Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2020
1ο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης - Μανόλης Ανδρόνικος

Με την ευκαιρία των ανακοινώσεων των βάσεων στις Πανελλαδικές του 2020, το ΕΠΕΣ και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου ανακοινώνει τα στατιστικά των βαθμολογιών των μαθητών και μαθητριών του που συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Εισαγωγικά θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι οι επιτυχίες ενός σχολείου δεν καθορίζονται απαραίτητα από τον προσδιορισμό του ονόματός του (πρότυπο, πειραματικό, γενικό, επαγγελματικό κλπ) αλλά από την προσπάθεια, την σταθερότητα και το κοινό όραμα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Συνεχίζοντας την καλή παράδοση του σχολείου και παρ όλη την φιλολογία στον τύπο για δυσκολίες και καταποντισμούς στις εξετάσεις, οι μαθητές μας τα κατάφεραν. Από τα στοιχεία που αναφέρονται παρακάτω, σημειώνουμε ότι στην Φυσική το 80% έγραψε από 17 έως και 20 και στην Βιολογία αντίστοιχα το 85%. Στα Μαθηματικά ενώ Πανελλαδικά το 59% έγραψε κάτω από την βάση, σε εμάς το 61% βαθμολογήθηκε από 17 έως 20. Στην Χημεία το 67% των μαθητών μας βαθμολογήθηκε από 16 έως 20, ενώ Πανελλαδικά το 48% έγραψε κάτω από την βάση. Στην Ιστορία και την Κοινωνιολογία οι 11 στους 13 (το 85%) έγραψαν από 18 έως 20! Στην Οικονομία αντίστοιχα το 67%, ενώ στην Πληροφορική το 56%. Στην Γλώσσα και Λογοτεχνία οι μαθητές Πανελλαδικά ταλαιπωρήθηκαν γράφοντας το 28% κάτω από την βάση, το 49% από 10 έως 14, ενώ οι μαθητές μας κατά 75% έγραψαν από 14 έως 20! Στα Αρχαία το 92% των μαθητών μας βαθμολογήθηκε από 16 έως 20, ενώ το 47% Πανελλαδικά έγραψε κάτω από την βάση.

Γενικά σε όλα τα μαθήματα η εικόνα είναι πολύ καλή, καταδεικνύει την προσπάθεια των μαθητών μας αλλά αντικατοπτρίζει και την συνεισφορά όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, ήδη από την Α' λυκείου.

Αναπόφευκτα οι καλές βαθμολογίες οδήγησαν στην εισαγωγή όλων σε σχολές που αυτοί επιθυμούσαν. Παρακάτω επίσης αναφέρονται οι σχολές επιτυχίας των μαθητών μας. Θεωρούμε ότι δεν έχει και πολλή σημασία η σχολή ή η σειρά επιτυχίας σε αυτήν, καθότι είναι αποκλειστικό μέλημα των ιδίων να γίνουν περισσότερο ή λιγότερο καλοί επιστήμονες. Μπαίνουμε όμως στον πειρασμό να μνημονεύσουμε ότι ο πρώτος επιτυχών στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Υπολογιστών του ΑΠΘ, ο πρώτος επιτυχών στην Σχολή Ικάρων (Μηχανικοί), ο δεύτερος στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, ο τρίτος στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, ο τρίτος στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, ο πέμπτος στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, ο έκτος επιτυχών στην Σχολή Ευελπίδων, ο έκτος στην Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης είναι όλοι μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας.

Καταλήγοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους τους μαθητές και τους γονείς τους για την συνεργασία που είχαμε και αυτήν την σχολική χρονιά και να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους φοιτητές/φοιτήτριες μας. Ελπίζουμε και του χρόνου να ανακοινώσουμε τα ίδια και καλύτερα…