ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ Σχολ. Έτος 2019-2020

Περιγραφή ομίλου

Η αφίσα

Ένας όμιλος για όλους τους μαθητές που θέλουν να έρθουν σε  επαφή με έναν υπέροχο κόσμο, τον κόσμο της Αρχαιολογίας και της Τέχνης, να ερευνήσουν τα μυστικά του και να ανακαλύψουν  τη σχέση του με τις θετικές επιστήμες. Έρευνα, ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της αρχαιολογίας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και προετοιμασία για ξενάγηση από τους ίδιους τους μαθητές, κατασκευές (αρχαίες επιγραφές από πηλό ή σοκολάτα).  Ένα διαχρονικό ταξίδι, του οποίου η πορεία του θα οριστεί και από τους μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Φέτος θα ασχοληθούμε μεταξύ άλλων με την εκμάθηση της τέχνης του ψηφιδωτού - θεωρητική και πρακτική - δημιουργώντας ένα αντίγραφο ψηφιδωτού δαπέδου από το ανάκτορο του Γαλερίου στη Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνη: Bασιλική Γκράτζιου  (Φιλόλογος και Διδάκτορας Κλασικής Αρχαιολογίας)

Η βασιλόπιτα του Ομίλου Αρχαιολογίας και η…τελευταία ψηφίδα
Όμιλος ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου τα μέλη του Ομίλου Αρχαιολογίας και Εργαστηρίου ψηφιδωτού κόψαμε, όπως κάθε χρόνο, τη βασιλόπιτά μας. Φέτος όμως η κοπή της πίτας συνδυάστηκε και με μια ακόμη γλυκιά στιγμή, την τελετουργική ολοκλήρωση του ψηφιδωτού μας (αντιγράφου δαπέδου του Γαλεριανού συγκροτήματος). Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν για το ψηφιδωτό αυτό, από την Ελένη Ισπόγλου και την Μαρία Ράινερς, που το σχεδίασαν, την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, την Εύη Φλώρου, τον Πρόδρομο Πολυχρονιάδη, τον Κώστα Τσακίρη, τον Αλέξανδρο Μυρώνη, την Βασιλική Διαμαντή, την Φαίη Κεραμοπούλου, μέχρι τους μικρότερους της παρέας, την Νικόλ Κύριο, την Χρυσούλα Σταυρίδου και τον Ντίνο Καλογεράκη. Μπράβο σε όλους!

Πρόσθετες πληροφορίες