Αρχαιολογίας, Τέχνης και Επιστήμης

Ο όμιλος Αρχαιολογίας, Τέχνης και Επιστήμης από την κα Βασιλική Γκράτσιου

Η παράσταση του ομίλου Αρχαιολογίας Τέχνης και Επιστήμης
«ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

Σημείωση: Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε το Βίντεο της παράστασης

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 7μ.μ. πραγματοποιήθηκε η κοινή εκδήλωση των Ομίλων Αρχαιολογίας και Δημιουργικής Γραφής  του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης «Μανόλης Ανδρόνικος» με συμμετοχή μαθητών και του 2ου ΠΠΓΕΛ, 10ου και 18ου ΓΕΛ. Παρουσιάστηκαν οι εργασίες και τα έργα των μαθητών και των δύο ομίλων καθώς  και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Στα ίχνη των χρωμάτων». Το κεντρικό θέμα μας ήταν το χρώμα στην αρχαία τέχνη και το χρώμα ως έμπνευση στη δημιουργική γραφή.

«ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 στις 7μ.μ. παρουσιάζεται η κοινή εκδήλωση των Ομίλων Αρχαιολογίας και Δημιουργικής Γραφής  του Σχολείου μας με συμμετοχή μαθητών και του 2ου ΠΠΓΕΛ, 10ου και 18ου ΓΕΛ. Θα παρουσιαστούν οι εργασίες και τα έργα των μαθητών μας  και το πολιτιστικό πρόγραμμα «Στα ίχνη των χρωμάτων». Το κεντρικό θέμα μας είναι η χρήση του χρώματος στην αρχαία τέχνη και το χρώμα ως έμπνευση στη δημιουργική γραφή. Θα παρουσιαστούν έργα από την Κυκλαδική μέχρι την Παλαιοχριστιανική περίοδο, από την Βεργίνα και την Αμφίπολη μέχρι την Πομπηία και την παλαιοχριστιανική Θεσσαλονίκη. Τα έργα αυτά συνομιλούν με τη σύγχρονη τέχνη και δίνουν αφορμή για τη δημιουργία λογοτεχνικών έργων από τους μαθητές μας.

Σας περιμένουμε.

Οι υπεύθυνες των Ομίλων Αρχαιολογίας και Δημιουργικής Γραφής:

Βασιλκή Γκράτζιου , Αλίκη Συμεωνάκη
 

Πρόσκληση

Κοπή Βασιλόπιτας Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 τα μέλη των ομίλων Αρχαιολογίας και Δημιουργικής Γραφής έκοψαν μαζί τις βασιλόπιτές τους. Μετά τον απολογισμό του 2014 ακολούθησε ο προγραμματισμός των κοινών δραστηριοτήτων και της τελικής παρουσίασης του κοινού θέματος των δύο ομίλων. Στη συνέχεια οιμαθητές του ομίλου Αρχαιολογίας, με αφορμή τις νεότερες εξελίξεις, ενημερώθηκαν και συζήτησαν γενικότερα για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων και ειδικότερα για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ακόμη έγινε συζήτηση για τις ιστορικές πηγές που σχετίζονται με τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια με αφορμή σχετικό ντοκυμαντέρ. Τέλος οι μαθητές προετοίμασαν υλικό για τη διαδικασία του οστρακισμού, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε τις Φωτογραφίες

 

Πρόσθετες πληροφορίες