Ολοκλήρωση 4ης συνάντησης Erasmus+ στο Βουκουρέστι

    Μετά από τις συναντήσεις της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και του Kis?jsz?ll?s της Ουγγαρίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και η τέταρτη συνάντηση της σύμπραξης σχολείων, στην οποία συμμετέχουμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ?European School Partnership for Sustainability».

Θέματα της συγκεκριμένης συνάντησης :  το «Νερό» και η «Ενέργεια».  Μαθητές των έξι χωρών της σύμπραξης (Ιταλίας, Τουρκίας, Ουγγαρίας, Κροατίας, Ρουμανίας και Ελλάδας) στη διάρκεια αυτής της ανταλλαγής ομάδων μαθητών μικρής διάρκειας (Short-term exchanges of groups of pupils) παρουσίασαν τις εργασίες τους πάνω στα παραπάνω θέματα και πήραν μέρος σε σχετικά, βιωματικά (με παιχνίδια ρόλων και κατασκευές), εργαστήρια.

    Ακόμη, μαθητές και καθηγητές, μέσα από περιηγήσεις στην πόλη, επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία, εκδρομές και κοινές δραστηριότητες,  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την γοητευτική πόλη του Βουκουρεστίου, την πανέμορφη, φθινοπωρινή εξοχή της Ρουμανίας, αλλά και στοιχεία από τη Ρουμανική κουλτούρα και Ιστορία. Η εξοικείωση, άλλωστε, των μαθητών μας με τον τρόπο ζωής της Ρουμανικής οικογένειας στο τέλος πια του πενθημέρου ήταν μεγάλη και η συγκίνηση του αποχωρισμού αισθητή!

    Η επόμενη συνάντηση, για τον προγραμματισμό της οποίας  εργάστηκαν χωριστά και εντατικά οι συντονιστές του Προγράμματος από τις έξι χώρες, θα πραγματοποιηθεί στο Karlovacτης Κροατίας, τον Απρίλιο του 2016.

Τις ελληνικές παρουσιάσεις, καθώς και φωτογραφίες από την 4η Συνάντηση Erasmus+  στο Βουκουρέστι μπορείτε να δείτε εδώ.