Πέμπτη 09/10/201

Σήμερα Πέμπτη 09/10/2014 έγινε η πρώτη συνάντηση των μαθητών του ομίλου εθελοντισμού «Μαθητές εν δράσει». Καλωσορίσαμε τα νέα μέλη μας και θυμηθήκαμε τις περσινές δράσεις μας μέσα από το blog, προκειμένου να γνωρίσουν και αυτά το έργο μας. Στη συνέχεια ενημερώσαμε τα παιδιά για την δράση την οποία ξεκινήσαμε στο πλαίσιο συνεργασίας με άλλα σχολεία.

Τους εξηγήσαμε, πως μέσα από μια σύμπραξη-συνεργασία σχολείων θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα «Δίκτυο εθελοντισμού» το οποίο θα αναλαμβάνει κοινές δράσεις και θα συνεργάζεται πάνω σε αυτές με στόχο ο εθελοντισμός να γίνει βίωμα όλων των παιδιών.

Στη συνέχεια τα παιδιά έκαναν διάφορες προτάσεις για το ξεκίνημα της χρονιάς. Καταλήξαμε στις εξής:

α. Συλλογή γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, μπογιές, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής) για τα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας. Σύνθημά μας: ένα τετράδιο για κάθε παιδί της παλαιστίνης.

β. Προτάσεις έγιναν για το παζάρι των Χριστουγέννων, όπως: να φτιάξουμε και να πουλήσουμε μαρμελάδες, σάλτσες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, κουλουράκια, στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, χριστουγεννιάτικα σουβέρ και σελιδοδείκτες. Όσα χρήματα συγκεντρωθούν  αποφασίσαμε να τα δώσουμε σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα.

γ. στην ατζέντα μας μπήκε η θεατρική αφήγηση παραμυθιών στα ιδρύματα και τα νοσοκομεία τις μέρες των Χριστουγέννων. Η περσινή εμπειρία ήταν μοναδική για όλους μας.

δ. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και η ψυχαγωγία παιδιών που ζουν σε ιδρύματα μπήκε στο ημερολόγιο μας για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Με αυτές τις ιδέες και πολύ όρεξη ξεκινήσαμε στην πρώτη μας συνάντηση.

Καλή χρονιά μικροί εθελοντές