Τετάρτη 19/11/2014

Σήμερα η μέρα μας ήταν εξαιρετική. Τα παιδιά του Ομίλου μας συγκεντρώθηκαν όλα για να συνεχίσουμε τις κατασκευές μας. Η κ. Μιχαηλίδου μας έφερε κι άλλα αστεράκια αλατοζύμης για να δουλέψουμε.

Στο μεταξύ στα πλαίσια του Δικτύου Εθελοντισμού που προσπαθούμε να στήσουμε με το 18ο ΓΕΛ, το 20ο ΓΕΛ και το 2ο Γυμνάσιο Μηχανιώνας κάναμε σήμερα την πρώτη μας κοινή εξόρμηση.

Μετά από ενημέρωση που είχαμε από την κ. Γαβριήλογλου κλείσαμε ραντεβού και όλοι μαζί οι "Μαθητές εν δράσει" μαζί με τους συνοδούς καθηγητές κ. Γρηγοριάδου Σίσυ, κ. Παπακωνσταντίνου Λίνα και κ. Κουνή Ζαχαρούλα επισκεφθήκαμε την  Κινητή Μονάδα "Οδυσσέας" από το "Χαμόγελο του παιδιού".Εκεί μας περίμενε ο ψυχολόγος κ. Στέφανος και ο ιδρυτής του "Χαμόγελου του παιδιού" κ. Γιαννόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος μας ενημέρωσε για την λειτουργία της οργάνωσης και στην συνέχεια ο κ. Στέφανος μας αφηγήθηκε με σχεδόν "θεατρικό" τρόπο την ιστορία ενός παιδιού που κακοποιήθηκε σε μικρή ηλικία. Σε όλη την διάρκεια της αφήγησης μέσα από διάφορες ερωτήσεις υπήρχε αλληλεπίδραση με τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν με καλή διάθεση. Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε και στις 17.30 αναχωρήσαμε παίρνοντας μαζί μας τα ενθύμια που μας έδωσαν οι εθελοντές της οργάνωσης. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και email προκειμένου να συνεργαστούμε και στο μέλλον. Χαιρετήσαμε τον κ. Γιαννόπουλο, τον ψυχολόγο κ. Στέφανο και  βγήκαμε αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στο μεταξύ να μην ξεχνάμε πως πίσω στο σχολείο υπήρχε μια ομάδα του εθελοντισμού μαζί με την κ. Μιχαηλίδου.

Δείτε τις Φωτογραφίες