Ημερίδες - Συνέδρια

2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου, το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, στο συνεδριακό κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος» συμμετείχε με επτά εργασίες μαθητών, πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας ήταν:

  1. «Μελέτη, σχεδιασμός και κατασκευή πρωτότυπου μοντέλου Formula 1, με Χρήση προγραμμάτων CAD/CAM/CAE». Από τους μαθητές Χρίσκο Αρσένη-Κλέωνα, Σπορίδη, Μάριο, Αραμπατζή Αχιλλέα, Λαγανά Γιάννη, Κουτσικάκη Δημήτρη και παρουσιάστηκε από τον Οικονόμου Δημήτρη.
  2. «Επιστημονική φαντασία ή πραγματικότητα» από τους μαθητές Οικονόμου Δημήτρη και Σταμπουλίδου Θωμαή.«Πώς επιδρούν τα διαφορετικά είδη μουσικής στους καρδιακούς παλμούς του ανθρώπου, κατά την διάρκεια ήπιας άσκησης» από τους μαθητές: Σεσέρι Κων/να, Σταμπουλίδου Θωμαή, και Ρίτσα Θανάση.
  3. «Οικοποίηση του Κόκκινου πλανήτη» από τους μαθητές Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, και Ρίτσα Θανάση. 
  4. «Γενετική Μηχανική: μέχρι πού φτάνουν τα όρια της;» από τις μαθήτριες Σεσέρι Κων/να, Χλωρίδου Δανάη, Τσακιρίδου Δήμητρα και Χρυσανίδου Ευδοξία. 
  5. «Γενετικός κώδικας-Κρυπτογραφία» από τους μαθητές Δροσσά Γιάννη και Νικολάου Αλέξανδρο.
  6. «Τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της γλώσσας προγραμματισμού Java» από τους μαθητές Ταχτατζή Αναστάσιο, Χατζηιωάννου Λαμπρινό και Φιδάνη Απόστολο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και σχολεία της ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη. Εκτός από τις παρουσιάσεις των μαθητών υπήρχαν συνεδρίες παρουσίασης των Posters και μοντέλων που έφτιαξαν ομάδες μαθητών. Τέλος παρακολουθήσαμε πολύ ενδιαφέρουσες προσκεκλημένες ομιλίες από διαπρεπείς καλεσμένους. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου, http://www.scrs.edu.gr/el/normal/home

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου υπήρχαν επίσης προγραμματισμένες επισκέψεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την μουσική εκδήλωση της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής «Η ανθρώπινη φωνή». Το Σάββατο το βράδυ μετά το τέλος των συνεδριάσεων διατέθηκαν δωρεάν εισιτήρια για τους μαθητές που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το Γκαλά όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη εκπροσώπηση του σχολείου μας.

Ο σύλλογος διδασκόντων

Ημερίδα παρουσίασης
«καινοτόμων δράσεων και καλών εκπαιδευτικών πρακτικών»

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» και το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν από κοινού στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου την Παρασκευή 19/10/2018 και ώρα 1645 ημερίδα παρουσίασης καινοτόμων δράσεων και καλών εκπαιδευτικών πρακτικών. Στην ημερίδα καλεσμένοι και ομιλητές ήταν καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας
Ηράκλειο Κρήτης 17-18 Μαρτίου 2018

Φωτογραφίες

Με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε και φέτος το 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μ. Ανδρόνικος". Με τη συνδρομή  πολύτιμων φίλων και συνεργατών από την Κρήτη (του κ. Ασημακόπουλου και του κ. Τσουτσουδάκη από το ΓΕΛ Γαζίου, του κ. Καλυκάκη και του κ. Σαμουράκη από το Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου, καθώς και των μαθητών από τα δύο αυτά Λύκεια, που στελέχωσαν μαζί με τους μαθητές του δικού μας Λυκείου τη Γραμματεία του Συνεδρίου), αλλά και με την πολύτιμη στήριξη που παρείχαν καθηγητές και μαθητές από 40 και πλέον σχολεία από όλη την Ελλάδα, κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις εργασίες του Συνεδρίου κατά το διήμερο 17/18 Μαρτίου 2018. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 600 μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν συνολικά πάνω από 100 εργασίες για ποικίλα θεολογικά θέματα με τρόπο πρωτότυπο και ευρηματικό.

4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί φέτος στο Ηράκλειο Κρήτης στις 17-18 Μαρτίου 2018

Το 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» είναι μία καινοτόμος δράση που υλοποιείται από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» σε συνεργασία με το ΓΕΛ Γαζίου, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να διερευνήσουν θεολογικά ζητήματα, να αναζητήσουν ήθη και έθιμα συνυφασμένα με τη θρησκεία τους, να μελετήσουν θέματα που άπτονται της επιστήμης, αλλά και της θρησκείας και να πάρουν θέση απέναντι σε κοινωνικά και άλλα προβλήματα της σύγχρονης εποχής εξετάζοντάς τα και υπό το πρίσμα της χριστιανικής ηθικής.

3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας
«Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο»
Ξάνθη 18-19 Μαρτίου 2017

Φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο» που διοργάνωσε το σχολείο μας στην Ξάνθη στις 18-19 Μαρτίου 2017. Στο Συνέδριο συμμετείχαν 850 περίπου μαθητές από 50 σχολεία από όλη την Ελλάδα (τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιουνίου και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα), οι οποίοι με την επίβλεψη των καθηγητών τους εκπόνησαν και παρουσίασαν συνολικά 110 εργασίες για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με τη σχέση της Θεολογίας με την Ορθόδοξη Παράδοση και Ζωή, την Κοινωνία, την Επιστήμη και την Τέχνη. Όπως και τις άλλες χρονιές, έτσι και φέτος οι εργασίες των παιδιών παρουσίασαν εξαιρετική πρωτοτυπία, δημιουργικότητα και φαντασία, που απέδειξε και πάλι ότι η Θεολογία και το Ορθόδοξο βίωμα μπορούν να εμπνεύσουν τους μαθητές?

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες