Κλεάνθους 30, 54453 Θεσσαλονίκη
2310 908 700
mail@1lyk-peir-thess.thess.sch.gr

6ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Λυκείων 2024

6ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων Λυκείων 2024

Ο 6ος Διαγωνισμός Δημιουργικών Πειραμάτων για τα Λύκεια, διεξήχθη το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις του σχολείου μας. Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το ΕΠΕΣ του σχολείου μας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 21 τριμελείς, ομάδες (63 μαθητές), από διάφορα σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κεντρικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η εξιχνίαση ενός εγκλήματος. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές/μαθήτριες για τρεις ώρες χρησιμοποίησαν στοιχεία σεναρίου που τους δόθηκε, πειραματίστηκαν χρησιμοποιώντας, κυρίως, καθημερινά υλικά και προσπάθησαν να ανακαλύψουν τον ένοχο με την βοήθεια γνώσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Οι μαθητές σε ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσαν, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την πρωτότυπη εμπειρία που είχαν.

Στις 16 Μαΐου 2024 σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, δόθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στις ομάδες που διακρίθηκαν. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα του 1ου Λυκείου Καλαμαριάς «Φροντιστήριον Τραπεζούντος».

Στα σχολεία που βραβεύτηκαν δόθηκε και μια συσκευασία ενός καινοτόμου, οικολογικού δυναμόμετρου με λάστιχο, που σχεδιάστηκε και εκτυπώθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή από την ομάδα Creative Tensions του σχολείου μας, που συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Εικονικής Επιχείρησης» 2024.

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό καθώς και τους εκπαιδευτικούς υπεύθυνους των ομάδων.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων Βιολογίας και Φυσικής του ΑΠΘ καθώς και τους εθελοντές/εθελόντριες αποφοίτους μας που μας βοήθησαν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Για το σενάριο και τα ερωτήματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές πατήστε ΕΔΩ .

Για τις ομάδες που διακρίθηκαν πατήστε ΕΔΩ .

Για κάποιες φωτογραφίες από τον διαγωνισμό και την τελετή βράβευσης πατήστε ΕΔΩ .

Σας περιμένουμε στην επόμενη διοργάνωση…

Από την Οργανωτική Επιτροπή