Αρχαιολογίας, Τέχνης και Επιστήμης Σχ. Έτος 2018-2019

Ο όμιλος Αρχαιολογίας, Τέχνης και Επιστήμης από την κα Βασιλική Γκράτσιου την Πέμπτη από 1430 έως  1600 .

Ο  Όμιλος Αρχαιολογίας του σχολείου μας
 
υποδέχεται φοιτητές του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ

Η συνάντηση του ομίλου μας την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 ήταν ιδιαίτερη. Εκτός από την εργασία μας  στο αντίγραφο του ψηφιδωτού δαπέδου του Γαλεριανού συγκροτήματος, που συνεχίζεται με αμείωτη διάθεση και υπομονή, υποδεχθήκαμε μια ομάδα 14 φοιτητριών και φοιτητών από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Κοντά μας γνώρισαν την τεχνική της κατασκευής οστράκων, καταλοίπων της διαδικασίας του οστρακισμού από την αρχαία Αγορά της Αθήνας. Δημιούργησαν τα δικά τους αντίγραφα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας με θέμα «Άνθρωπος και Περιβάλλον», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2019. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση μπορείτε να δείτε εδώ.

Περιγραφή ομίλου
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
και ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

Ένας όμιλος για όλους τους μαθητές που θέλουν να έρθουν σε  επαφή με έναν υπέροχο κόσμο, τον κόσμο της Αρχαιολογίας και της Τέχνης, να ερευνήσουν τα μυστικά του και να ανακαλύψουν  τη σχέση του με τις θετικές επιστήμες. Έρευνα, ενημέρωση για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της αρχαιολογίας, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και προετοιμασία για ξενάγηση από τους ίδιους τους μαθητές, κατασκευές (αρχαίες επιγραφές από πηλό ή σοκολάτα).  Ένα διαχρονικό ταξίδι, του οποίου η πορεία του θα οριστεί και από τους μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Φέτος θα ασχοληθούμε με την εκμάθηση της τέχνης του ψηφιδωτού - θεωρητική και πρακτική - δημιουργώντας ένα αντίγραφο ψηφιδωτού δαπέδου από το ανάκτορο του Γαλερίου στη Θεσσαλονίκη.

Υπεύθυνη: Bασιλική Γκράτζιου  (Φιλόλογος και Διδάκτορας Κλασικής Αρχαιολογίας)

Εδώ μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τη δουλειά μας:

Πρόσθετες πληροφορίες