4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο θεολογίας
Ηράκλειο Κρήτης 17-18 Μαρτίου 2018

Φωτογραφίες

Με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε και φέτος το 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης "Μ. Ανδρόνικος". Με τη συνδρομή  πολύτιμων φίλων και συνεργατών από την Κρήτη (του κ. Ασημακόπουλου και του κ. Τσουτσουδάκη από το ΓΕΛ Γαζίου, του κ. Καλυκάκη και του κ. Σαμουράκη από το Πειραματικό ΓΕΛ Ηρακλείου, καθώς και των μαθητών από τα δύο αυτά Λύκεια, που στελέχωσαν μαζί με τους μαθητές του δικού μας Λυκείου τη Γραμματεία του Συνεδρίου), αλλά και με την πολύτιμη στήριξη που παρείχαν καθηγητές και μαθητές από 40 και πλέον σχολεία από όλη την Ελλάδα, κατορθώσαμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις εργασίες του Συνεδρίου κατά το διήμερο 17/18 Μαρτίου 2018. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 600 μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν συνολικά πάνω από 100 εργασίες για ποικίλα θεολογικά θέματα με τρόπο πρωτότυπο και ευρηματικό.

Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος παρακολούθησε μεγάλο μέρος των συνεδριών της πρώτης μέρας και διατύπωνε συχνά τα σχόλιά του για τα παρουσιαζόμενα θέματα.

Θα θέλαμε να  ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς για τον κόπο τους να εποπτεύσουν τις εργασίες των μαθητών (που για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν όσους τις παρακολούθησαν και απέσπασαν θετικότατα σχόλια με την πρωτοτυπία και την ευρηματικότητά τους) και για την απόφασή τους να ταξιδεύσουν, συχνά από πολύ μακριά, στην όμορφη Κρήτη, για να λάβουν μέρος στο Συνέδριο. 

Θα προσπαθήσουμε σύντομα να ανεβάσουμε σε συγκεκριμένο ιστότοπο τα Πρακτικά του Συνεδρίου, ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποστηρικτικό υλικό για το μάθημα των Θρησκευτικών - και όχι μόνο.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και σας περιμένουμε συν Θεώ και του χρόνου, όπου τελικά αποφασιστεί να γίνει το Συνέδριο.

 

Με τιμή,

 

Κυριακή Αντικουλάνη

Δημήτρης Σαλονικίδης

Το Συνέδριο είναι εγκεκριμένο από την ΔΕΠΠΣ (Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων) και  υποστηρίζεται από τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Θεολόγων.

Πρόσθετες πληροφορίες