Εκδρομη? της Γ΄ Τάξης του Λυκείου μας στην Πράγα και στη Βιέννη (13/12/2015 -19/12/2015)

Φωτογραφίες

Η εξαήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας στην Πράγα και στη Βιέννη πραγματοποιήθηκε  από τις 13/12/2015-19/12/2015 με μεγάλη συμμετοχή μαθητών.  Συνοδοί καθηγητές ήταν η Γκράτζιου Βασιλική (αρχηγός), η Γρηγοριάδου Κυριακή, η Ποιμενίδου Δέσποινα και ο Συκάς Θεοδόσης. Ο καλός για την εποχή καιρός και η εξαιρετική σύνθεση της ομάδας μαθητών και καθηγητών βοήθησε στην υλοποίηση του προγράμματος με σωστή αναλογία ψυχαγωγίας, γνώσης και πολιτισμού.

Στην Πράγα, εκτός από την περιήγηση στην περιοχή του κάστρου, στον Άγιο Βίτο και την οδό των Αλχημιστών, την επίσκεψη στο ναό του Αγίου Νικολάου, στο νέο μνημείο ? γλυπτό του Κάφκα και στη Γέφυρα του Καρόλου, στην Εβραϊκή συνοικία και στον Ζωολογικό κήπο της πόλης,  παρακολουθήσαμε  παράσταση Μαύρου Θεάτρου, πήγαμε σε jazzclubκαι περιηγηθήκαμε στις χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης. Μια από τις πιο όμορφες βραδιές ήταν και η συναυλία που οργάνωσε το «Μουσικό εργαστήρι» με επικεφαλής τον κ.Συκά, όταν όλοι οι μαθητές έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν σε χώρο του ξενοδοχείου.

 Στη Βιέννη επισκεφθήκαμε το Belvedere, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, όπου ξεναγηθήκαμε από καθηγητές και συμμαθητές μας, αλλά και τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, παραδοσιακά εστιατόρια και το περίφημο Caf? Zentral. Επιστρέψαμε όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις. Τέτοιες εμπειρίες μένουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό και στην καρδιά μας.