1Η ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERASMUS+ KA2
“INVENTORS AND INNOVATORS: OUR HERITAGE AND OUR FUTURE”
ΣΤΟ
FREIBURG ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Φωτογραφίες

Μετά από την πρώτη συντονιστική συνάντηση του Ζἀγκρεπ (14-17/11/2017), στην οποία συμμετείχαν μόνο καθηγητές, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Freiburg της Γερμανίας και η πρώτη συνάντηση ανταλλαγής ομάδων μαθητών μικρής διάρκειας (Short-term exchange of groups of pupils) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 Inventors and Innovtors: our heritage and our future” (19-24/03/2018). Μαθητές των πέντε σχολείων της σύμπραξης από την Κροατία, τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ελλάδας, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, αφού γνωρίστηκαν την πρώτη ημέρα με παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες,  παρουσίασαν τις εργασίες τους σχετικά με τη χώρα, την πόλη και το σχολείο τους, αλλά και σχετικά με τους εφευρέτες και τις καινοτομίες του παρελθόντος της χώρας τους. Ταυτόχρονα, πήραν μέρος σε εργαστήρια διαδικτυακής δημιουργίας παρουσιάσεων και κουίζ, ενώ παρακολούθησαν και διάλεξη ειδικού σχετικά με την καινοτομία. Το θέμα της καινοτομίας και της εφευρετικότητας, εξάλλου, υποστηρίχτηκε και από τις πολύ ενδιαφέρουσες επισκέψεις και ξεναγήσεις τόσο στο Μουσείο της Mercentes, στην Στουτγάρδη, όσο και στο παλιό ορυχείο αργύρου στον Μέλανα Δρυμό. 

Βέβαια, όπως συνηθίζεται στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων, μαθητές και καθηγητές, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Freiburg μέσα από οργανωμένη περιήγηση, ενώ η επίσκεψη και ξενάγηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο τόνισε την ευρωπαϊκή διάσταση της συνάντησης. Η εξοικείωση, άλλωστε, των μαθητών μας με τον τρόπο ζωής της γερμανικής οικογένειας στο τέλος πια του πενθημέρου ήταν μεγάλη και η συγκίνηση του αποχωρισμού αισθητή!

Εκ μέρους του διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ «Μανόλης Ανδρόνικος» ένα μεγάλο ευχαριστώ στο γερμανικό σχολείο και τις γερμανικές οικογένειες για την άψογη διοργάνωση της συνάντησης και τη ζεστή φιλοξενία τους.

Η επόμενη συνάντηση, για τον προγραμματισμό της οποίας εργάστηκαν χωριστά και εντατικά οι συντονιστές του Προγράμματος από τις πέντε χώρες, θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Πρόσθετες πληροφορίες