Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Πρόγραμμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων
«Αθλούμαι-Συμμετέχω-Εκφράζομαι»

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Φωτογραφίες

Οι μαθητές της Α΄3 Λυκείου του 1ΟΥ Πειραματικού Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» επισκέφτηκαν στις 22/02/2020 το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης το Πρόγραμμα Αθλητικών Δραστηριοτήτων : «Αθλούμαι-Συμμετέχω-Εκφράζομαι» που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι παραπάνω μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο : «Διοργάνωση Σχολικών Αγώνων- Αθλούμαι Συμμετέχω Εκφράζομαι» συμμετείχαν βιωματικά, αποκτώντας εμπειρίες σε όχι και τόσο διαδομένα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα όπως: Μπότσια, Takewando, πετοσφαίριση και μοντέρνο πένταθλο, συνειδητοποιώντας τη σημαντικότητα του αθλητισμού, του ολυμπισμού και του «εύ αγωνίζεθαι» στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Πέμπτη 22.3.2018 oι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος επιλογής Ιστορίας Τέχνης της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, την κ. Βασιλική Γκράτζιου (υπεύθυνη καθηγήτρια της Ιστορίας Τέχνης) και την κ. Αρχοντία Γραμματικοπούλου ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου και πήραν μέρος στα μουσειοπαιδαγωγικά πρόγραμματα «Από το πορτρέτο στο selfie» και «Σώμα: απεικόνιση, παραμόρφωση». Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία και μια δημιουργική ανάπαυλα στο τέλος μιας πολύ απαιτητικής σχολικής χρονιάς.

Φωτογραφίες

Εκπαιδευτικός περίπατος στα μουσεία

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιπάτου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου είδαν τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» (Incantadas), ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις και στην περιοδική έκθεση «Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό».

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την έκθεση «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati». Οι ξεναγήσεις και στα δύο μουσεία έγιναν από την φιλόλογο κ .Β.Γκράτζιου

Φωτογραφίες

Εκπαιδευτική επίσκεψη  μαθητών του σχολείου μας στο Α.Π.Θ.

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 20 μαθητών της Γ΄τάξης, θετικού προσανατολισμού, σε τμήματα των σχολών Υγείας του Α.Π.Θ. 

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα  σπουδών των τμημάτων υγείας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε τμήματος και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του Πολυτεχνείου η κα Αλωπούδη από το τμήμα σπουδών του ΑΠΘ αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής των σχολών, την οργάνωση του Α.Π.Θ, τις προοπτικές των φοιτητών και την κοινωνική ζωή τους μέσα στο ΑΠΘ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε.
23 Φεβρουαρίου 2017

    Την Πέμπτη, 23/02/2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το αγόρι με την βαλίτσα» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το έργο του Μάικ Κένι σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα, δοσμένο με λιτά μέσα και καθαρά θεατρικές τεχνικές, με «δύο σανίδια κι ένα πάθος», πραγματεύεται το δύσκολο θέμα της προσφυγιάς με χιούμορ και αισιοδοξία. Δίνοντας έμφαση στη σημασία της συντροφικότητας, της επιμονής και της φαντασίας στην αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας, όχι μόνο  των εξαιρετικά σκληρών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς μια ασφαλή και καλύτερη ζωή αλλά και κάθε δυσχέρειας του ανθρώπινου βίου, η παράσταση καλλιέργησε στους 113 μαθητές του σχολείου που πήραν μέρος στη επίσκεψη την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα. 

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο κτήμα Γεροβασιλείου
περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Τι ταύτα προς Διόνυσον»

Την Πέμπτη 2.2.17 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου μας που παίρνουν μέρος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Τι ταύτα προς Διόνυσον» στο κτήμα Γεροβασιλείου. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο διεπιστημονικό αυτό πρόγραμμα για το κρασί, παρακολούθησαν το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους αμπελώνες, στο οινοποιείο και στο μουσείο.

Φωτογραφίες

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι πραγματοποίησε η Α΄Λυκείου του σχολείου μας στις 19/10/2016, με συνοδούς τους καθηγητές/-τριες κκ. Αντικουλάνη Κυριακή, Γρηγοριάδου Αναστασία, Κοκκινίδου Αυγή, Ποιμενίδου Δέσποινα, Σαλονικίδη Δημήτριο και Συκά Θεοδόσιο. Εκεί οι μαθητές, χωρισμένοι σε δυο τμήματα, Α1 και Α2, παρακολούθησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Στα χνάρια των Lumiere»  και «Το φύλο στην οθόνη» αντίστοιχα. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη αποτέλεσε, άλλωστε, και την εναρκτήρια δράση του πολιτιστικού προγράμματος «Γνωρίζοντας την τέχνη του κινηματογράφου: από τη θεωρία στην πράξη» που πραγματοποιείται με μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας.

Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία Φωτογραφία

Εκπαιδευτικός περίπατος των μαθητών της Β΄Τάξης

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016  οι μαθητές της Β΄Τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό περίπατο στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας (Βίλλα Καπαντζή), όπου επισκεφθηκαν την Έκθεση με τον τίτλο «Η συνοικία των Εξοχών στη Θεσσαλονίκη».

Φωτογραφία

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Πέμπτη 11.2.2016 oι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος επιλογής Ιστορίας Τέχνης της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, πήραν μέρος στο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Από το πορτρέτο στο selfie». Μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, την κ. Βασιλική Γκράτζιου (υπεύθυνη καθηγήτρια της Ιστορίας Τέχνης)  και τον κ. Δημήτρη Σαλονικίδη, ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου και στη νέα έκθεση με τίτλο «Πέρα από τη λογική»  με έργα της Συλλογής Κωστάκη.  Ήταν μια δημιουργική ανάπαυλα μέσα σε μια πολύ απαιτητική σχολική χρονιά.

Δειτε φωτογραφίες

Εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄Λυκείου στο Ναύπλιο (26.3.15 ?29.3.15)

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους  εκδρομής στο Ναύπλιο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών του Harvard, που εδρεύει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την Ακροναυπλία, καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αντίστοιχα μουσεία της αρχαίας Επιδαύρου, των Μυκηνών και των Δελφών.  Ήταν μια εκδρομή που συνδύασε γνώση και ψυχαγωγία.

Φωτογραφίες από την εκδρομή

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εταιρεία BETA CAE στο Σχολάρι

Μαθητές του Σχολείου από την Β' και Γ' Λυκείου (39 άτομα) θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Εξειδικευμένου Λογισμικού BETA CAE στο Σχολάρι. Η μετακίνηση θα γίνει στα πλαίσια καινοτόμων δράσεων του Σχολείου και θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο. Προς τον σκοπό αυτό λήφθηκαν τρεις προσφορές όπως παρακάτω: HERODOTUS Tours 100?, EXCELLENT travel services 150? και ATHOS HELLAS 500?.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ-ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 οιμαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού  και της Α΄ τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για το σχολείο μας από τον Όμιλο Αρχαιολογίας, στην περιοδική έκθεση «Η Ευρώπη της Ελλάδας». (Φωτογραφίες)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ 
«ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑΝ ΑΡΙΣΤΗΝ»

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ο εκπαιδευτικός περίπατος των μαθητών του σχολείου μας στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, καθώς και στην Έκθεση με τίτλο «Νέος και με υγείαν αρίστην», η οποία διοργανώθηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως  Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014. Οι μαθητές πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό παιχνίδι, που προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από  συμμαθητές τους που παίρνουν μέρος στους  Ομίλους Αρχαιολογίας και Δημιουργικής Γραφής.

Δείτε τις Φωτογραφίες

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΡΟΜΗ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄ τάξης του Λυκείου μας πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 3 ως τις 6.4.2014 στην Κέρκυρα, με συνοδούς καθηγητές την κ.Β.Γκράτζιου, την κ.Α.Συμεωνάκη και τον κ.Θ.Συκά. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το σπίτι του Διονυσίου Σολωμού, το Μουσείο Σινοϊαπωνικής Τέχνης, το Αχίλλειο, το Μον Ρεπό και την Ιόνιο Ακαδημία, όπου ενημερώθηκαν από τον Αντιπρύτανη κ.Στ.Κάτσιο. Τέλος γνώρισαν την μουσική και γαστρονομική παράδοση του νησιού σε μια εκδήλωση της κοινότητας Καστελάνων.

Δείτε τις φωτογραφίες

Επίσκεψη Φοιτητών Θεατρολογίας

Στις 20/5/2014 -τελευταία ημέρα των μαθημάτων- επισκέφθηκαν το σχολείο μας φοιτητές της Θεατρολογίας και υλοποίησαν ένα βιωματικό εργαστήριο με μαθητές της Α και Β Λυκείου. Αφορμή στάθηκε το βιβλίο του George Orwell Η φάρμα των ζώων. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Άβρα Αυδή και τους φοιτητές για τον γόνιμο προβληματισμό και την πρωτότυπη υλοποίηση της διαχρονικής συζήτησης για την εξουσία, την επανάσταση, την υποταγή.

Για τις φωτογραφίες πιέστε εδώ

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Βυζαντινούς ναούς της Θεσσαλονίκης

Στις 31 Μαρτίου 2014 12 μαθητές του Β2, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Δ. Σαλονικίδη και Δ. Ποιμενίδου, περιηγήθηκαν σε βυζαντινούς Ναούς της Θεσσαλονίκης (Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Ροτόντας, Αγίου Δημητρίου, Παναγίας Χαλκέων και Παναγίας Αχειροποιήτου). Στον πολιτιστικό αυτό περίπατο, μέρος του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βεργίνα (28.2.2014)

 
Την Παρασκευή 28.2.2014 τριάντα μαθητές του 1ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος και τρεις συνοδοί καθηγήτριες, οι κ. Αντικουλάνη, Γκράτζιου και Γρηγοριάδου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

Τη Δευτέρα 25.11.2013 οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., όπου ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις «Βάσω Κατράκη. Σε λευκό και μαύρο» και «Wagner ?VerdI: 200 χρόνια».

 

Για φωτογραφείες πατήστε εδώ

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 μια ομάδα δέκα περίπου μαθητών του Λυκείου μας που συμμετέχουν στο Πολιτισμικό Πρόγραμμα "Αρχαίος ελληνικός και ρωμαϊκός πολιτισμός" μετέβησαν στο Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, όπου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας κ. Π. Σωτηρούδη μια σύντομη, αλλά εξόχως περιεκτική παρουσίαση της ιστορίας των υλικών γραφής στην Αρχαιότητα, από τις κέρινες πλάκες ως τον πάπυρο, την περγαμηνή και το χαρτί και από τον παπύρινο κύλινδρο ως τον χειρόγραφο κώδικα. Στη συνέχεια οι μαθητές με τη συνοδεία των Φιλολόγων Δ. Ποιμενίδου και Δ. Σαλονικίδη επισκέφθηκαν τον χώρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς και το φιλοξενούμενο στον χώρο αυτό Μουσείο.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 τα δύο τμήματα της Γ' Λυκείου του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση κειμηλίων από την απελευθέρωση της πόλης μας το 1912, η οποία φιλοξενείται στο Διοικητήριο, στα πλαίσια του μαθήματος της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας. Η επίσκεψη στην έκθεση αυτή συνδυάστηκε με μια σύντομη επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον βυζαντινό διάκοσμο του Ναού και να επισκεφθούν την Κρύπτη, έναν από τους πρώτους χώρους λατρείας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης. Συνοδοί των μαθητών στην εκπαιδευτική αυτή εξόρμηση ήταν οι Φιλόλογοι Δ. Ποιμενίδου, Δ. Σαλονικίδης και Κ. Τζαβάρα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΜΑΓΕΙΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΩΜΑΪΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

«Ο ASTERIX ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

 

Την Πέμπτη 28.3.2013 οι μαθητές και των δύο τμημάτων της Α΄τάξης του σχολείου μας, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ο Αsterix στη Θεσσαλονίκη», επισκέφθηκαν μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Βασιλική Γκράτζιου το Μουσείο Εκμαγείων του Α.Π.Θ., τα ρωμαϊκά μνημεία της Θεσσαλονίκης (Ροτόντα, Γαλεριανό συγκρότημα, Ρωμαϊκή Αγορά) και το Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς. Ομάδες μαθητών ξενάγησαν τους συμμαθητές τους στα μνημεία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη.

 

Rom Thess3

Rom Thess2

Rom Thess1

 

Πρόσθετες πληροφορίες