Ερευνητικές Εργασίες

Ερευνητική Εργασία Α΄ και Β΄ Τάξης
Students.schaid.gr
(Aναζωογόνηση του σχολικού περιβάλλοντος με επεμβάσεις μικρής κλίμακας)

Η ερευνητική εργασία  έχει σαν στόχο την αναζωογόνηση του σχολικού περιβάλλοντος με επεμβάσεις μικρής κλίμακας. Υλοποιείται από μαθητές της Α και Β Λυκείου με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Κ Αχιλλέως και τον κ. Κ. Χατζηνικολάου, σε συνεργασία με φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. (Γιάγκου Ανδρέας, Καμπαλαμπίδης Γιώργος, Καπράρα Μαριάννα, Κασβίκη Βασιλική), οι οποίοι συμβουλεύονται τον Επίκουρο Καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Γ. Λιαμάδη.

Η υλοποίηση των επεμβάσεων  που θα γίνουν στο σχολείο βασίζεται στη λογική του «Συμμετοχικού Σχεδιασμού». Αυτό σημαίνει ότι οι επεμβάσεις που θα γίνουν θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους μαθητές που συμμετέχουν στο project αλλά και θα ληφθεί υπόψη και η γνώμη όλων των παιδιών του σχολείου καθώς και των καθηγητών. Επιθυμία και ευχή μας είναι το σχολείο να γίνει ομορφότερο για όλους τους μαθητές μας ( και σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες) μια και αποτελεί το «δεύτερο σπίτι τους».

Στο πλαίσιο της δράσης της ομάδας μοιράστηκε ερωτηματολόγιο στους μαθητές και στους καθηγητές του σχολείου. Η καταγραφή των απαντήσεων έδωσε συνοπτικά τα διαγράμματα που ακολουθούν τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως οδηγός για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

{google_docs}http://srv1-1lyk-peir-thess.thess.sch.gr/files/2016-2017/Projects/A_Lykeiou/anazoogonisi_sxolikou_perivalontos/aithousa_pollaplon.pdf|width:500|height:450|border:1|border_style:solid|border_color:#000000{/google_docs}

Ανακοίνωση project: "Προετοιμάζοντας ένα Μαθητικό Συνέδριο" 12/10/2015

Για τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο project: "Προετοιμάζοντας ένα Μαθητικό Συνέδριο"

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο project "Προετοιμάζοντας ένα Μαθητικό Συνέδριο" θα σχολάσουν σήμερα στις 13.25 (στο εξάωρο) λόγω απουσίας της εκπαιδευτικού που είναι υπεύθυνη για το μάθημα, κ. Κ. Αντικουλάνη. Η εκπαιδευτικός θα παραστεί σε σεμινάριο της ειδικότητας των θεολόγων ΠΕ01 κατόπιν γενικής πρόσκλησης του Σχολικού Συμβούλου κ. Στράντζαλη Πολύβιου σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης 15719/25-09-2015 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκ της Διευθύνσεως

Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας Α Λυκείου "Όταν οι τέχνες γίνονται γιορτή"

Στο project που δουλέψαμε με τους μαθητές της Α Λυκείου ο στόχος ήταν:

 α. να γνωρίσουν οι μαθητές μας τον εορτασμό τον Χριστουγέννων μέσα από τις τέχνες (ζωγραφική, αγιογραφία, λογοτεχνία, κινηματογράφο)

β. να αναζητήσουν έργα από κάθε τέχνη τα οποία θα περιγράψουν ή να παρουσιάσουν φωτογραφικό υλικό

Παρουσίαση ερευνητικής εργασίας της Β΄Λυκείου "Στοχασμοί προσωπικοτήτων"

Το σχολικό έτος 2014-2015 υλοποιήσαμε με ένα τμήμα της Β' Λυκείου   την ερευνητική εργασία "Στοχασμοί προσωπικοτήτων"

Το συγκεκριμένο project στόχο είχε να διερευνήσουν οι μαθητές βιογραφικά στοιχεία αλλά και τις απόψεις επιστημόνων, φιλοσόφων, λογοτεχνών και ποιητών αλλά και άλλων καλλιτεχνών για τον κόσμο και τον Θεό.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήσαμε ένα μικρό τεύχος σα λεύκωμα με όλα τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε κατά την ερευνητική μας πορεία.

"Το καφέ του χαμένου χρόνου" 12/05/2015

Στις 12/05/2015 στο 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης  "Μανόλης Ανδρόνικος" "τα θρησκευτικά πάνε θέατρο". Ένα φιλοσοφικό - διδακτικό καφενείο για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργήσει στο πολυχώρο του σχολείου μας..

Μέρος της διδακτέας ύλης του βιβλίου των θρησκευτικών "Χριστιανισμός και θρησκεύματα" της Β' Λυκείου αποδίδεται μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο που γράφτηκε με τη μέθοδο της διακειμενικής σύνθεσης. Το έργο θα ερμηνεύσουν οι μαθητές του project "Στοχασμοί προσωπικοτήτων".

Yπόθεση:
Μια ομάδα φοιτητών, μετά τη συμμετοχή τους σε ένα φιλοσοφικό συνέδριο φτάνει σε ένα καφέ που αναδύει μια περίεργη 

Υποκατηγορίες

Πρόσθετες πληροφορίες