Εκδηλώσεις - Γιορτές

Γιορτή Χριστουγέννων
Σχολ. Έτος 2017-2018

Την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τη δραματοποίηση ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Νικολάι Γκόγκολ ("Η Νύχτα των Χριστουγέννων"). Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Α Τάξης που πήραν μέρος στην παράσταση είτε ως ηθοποιοί είτε ως βοηθοί στον ήχο και τα παρασκήνια για το μεράκι και το κέφι με τα οποία δούλεψαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον απόφοιτό μας Γρηγόρη Κασσερόπουλο, τον οποίο απολαύσαμε και πάλι στον ρόλο του καλικάντζαρου, και τον συνάδελφο Γιάννη Ζήκου για την τεχνική υποστήριξη. 

Ευχόμαστε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Η Γιορτή μας

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος του Πολυτεχνείου. Τη σκηνοθεσία της γιορτής ανέλαβαν μαθητές της Β΄τάξης, που συμμετείχαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσική.

Στην ομάδα συμμετείχαν οι: Αθηνά Γιάγκου, Δανάη Γιαννακίδου, Αλέξης Γιαννούλας, Όλγα Καραβασίλη, Μαριλένα Λιοτοπούλου, Θέλια Μαυρογιαννίδη, Σοφία Μπούτιου, Δέσποινα Ντελή, Μαρία Ντελή, Δήμητρα Οικονόμου - Πέτροβιτς, Ειρήνη Παλαιοπούλου, Νικόδημος Παπαδόπουλος, Μυρτώ Πατέρα, Μάριος Σπορίδης, Κωνσταντίνος Τζώτζης, Αντωνία Τσαμοπούλου, Δανάη Τσερκέζογλου, Αχιλλέας Φωτιάδης, Λίνα Χαρίση, Ελευθερία Χονδρογιάννη και Αρσένης Χρίσκος.

Μουσική έπαιξαν οι: Διαμαντής Παγουλάτος (κιθάρα) (Γ΄τάξη), Μάριος Σπορίδης (πλαγίαυλο), Ρωμανός Φυντίκογλου (πιάνο),  Λίνα Χαρίση (βιολί)

Τη γιορτή επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Βασιλική Γκράτζιου και Αλίκη Συμεωνάκη.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στην εκδήλωση για τη δημιουγικότητα, την ευαισθησία, τη συνέπεια, την ποιότητα και τη ζεστασιά τους.

Η Γιορτή της 17 Νοεμβρίου απο τους μαθητές του Σχολείου μας, το πρόγραμμα και φωτογραφίες

Η Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Στη φετινή γιορτή της 28ης Οκτωβρίου μια ομάδα μαθητών μας από τη Β Λυκείου μετέφεραν στο σανίδι την κινηματογραφική ταινία του Ν. Φώσκολου «17 σφαίρες για έναν άγγελο», όπου περιγράφεται η αντιστασιακή δράση και ο ηρωικός θάνατος της Ηρούς Κωνσταντοπούλου, μαθήτριας του Γυμνασίου, που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς τον Σεπτέμβριο του 1944, λίγες μέρες πριν την αποχώρησή τους από την Ελλάδα.

Σήμερα, 73 χρόνια μετά τον θάνατο της Ηρούς, το παράδειγμα της δεκαεπτάχρονης μαθήτριας εξακολουθεί να εμπνέει τη νέα γενιά και να την καθοδηγεί στον δρόμο του αγώνα για την υπεράσπιση της Πατρίδας από κάθε λογής κινδύνους και απειλές που θέτουν οι προκλήσεις, κοινωνικές και πολιτικές, της νέας εποχής.

Η μουσική επένδυση της παράστασης έγινε με τη συνδρομή μαθητών της Α και Β Λυκείου.


Οι υπεύθυνοι της εορτής


Κυριακή Αντικουλάνη

Δημήτριος Σαλονικίδης

Η Γιορτή της Σημαίας

 

Θεατρικό

 

Πρόσθετες πληροφορίες