3η συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ στην Ουγγαρία

Σημείωση: Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τα σχετικά Βίντεο και φωτογραφίες.

Πραγματοποιήθηκε στο Kisujszallas της Ουγγαρίας από 18/4/2015 έως 25/4/2015 η δεύτερη διασχολική συνάντηση με θέμα «Διαχείριση των σκουπιδιών στην πόλη μας και το σχολείο μας».

Η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από επτά μαθήτριες και έναν μαθητή  της Β τάξης και δύο συνοδούς καθηγητές. 

Η φιλοξενία των Ούγγρων εταίρων ήταν κάτι περισσότερο από θερμή και το πρόγραμμα πλούσιο σε δραστηριότητες και πολύ καλά οργανωμένο.

Πριν την επίσημη έναρξη του προγράμματος και την άφιξή μας στο Kisujszallas είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή γεύση από την πρωτεύουσα, την Βουδαπέστη, όπου επισκεφθήκαμε την Όπερα, τον Ναό του Αγίου Στεφάνου και το Μουσείο του Τρόμου.

Την 1η ημέρα του προγράμματος μάς υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου.

Την 2η  ημέρα επισκεφθήκαμε το κέντρο διαλογής και ανακύκλωσης της πόλης και το απόγευμα το κέντρο ανακύκλωσης ηλεκτρονικών στο Karcag.  To βράδυ της ίδιας μέρας συμμετείχαμε σε εκμάθηση παραδοσιακών χορών σε σχολή χορού της πόλης.

Την 3η ημέρα παρουσιάστηκαν οι εργασίες των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχετικά με την διαχείριση των σκουπιδιών.  Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων φωτογραφιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με θέμα ?Litteredearth?. Δείτε την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας.

Την 4η ημέρα επισκεφθήκαμε την πανέμορφη και γραφικότατη ιστορική πόλη του Eger, όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ιστορικό κάστρο. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Poroszlo, έναν σημαντικό βιότοπο, και ξεναγηθήκαμε στο Οικολογικό του Κέντρο (Ecocenter), το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει ένα πλούσιο ενυδρείο με ψάρια του γλυκού νερού.  Μετά την περιήγηση στο χώρο του κέντρου επιβιβαστήκαμε σε βάρκες και περιηγηθήκαμε στη λίμνη Tisza.

Την 5η ημέρα φύγαμε για τη Βουδαπέστη. Διασχίσαμε τις γέφυρες του Δούναβη και περιπλανηθήκαμε στα ιστορικά κτήρια της Βούδας, το Παλάτι, την προεδρική κατοικία, την εκκλησία του Ματία και τον Πύργο των ψαράδων.  Το βράδυ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του φωτογραφικού διαγωνισμού. Για να δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της συνάντησης πατήστε εδώ.

Για να δείτε τη δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πατήστε εδώ

Δείτε το video που ετοίμασαν οι Ούγγροι εταίροι για τις δραστηριότητες ολόκληρης της εβδομάδας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την άψογη συμπεριφορά τους καθ? όλη τη διάρκεια της εκδρομής και τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις, που απέσπασαν τα θετικά σχόλια των αντιπροσώπων όλων των συμμετεχόντων χωρών.

 

Οι συνοδοί Καθηγητές

 

Κυριακή Γρηογοριάδου, Βιολόγος

Δημήτριος Σαλονικίδης, Φιλόλογος