Εκδηλώσεις - Γιορτές

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια του "εχθρού"

 
Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας είχε θεματικό κέντρο: Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια του "εχθρού".

Πώς βλέπει άραγε ένας Γερμανός αντιναζιστής τον πόλεμο; Πώς βίωσαν οι Ιταλοί στρατιώτες την εμπειρία του Αλβανικού πολέμου; Νιώθει διαφορετικά μια Ιταλίδα μάνα από μια Ελληνίδα, όταν πληροφορείται τον θάνατο του γιού της και τι είδους παρηγοριές στον πόνο της αναζητά;

Η ομοιότητα, η κοινότητα εμπειριών, σταχασμών, συναισθημάτων των δικών μας και των άλλων, των «εχθρών», όπως πλούσια μας την αποκαλύπτει κυρίως η λογοτεχνία, μας επιτρέπει να μιλούμε για έναν ανθρωπισμό πέρα από σύνορα και διαχωριστικές γραμμές, έναν ανθρωπισμό που οδηγεί ευθέως στην καταγγελία του πολέμου, των συμφερόντων και των ολοκληρωτισμών που τον γεννούν.

Ευχαριστώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και τους συναδέλφους που υποστήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη γιορτή.

Γρηγοριάδου Αναστασία

Το πρόγραμμα

Θεατρικό

Κατάθεση υπέρ πυροπλήκτων Αν. Αττικής - Αποδείξεις

Απόδειξη

Απόδειξη

Συναυλία για τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής
Μια παράσταση του ομίλου Μουσικό Εργαστήρι

 

Το Σάββατο, 22/9, στις 20.00 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το "Μουσικό Εργαστήρι" θα παρουσιάσει συναυλία-αφιέρωμα στους μουσικούς της Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της συναυλίας θα συγκεντρωθούν χρήματα για τους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής.

Πρόσθετες πληροφορίες