2η διασχολική συνάντηση
στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

My involvement as a European with refugee children

Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε από 18/3/2018 έως 24/3/2018 η δεύτερη διασχολική συνάντηση “Short-term exchanges of groups of pupils” στο Chateau Thierry της Γαλλίας. Οι  αποστολές της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Κροατίας αποτελούνταν από έξι μαθητές και δυο συνοδούς καθηγητές, οι μαθητές όλων των χωρών φιλοξενήθηκαν από τους Γάλλους μαθητές του Lycée Jean de la Fontaine.

Την πρώτη μέρα της συνάντησης οι μαθητές παρουσίασαν το υλικό και τις δράσεις που υλοποίησαν από την πρώτη συνάντηση της Θεσσαλονίκης που έγινε στις αρχές Δεκέμβρη μέχρι την συνάντηση της Γαλλίας. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι δράσεις διάχυσης που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄ τάξης, αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Αρκά με αγγλικούς υπότιτλους και όλες οι υποστηρικτικές δράσεις που υλοποίησε το σχολείο μας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα μετανάστευσης και αντιρατσιστικής εκπαίδευσης. Στην συνέχεια ξεναγηθήκαμε από τους Γάλλους μαθητές στους χώρους και τις υποδομές του σχολείο τους καθώς και σε σημαντικά μνημεία και σημεία της πόλης τους.

Τις επόμενες τρεις μέρες πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος επιμορφωτικός κύκλος βιωματικών σεμιναρίων από την InterCultur, ενώ τα απογεύματα υπήρχαν πολιτιστικές εκδηλώσεις και παιχνίδια για όλους τους συμμετέχοντες

Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε το Παρίσι και περιηγηθήκαμε για πολλές ώρες στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης του φωτός. Παρά το τσουχτερό κρύο απολαύσαμε το πανέμορφο Παρίσι και φύγαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε το σχολείο υποδοχής για την οργάνωση της συνάντησης και τους 6 μαθητές της Β΄ τάξης που εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας.

 

Οι συνοδοί καθηγητές