ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-02-2016
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συμμετείχαμε την Τετάρτη 24-02-2016 και ώρα 1900 στην πρώτη συνάντηση αποφοίτων που διοργάνωσε το σχολείο μας. Πήραν μέρος και έκαναν εγγραφή δίνοντας μας τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας τους εκατόν δύο (102) άτομα συνολικά, από όλες τις περιόδους λειτουργίας του σχολείου! Ο χώρος της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων πλημμύρισε από όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις καθώς συναντήθηκαν παλιοί συμμαθητές και φίλοι (ορισμένοι μετά από πολύ καιρό!). Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από τους προσερχόμενους ρώταγαν τους εθελοντές μας "που γίνεται ρε παιδιά το reunion;". Οι ιστορίες από τα μαθητικά χρόνια έδιναν και έπαιρναν, οι φωνές σταδιακά άρχισαν να γίνονται δυνατότερες και πιο χαλαρές, οι παλιοί καθηγητές του σχολείου λες και ξαναγύρισαν στο χώρο του σχολείου με τα παρατσούκλια, τα

τικ και τις παραξενιές τους! Πολύ απόφοιτοι ανέβηκαν στις τάξεις και τους άκουγα να βγάζουν τσιρίδες χαράς και να μιμούνται τις παρατηρήσεις των καθηγητών ή τα "μαργαριτάρια" των συμμαθητών τους! Ολοι τους ήταν εκεί: ο χοντρούλης και μάλλον πρώην σπασικλάκος, ο μαγκάκος που πρέπει να ήταν σκληρό καρύδι και τώρα δείχνει άνθρωπος της πιάτσας, ο πρώην πρόεδρος του δεκαπενταμελούς της εποχής "κάτσε καλά Γεράσιμε", η ξανθιά όμορφη κυρία με το αυστηρό στυλ (δεν γνωριστήκαμε αλλά θα την έκανα στέλεχος πολυεθνικής), η μελαχρινή όμορφη κυρία με το σγουρό μαλλί, το καλόγουστο φουλάρι και το γενικότερο ντύσιμο με άποψη (ούτε με αυτή γνωριστήκαμε-Κλαίρη δεν έκανες τίποτε απόψε!) και όλοι οι άλλοι. Παρών ο όμορφος, αειθαλής και ανεξάντλητος Λάζαρος (Κακουλίδης) ο οποίος γνώριζε περίπου τους πάντες. Παρούσα και η Σοφία (Τζελέπη) με πολύ ενδιαφέρον και θετική διάθεση. Μόνο καλά λόγια για τους εθελοντές μας από την Α΄Τάξη. Μίλησα τρυφερά και αγκάλιασα τα παιδιά αυτά, αρκετά από τα οποία έχω κατσαδιάσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες! Γιατρέ κάτι αλλάζει μέσα μου το νιώθω!

Πολλά-πολλά συγχαρητήρια και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Κλαίρη και το Σταύρο για την άψογη (επαγγελματική θα τη χαρακτήριζα!) διοργάνωση της εκδήλωσης! Πήραν άριστα πλήρες σε όλα τα επίπεδα της απαιτηθείσας προετοιμασίας!!! Συγκρότηση αρχείου-βάσης δεδομένων με το σύνολο των στοιχείων για την ενημέρωση, συμπλήρωση των στοιχείων για τους προσερχόμενους, συντονισμός των εθελοντών, υποδοχή των προσερχομένων, οργάνωση των ομιλιών. Καθοριστική και πολύτιμη η συνεισφορά του Μεμετζίδη στην όλη προετοιμασία της εκδήλωσης. Ο Ζήκου βέβαια ήταν και τη φορά αυτή ο "φύλακας άγγελος" του τεχνολογικού οπλοστασίου του σχολείου και ο άνθρωπος που εγκαινίασε τον ιστοχώρο επικοινωνίας των αποφοίτων.

Για άλλη μια φορά είμαι πολύ συγκινημένος. Αυτή η χώρα μας πικραίνει και μας εξοργίζει αλλά και πολλές φορές φέρνει στο δρόμο μας άξιους ανθρώπους, συνεργάτες, φίλους και συμπολίτες που μας απλώνουν το χέρι και μας βοηθάνε να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο.

Σ. Φριλίγκος   

Πρόσθετες πληροφορίες