Η Γωνιά των ξένων γλωσσών

Ψηφιακά έργα σε γερμανική γλώσσα
ως ατομικές ή ομαδικές εργασίες

Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Κατά το δεύτερο τετράμηνο οι μαθητές, -τριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου δημιούργησαν για το μάθημα των Γερμανικών ψηφιακά έργα σε γερμανική γλώσσα ως ατομικές ή ομαδικές εργασίες. Οι μαθητές, -τριες της Α΄ τάξης δημιούργησαν ψηφιακές αφίσες όπου παρουσίασαν τις διατροφικές τους συνήθειες και προτιμήσεις ενώ οι μαθητές, -τριες της Β΄ τάξης δημιούργησαν βίντεο ψηφιακής αφήγησης στα οποία περιέγραψαν κάποιες καλοκαιρινές διακοπές που τους έχουν μείνει αξέχαστες. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται εργασίες και από τις δύο τάξεις. Καλό καλοκαίρι!

Το γλωσσικό ταξίδι της Λάρα στην Ευρώπη.
Σχολικό Έτος 2021-2022
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του 1ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τον Οκτώβριο ένα νοερό ταξίδι στις γλώσσες της Ευρώπης.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης όρισε το 2001 την 26η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εορτασμού των ευρωπαϊκών γλωσσών με την πεποίθηση ότι η γλωσσική ποικιλομορφία αποτελεί βασικό στοιχείο της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ηπείρου μας. Κάθε χρόνο προτείνει εκπαιδευτικές δράσεις και διαγωνισμούς με στόχο τη γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με τις γλώσσες αλλά και τις διαλέκτους που ομιλούνται στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών οι μαθητές μας έκαναν ηλεκτρονικά κουίζ για να ελέγξουν τις γνώσεις τους και συνόδευσαν τη μικρή Λάρα στο ταξίδι της στις ευρωπαϊκές γλώσσες.

Οι μαθητές επέλεξαν στην τύχη μία κάρτα ο καθένας με πληροφορίες και λέξεις για κάποια ευρωπαϊκή γλώσσα ή διάλεκτο και ανέλαβαν να την παρουσιάσουν και παράλληλα να μάθουν σε αυτήν τους αριθμούς μέχρι το δέκα καθώς και ορισμένες εκφράσεις. Για να βοηθηθούν στην προφορά των λέξεων και εκφράσεων μπορούσαν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου υπάρχει αναρτημένο το πλήρες ακουστικό υλικό.
(https://edl.ecml.at/Activities/languagejourney/tabid/3223/Default.aspx)
 
Οι μαθητές δημιούργησαν πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τη γλώσσα που επέλεξαν παρουσιάζοντας συνολικά 19 γλώσσες στην ολομέλεια της τάξης.

Τις παρουσιάσεις μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο:https://padlet.com/teolilos/Bookmarks

Πρόσθετες πληροφορίες