Ο Όμιλος Πειραμάτων «Πειρ- Ομαδόν» ( Με λίγα λόγια)

Ο  Όμιλος Πειραμάτων «Πειρ-Ομαδόν» λειτούργησε άτυπα την πρώτη φορά και ήταν τη  σχολική χρονιά 2011-2012. Η δύναμη του ήταν 15 μαθητές από το σχολείο μας. Τις σχολικές χρονιές  2012-2013, και 2013-2014 λειτούργησε επίσημα και δέχτηκε και μαθητές από γειτονικά σχολεία. Βασικός στόχος  του Ομίλου είναι να εξοικειωθούν  οι μαθητές με την ερευνητική και την πειραματική διαδικασία  αλλά και  να κατανοήσουν ότι η καθημερινότητα μας έχει άμεση σύνδεση με τις φυσικές επιστήμες.

Μαθητές του Ομίλου πήραν με επιτυχία μέρος στο τοπικό  Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO, στο Διαγωνισμό Δημιουργικών Πειραμάτων αλλά και στο Μαθητικό Συνέδριο ACSTACπαρουσιάζοντας  πρωτότυπες  πειραματικές εργασίες. Κάποιες από αυτές βραβεύτηκαν ενώ όλες  είχαν ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους κριτές. Επίσης μαθητές του Ομίλου οργάνωσαν και παρουσίασαν την Άνοιξη του 2012 και την Άνοιξη του 2014 «Τα Φυσικά Μαγικά» στην αυλή του σχολείου μας ενώ το 2013 παρουσίασαν Φυσικά Μαγικά στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου. Τα Φυσικά Μαγικά είναι μικρά εντυπωσιακά πειράματα . Τα παρακολούθησαν αλλά και προσπάθησαν να τα επαναλάβουν μαθητές του σχολείου μας αλλά και μαθητές των γειτονικών σχολείων.

Δείτε τους στόχους του Ομίλου για το 2013-14.

Μπορείτε να διαβάσετε τα ημερολόγια λειτουργίας του Ομίλου για το 2012-13 και για το 2013-14.

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από τη λειτουργία του ομίλου το 2013-14.

Ο απολογισμός του Ομίλου για τη σχολική χρονιά 2013-14 .

Για τη φετινή  σχολική χρονιά ο Όμιλος «Πειρ-Ομαδόν» και ο Όμιλος Καινοτομίας θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα και στενά συνεργαζόμενοι ώστε τα μέλη των ομίλων να εξοικειωθούν με το Πείραμα , την Έρευνα αλλά και την Καινοτομία. Έτσι  θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ο Υπερ- Όμιλος  «Πειρ. Και. Ομαδόν». Πληροφορίες για τον Υπερ- Όμιλο θα βρείτε εδώ.