Εκδηλώσεις - Γιορτές

Η Γιορτή της 25ης Μαρτίου
Μια παράσταση με κείμενα μαθητών

Το Σχολείο μας γιόρτασε την Εθνική Γιορτή της 25ης Μαρτίου με μια θεατρική παράσταση. Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι των μαθητών.

Υπεύθυνες καθηγήτριες οι Φιλόλογοι Αλίκη Συμεωνάκη και Βασιλική Γκράτζιου

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Φωτογραφίες

Εκδηλώση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι Σχολικές μονάδες αφιέρωσαν, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, δυο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σκοπός των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα.

Οι δραστηριότητες που πραγματοποίησε το Σχολείο μας περιλάμβαναν  προβολή φωτογραφιών με μουσική υπόκρουση, ανάγνωση κειμένου όπως και θεατρικό δρώμενο.

Γιορτή Χριστουγέννων
Σχολ. Έτος 2016-2017

«Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαζί με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία  μας παρουσιάστηκαν  στη φετινή γιορτή των Χριστουγέννων, το πρωί  της Παρασκευής, 23/12/2017. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολουθούν τα «Στοιχεία Θεατρολογίας» της Α΄Λυκείου ασχολήθηκαν με το διήγημα του Παπαδιαμάντη, μεταγλωττισμένο στη δημοτική και σε θεατρική διασκευή της Αναστασίας Γρηγοριάδου, φιλολόγου του σχολείου μας, στο πλαίσιο της  πρακτικής και βιωματικής προσέγγισης της τέχνης του Θεάτρου.   

Στην παράσταση συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές/-τριες με αλφαβητική σειρά:

Πρόσθετες πληροφορίες