Εκπαιδευτική επίσκεψη  μαθητών του σχολείου μας στο Α.Π.Θ.

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη 20 μαθητών της Γ΄τάξης, θετικού προσανατολισμού, σε τμήματα των σχολών Υγείας του Α.Π.Θ. 

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για τα προγράμματα  σπουδών των τμημάτων υγείας, τα μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε τμήματος και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Πιο συγκεκριμένα στο κτίριο του Πολυτεχνείου η κα Αλωπούδη από το τμήμα σπουδών του ΑΠΘ αναφέρθηκε στα κριτήρια επιλογής των σχολών, την οργάνωση του Α.Π.Θ, τις προοπτικές των φοιτητών και την κοινωνική ζωή τους μέσα στο ΑΠΘ.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο εργαστήριο Φαρμακολογίας  της Ιατρικής όπου μας υποδέχθηκε ο Κοσμήτορας των σχολών Υγείας κος Καρακιουλάκης με την φροντίδα του οποίου ήρθαν στον ίδιο χώρο εκπρόσωποι των σχολών υγείας για τη συνέχιση της ενημέρωσης. Ο καθηγητής κος Αντώνιος Γούλας από την  Ιατρική, ο καθηγητής κος Δημήτριος Ανδρεάδης από το τμήμα της Οδοντιατρικής και ο καθηγητής κος Ιωάννης Αντωνόπουλος από το τμήμα της κτηνιατρικής.  Οι καθηγητές επικεντρώθηκαν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα κάθε σχολής και στις επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων τους.  Μετά τις εισηγήσεις τους ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές μας.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε τον τομέα ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής σχολής όπου ο καθηγητής κος Πασχάλης Φορτομάρης ενημέρωσε τους μαθητές μας για τις καινοτόμες εφαρμογές και συνεργασίες του συγκεκριμένου τομέα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την εξάσκηση των μαθητών στην τεχνική της PCR (Polymerase Chain Reaction)

Ευχαριστούμε τον κοσμήτορα των σχολών Υγείας κο Καρακιουλάκη και την κα Αλωπούδη του τμήματος σπουδών του ΑΠΘ που μας βοήθησαν να οργανώσουμε αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε  στον κο Φορτομάρη για τη διάθεση του εργαστηρίου PCR για την εξάσκηση των μαθητών μας. Τέλος να ευχαριστήσουμε τους  μαθητές που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη για την συνέπεια και την άψογη συμπεριφορά τους.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας Θετικού  Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου από την κα Κυριακή Γρηγοριάδου, Βιολόγο.

Για να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη πατήστε εδώ

Πρόσθετες πληροφορίες