"Το καφέ του χαμένου χρόνου" 12/05/2015

Στις 12/05/2015 στο 1ο Π.Π.ΓΕΛ Θεσσαλονίκης  "Μανόλης Ανδρόνικος" "τα θρησκευτικά πάνε θέατρο". Ένα φιλοσοφικό - διδακτικό καφενείο για μικρούς και μεγάλους θα λειτουργήσει στο πολυχώρο του σχολείου μας..

Μέρος της διδακτέας ύλης του βιβλίου των θρησκευτικών "Χριστιανισμός και θρησκεύματα" της Β' Λυκείου αποδίδεται μέσα από ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο που γράφτηκε με τη μέθοδο της διακειμενικής σύνθεσης. Το έργο θα ερμηνεύσουν οι μαθητές του project "Στοχασμοί προσωπικοτήτων".

Yπόθεση:
Μια ομάδα φοιτητών, μετά τη συμμετοχή τους σε ένα φιλοσοφικό συνέδριο φτάνει σε ένα καφέ που αναδύει μια περίεργη 

ατμόσφαιρα ... μια ατμόσφαιρα ονειρική, α-χρονική... κάτι ανάμεσα στην οικειότητα σε ένα φοιτητικό στέκι της Θεσσαλονίκης και την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα ενός βιεννέζικου μπιστρό.
Καθώς κάθονται παρατηρούν δίπλα τους στα άλλα τραπεζάκια να βρίσκονται περίεργοι τύποι ... σαν ήρωες που ξεπήδησαν από βιβλία και θεατρικά έργα μιας άλλης εποχής. Οι φοιτητές μας παραξενεμένοι και μην ξέροντας τι να φανταστούν για το όλο σκηνικό κάθονται και παραγγέλνουν. Οι θαμώνες του μπιστρό εναλλάσσονται, περιοδικά και βιβλία εποχής θα δώσουν την αφορμή να ξεκινήσουν την συζήτηση.
Αυτή θα ανάψει μέσω των προβληματισμών και των αντιθέσεων που προκύπτουν κατά την συζήτησή τους .....

Πρόσθετες πληροφορίες