Η Θεολογόα διαπραγματεύεται με τον Σύχρονο Κόσμο

Φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκαν χθες με επιτυχία οι εργασίες του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου «Η θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο». Για δεύτερη χρονιά το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος» διοργάνωσε με επιτυχία ένα Μαθητικό Συνέδριο με τη συμμετοχή 730 μαθητών και 120 καθηγητών, στο οποίο κατατέθηκαν 100 εργασίες από 60 σχολεία όλης της Ελλάδας. Σημαντική στάθηκε για την διοργάνωση η αντιπροσωπευτική συμμετοχή σχολείων από πολλές Περιφερειακές Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος: συμμετείχαν σχολεία (Δημόσια, Ιδιωτικά και Πειραματικά ) από την Ιεράπετρα  της Κρήτης μέχρι την Καστοριά, από τις ακριτικές Φέρες του Έβρου μέχρι τους Μολάους της Λακωνίας και από τη Χίο και τη Μυτιλήνη μέχρι την Πάτρα και τη Ναύπακτο. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν συνιστούν έναν μεγάλο όγκο εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο θα διατεθεί σύντομα σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Στην προσπάθειά μας αυτή υπήρξαν άνθρωποι που μας στήριξαν και μας εμψύχωσαν, όπως ο κ. Πολύβιος Στράντζαλης,  Σύμβουλος Θεολόγων Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μεγάλη χαρά ήταν για μας η παρουσία των Συμβούλων Θεολόγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ.κ. Ελένης Μιχαλοπούλου και Συργιάννη Μαρίας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Νικολάου Χριστόπουλου. Ταυτόχρονα θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του ΕΠΕΣ του Σχολείου μας και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του Καθηγητή κ. Χαρίτωνα Πολάτογλου, στον Σύλλογο Διδασκόντων αλλά και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την αμέριστη συμπαράσταση και έμπρακτη υποστήριξη που παρείχαν για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε και στους μαθητές του Σχολείου μας που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και υψηλή αίσθηση καθήκοντος.

Τέλος θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Για μια ακόμη φορά θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι για μας αποτελούν πλέον πολύτιμους συνεργάτες και φίλους.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος                                                                                  Τα Μέλη

Στ. Φριλίγκος                                                                             Κ. Αντικουλάνη

                                                                                                  Δ. Σαλονικίδης

Πρόσθετες πληροφορίες