Ανακοίνωση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου

Για τα μαθήματα:

    Πολιτική Παιδεία της Α? Λυκείου και

  Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών της Β? Λυκείου

με τίτλο:

«Η μετανάστευση στον σύγχρονο κόσμο και την Ελλάδα: Θεωρίες και πραγματικότητα»

(απευθύνεται στους διδάσκοντες των μαθημάτων και σε όλους τους συναδέλφους)

Με τις 53243/Γ2/14.4.2014 και 53254/Γ2/14.4.2014Υ.Α. του Υπουργείου Παιδείας προβλέπεται, για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, η διδασκαλία του μαθήματος Πολιτική Παιδεία 

στην Α΄ Λυκείου υπό νέο πρόγραμμα σπουδών καθώς και η διδασκαλία του μαθήματος Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών στη Β? Λυκείου Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.  Τα νέα σχολικά βιβλία περιέχουν κεφάλαια για τη μετανάστευση τα οποία καλύπτουν μια ευρεία θεματολογία.

Με αφορμή τη συμπερίληψη του πολυδιάστατου αυτού φαινομένου στα νέα προγράμματα σπουδών η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίαςοι σχολικοί Σύμβουλοι Οικονομολόγων και Κοινωνιολόγων και το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος» συνδιοργανώνουν σεμινάριο με τίτλο: «Η μετανάστευση στο σύγχρονο κόσμο και την Ελλάδα: Θεωρίες και πραγματικότητα».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 από τις 9.00? έως τις 14.30?, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος»Κλεάνθους 30, Κ. Τούμπα Θεσσαλονίκης, Τηλ.: 2310908700.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να τροφοδοτήσει του συμμετέχοντες με σύγχρονο ερευνητικό, βιβλιογραφικό και στατιστικό υλικό γύρω από τη μετανάστευση. Το υλικό αυτό μπορεί να αποτελέσει βασικό εκπαιδευτικό υλικό για τη διδασκαλία του μεταναστευτικού φαινομένου στο πλαίσιο των μαθημάτων Πολιτική Παιδεία και Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών. Επίσης, να αποτελέσει εφαλτήριο ενός γόνιμου διαλόγου γύρω από το μεταναστευτικό φαινόμενο.

Το σεμινάριο δεν απευθύνεται μόνο στους συναδέλφους που διδάσκουν τα σχετικά μαθήματα, αλλά απευθύνεται και σε όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν επισταμένα για το μεταναστευτικό φαινόμενο.

Το πρόγραμμα και η αφίσα του σεμιναρίου επισυνάπτονται. Η πιστή τήρηση του προγράμματος θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων του και στην κατά το δυνατόν πολυπρισματική προσέγγιση του φαινομένου.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

 

Για το ΕΠΕΣ του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης

   
     

Ο Πρόεδρος

 

Ο Διευθυντής

     

Πολάτογλου Χαρίτων

 

Φριλίγκος Στυλιανός

Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

   

Η αφίσα του Συνεδρίου

Πρόσθετες πληροφορίες