Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Πέμπτη 22.3.2018 oι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος επιλογής Ιστορίας Τέχνης της Γ΄ τάξης του Λυκείου μας επισκέφθηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους, την κ. Βασιλική Γκράτζιου (υπεύθυνη καθηγήτρια της Ιστορίας Τέχνης) και την κ. Αρχοντία Γραμματικοπούλου ξεναγήθηκαν στη μόνιμη συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου και πήραν μέρος στα μουσειοπαιδαγωγικά πρόγραμματα «Από το πορτρέτο στο selfie» και «Σώμα: απεικόνιση, παραμόρφωση». Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία και μια δημιουργική ανάπαυλα στο τέλος μιας πολύ απαιτητικής σχολικής χρονιάς.

Φωτογραφίες

Εκπαιδευτικός περίπατος στα μουσεία

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  οι μαθητές της Α΄τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιπάτου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου είδαν τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» (Incantadas), ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις και στην περιοδική έκθεση «Ειδώλιο, ένας μικρόκοσμος από πηλό».

Οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την έκθεση «Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati». Οι ξεναγήσεις και στα δύο μουσεία έγιναν από την φιλόλογο κ .Β.Γκράτζιου

Φωτογραφίες

Εκπαιδευτική επίσκεψη  μαθητών του σχολείου μας στο Α.Π.Θ.

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 20 μαθητών της Γ΄τάξης, θετικού προσανατολισμού, σε τμήματα των σχολών Υγείας του Α.Π.Θ. 

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα  σπουδών των τμημάτων υγείας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε τμήματος και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του Πολυτεχνείου η κα Αλωπούδη από το τμήμα σπουδών του ΑΠΘ αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής των σχολών, την οργάνωση του Α.Π.Θ, τις προοπτικές των φοιτητών και την κοινωνική ζωή τους μέσα στο ΑΠΘ.

Πρόσθετες πληροφορίες