2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 30 Νοεμβρίου- 2 Δεκεμβρίου, το 2ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης, στο συνεδριακό κέντρο του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.

Το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος» συμμετείχε με επτά εργασίες μαθητών, πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που εκπροσώπησαν το σχολείο μας ήταν:

  1. «Μελέτη, σχεδιασμός και κατασκευή πρωτότυπου μοντέλου Formula 1, με Χρήση προγραμμάτων CAD/CAM/CAE». Από τους μαθητές Χρίσκο Αρσένη-Κλέωνα, Σπορίδη, Μάριο, Αραμπατζή Αχιλλέα, Λαγανά Γιάννη, Κουτσικάκη Δημήτρη και παρουσιάστηκε από τον Οικονόμου Δημήτρη.
  2. «Επιστημονική φαντασία ή πραγματικότητα» από τους μαθητές Οικονόμου Δημήτρη και Σταμπουλίδου Θωμαή.«Πώς επιδρούν τα διαφορετικά είδη μουσικής στους καρδιακούς παλμούς του ανθρώπου, κατά την διάρκεια ήπιας άσκησης» από τους μαθητές: Σεσέρι Κων/να, Σταμπουλίδου Θωμαή, και Ρίτσα Θανάση.
  3. «Οικοποίηση του Κόκκινου πλανήτη» από τους μαθητές Παπαδοπούλου Αλεξάνδρα, και Ρίτσα Θανάση. 
  4. «Γενετική Μηχανική: μέχρι πού φτάνουν τα όρια της;» από τις μαθήτριες Σεσέρι Κων/να, Χλωρίδου Δανάη, Τσακιρίδου Δήμητρα και Χρυσανίδου Ευδοξία. 
  5. «Γενετικός κώδικας-Κρυπτογραφία» από τους μαθητές Δροσσά Γιάννη και Νικολάου Αλέξανδρο.
  6. «Τεχνητή νοημοσύνη και η εφαρμογή της γλώσσας προγραμματισμού Java» από τους μαθητές Ταχτατζή Αναστάσιο, Χατζηιωάννου Λαμπρινό και Φιδάνη Απόστολο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και σχολεία της ομογένειας από την Κωνσταντινούπολη. Εκτός από τις παρουσιάσεις των μαθητών υπήρχαν συνεδρίες παρουσίασης των Posters και μοντέλων που έφτιαξαν ομάδες μαθητών. Τέλος παρακολουθήσαμε πολύ ενδιαφέρουσες προσκεκλημένες ομιλίες από διαπρεπείς καλεσμένους. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου, http://www.scrs.edu.gr/el/normal/home

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου υπήρχαν επίσης προγραμματισμένες επισκέψεις στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», όπου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την μουσική εκδήλωση της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής «Η ανθρώπινη φωνή». Το Σάββατο το βράδυ μετά το τέλος των συνεδριάσεων διατέθηκαν δωρεάν εισιτήρια για τους μαθητές που επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το Γκαλά όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη εκπροσώπηση του σχολείου μας.

Ο σύλλογος διδασκόντων