές εξαίσιες» από τη μελοποίηση του έργου από τον Γ. Μαρκόπουλο.

Δείτε το πρόγραμμα και τις φωτογραφίες

 

Εκπαιδευτικό Πολυθέαμα 28 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτικό Πολυθέαμα 28 Μαρτίου 2014 Δες περισσότερα
Συναυλία Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο Δες Περισσότερα

Χριστούγεννα 2013

Μήπως ο Χριστός ήρθε για να μου δείξει την Αγάπη κι εγώ το μόνο που κάνω είναι να κοιτάζω τα «μη» και τα «απαγορεύεται»?

 

Μήπως ο Χριστός ήρθε για να με βοηθήσει να αποτινάξω τα πάθη μου κι εγώ ακόμη όχι μόνο επιμένω σ? αυτά αλλά τα κάνω και με περίσσια περηφάνια?

28η Οκτωβρίου 2013

Η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου έγινε με μεγάλη επιτυχία. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι γονείς.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε  εδώ

Τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 και ώρες 19:00΄-21:00΄, έγινε στις εγκαταστάσεις του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος», η τελετή βράβευσης των μαθητικών ομάδων που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών. Ο Διαγωνισμός αυτός έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στο κτίριο του σχολείου, με τη συμμετοχή σαρανταπέντε (45) μαθητικών ομάδων λυκείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι ομάδες των παρακάτω σχολείων:

 

Ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέπτεται, μια φορά το χρόνο - τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα - το βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός. Ο σκοπός της επίσκεψης είναι φιλανθρωπικός, αφού προηγουμένως γίνει έρανος μεταξύ των μαθητών του σχολείου.

Πρόσθετες πληροφορίες