Εκδρομές, Σχολικοί περίπατοι, ....

Εκδρομές εκπαιδευτικές, Σχολικοί περίπατοι,

Επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Τριάδος
Πανόραμα - Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 το τμήμα Α2 του σχολείου μας με τη συνοδεία των καθηγητών κας Κ. Αντικουλάνη και κ. Δ. Σαλονικίδη επισκέφθηκε το Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Τριάδος στο Πανόραμα. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ησυχαστηρίου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Ηγούμενο π. Ιωάννη για θέματα που τους απασχολούν και για προβληματισμούς που είχαν αναπτυχθεί μέσα στην τάξη σχετικά με την ορθόδοξη πίστη, το νόημα του μοναχισμού, την αντιμετώπιση των θλίψεων στη ζωή μας, αλλά και τη σημασία των Χριστουγέννων.

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στην Θράκη

Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της Β? τάξης του σχολείου μας στην Θράκη. Η εκδρομή έγινε από 17 έως 19 Μαρτίου στην Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Την Παρασκευή επισκεφθήκαμε το λιοντάρι της Αμφίπολης και ξεναγηθήκαμε στο μουσείο της Αμφίπολης από την κ. Β. Γκράτζιου. Στη συνέχεια πήγαμε στους Τοξότες (Θρακικά Τέμπη) και περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού Νέστου απολαμβάνοντας το γαλήνιο τοπίο της περιοχής. Το βράδυ περιηγηθήκαμε στην παλιά πόλη της Ξάνθης παρέα με αποφοίτους του σχολείου μας. Το Σάββατο επισκεφθήκαμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης και το απόγευμα το μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή. Το βράδυ οι μαθητές οργάνωσαν ένα πολύ όμορφο μουσικό πρόγραμμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Την Κυριακή το πρωί παρακολουθήσαμε τις εργασίες του 3ου Πανελλήνιου μαθητικού συνεδρίου Θεολογίας που έλαβε χώρα στην Ξάνθη, το μεσημέρι επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης και το απόγευμα γνωρίσαμε το βιότοπο της λιμνοθάλασσας του Πόρτο Λάγος.

Ευχαριστούμε τους μαθητές για την συνέπεια και την συνεργασία τους με τους συνοδούς καθηγητές σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

Οι συνοδοί

Σ. Φριλίγκος

Β. Γκράτζιου

Κ. Γρηγοριάδου

Για να δείτε φωτογραφίες από την εκδρομή πατήστε εδώ

Σχολικός Περίπατος 19/04/2016

Το σχολείο μας θα παραγματοποιήσει  Σχολικό περίπατο την Τρίτη 19/04/2016 στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στις 11:00 η ώρα

Πρόσθετες πληροφορίες