ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ

Φωτογραφίες - Βίντεο

Την Τρίτη 09/04/2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας ένα βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και την αναζωογόνηση, προκειμένου να ανταποκρίνονται σε τυχόν επείγον συμβάντα στο σχολείο και στην καθημερινή τους ζωή, μέχρι να έρθουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευόμενοι μαθητές μετά τη θεωρητική τους ενημέρωση, συνέχισαν με πρακτική εξάσκηση σε εξειδικευμένα προπλάσματα. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα: στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS), Θέση Ανάνηψης και Πνιγμονή (Κίνδυνος απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα). Ο κάθε μαθητής είχε τη δυνατότητα να εξοικειωθεί βιωματικά με το πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται για να κρατηθεί ένας συνάνθρωπος στη ζωή, παρέχοντας ένα από τα πρώτα επίπεδα φροντίδας σε θύματα που κινδυνεύουν.   

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κύριο Τομπούλογλου Ιωάννη,  πιστοποιημένο εκπαιδευτή της “Europian Resuscitation Council” και υπεύθυνο Αγωγής Υγείας που συντέλεσε ενεργά, ώστε να πραγματοποιηθεί το παραπάνω σεμινάριο.

Συντονιστές::Τσιάμης Αστέριος,  Μεμετζίδης Γεώργιος.

Πρόσθετες πληροφορίες