Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη  μαθητών του σχολείου μας στο Α.Π.Θ.

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 20 μαθητών της Γ΄τάξης, θετικού προσανατολισμού, σε τμήματα των σχολών Υγείας του Α.Π.Θ. 

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα  σπουδών των τμημάτων υγείας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε τμήματος και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του Πολυτεχνείου η κα Αλωπούδη από το τμήμα σπουδών του ΑΠΘ αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής των σχολών, την οργάνωση του Α.Π.Θ, τις προοπτικές των φοιτητών και την κοινωνική ζωή τους μέσα στο ΑΠΘ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.Θ.Β.Ε.
23 Φεβρουαρίου 2017

    Την Πέμπτη, 23/02/2017, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονή Λαζαριστών για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το αγόρι με την βαλίτσα» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το έργο του Μάικ Κένι σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα, δοσμένο με λιτά μέσα και καθαρά θεατρικές τεχνικές, με «δύο σανίδια κι ένα πάθος», πραγματεύεται το δύσκολο θέμα της προσφυγιάς με χιούμορ και αισιοδοξία. Δίνοντας έμφαση στη σημασία της συντροφικότητας, της επιμονής και της φαντασίας στην αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας, όχι μόνο  των εξαιρετικά σκληρών συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς μια ασφαλή και καλύτερη ζωή αλλά και κάθε δυσχέρειας του ανθρώπινου βίου, η παράσταση καλλιέργησε στους 113 μαθητές του σχολείου που πήραν μέρος στη επίσκεψη την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα. 

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο κτήμα Γεροβασιλείου
περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Τι ταύτα προς Διόνυσον»

Την Πέμπτη 2.2.17 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του σχολείου μας που παίρνουν μέρος στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Τι ταύτα προς Διόνυσον» στο κτήμα Γεροβασιλείου. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο διεπιστημονικό αυτό πρόγραμμα για το κρασί, παρακολούθησαν το πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους αμπελώνες, στο οινοποιείο και στο μουσείο.

Φωτογραφίες

Πρόσθετες πληροφορίες